winterwandeling

Het Kleinwalsertal is meer dan een mooi skigebied, je kan hier ook heerlijk wandelen. Wij gingen in de zomermaanden hier al even op ontdekking. Toen nog zonder hond. Sinds zij in ons gezelschap is gekomen hoort een wandeling nu bij onze wintersportvakantie. En niets zo leuk om de pracht van een gebied te ontdekken. Lees hier onze tips voor een prachtige winterwandeling in het Kleinwalsertal. Hierboven alvast een prachtig plaatje van de tocht richting de Widderstein. 

De perfecte winterwandeling in het Kleinwalsertal

Je hebt hier 50 kilometer aan geprepareerde winterwandelwegen. Opties genoeg dus om te ontdekken. Wij gingen de eerste avond langs de adventwandeling, ja we waren wat laat, maar dan nog is deze wandeling gezellig. We deden ook het Brumi-pad en daarnaast gingen we in Baad richting de Widderstein! In februari keren we terug naar het Kleinwalsertal om nog meer te ontdekken.

Hieronder een plaatje van de adventwandeling in Riezlern. De sneeuw lag enkele weken geleden ongetwijfeld veel hoger.

Wat je hier direct merkt is dat wandelen enorm populair is, zowel tijdens de zomermaanden als in de winter. En terecht. Het is hier prachtig, zowel op de bergen als in het dal.  Dus ook al ben je geen ski-liefhebber, kom hier gewoon gezellig wandelen.

Ik vond voor jullie deze leuke website met een overzicht van de 20 leukste wandelingen in het Kleinwalsertal.

Het Burmi-pad mag dan focussen op de kleinste van het gezin, je ziet hier zelf ook prachtige natuur. En je kan helemaal vanuit Riezlern tot in Mittelberg. Er is zelfs een wandeling doorheen het ganse dal. Een uitdaging voor de echte liefhebbers.

Ideaal op zonnige dagen is richting de Widderstein. Hier zie je nu pas echt hoeveel sneeuw er is gevallen. Je kan wel niet helemaal tot aan de Widderstein, maar tot aan de Bärgunt Hutte lukt wel. Wat goed is voor een 4 kilometer heen en terug.

Wat je zeker moet doen is even op het terras plaatsnemen en gewoon genieten van de omgeving. Die is er prachtig. Wij deden het tot de zon langzaam zakte achter de toppen. Dan werd het wat koud.

Het leuke aan het Kleinwalsertal? De bus die je overal naar toe kan brengen en elke 10 minuten rijdt. Wil je gaan wandelen op de Walmendingerhorn en verblijf je in Baad? Geen enkel probleem, neem gewoon even de bus. Daarnaast is dit een echt “hondvriendelijk” gebied. Enkel in de lift van de Walmendingerhorn is een muilkorf verplicht, maar elders niet, ook niet in de bus.

Meer informatie om te wandelen in dit leuke partnergebied vind je hier!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

3 reacties

Gesloten voor reacties.