Wanneer je verplicht op vakantie moet tijdens Kerst en Nieuw dan weet je dat je voor een drukke periode staat. We vinden het nog steeds leuker om in de bergen te zijn dan gewoon thuis. Je hoeft je trouwens helemaal niet op de drukke pistes te begeven om een top vakantie te beleven. In het Montafon kan je prachtig winterwandelen! Over onze trip naar het Grauertalhuis staat al een artikel en hier volgen nog enkele tips.

Winterwandelen in het Montafon

Nu we een zwerfhondje hebben geadopteerd ziet onze dag er een beetje anders uit. We starten en eindigen onze dag met een wandeling. Daarnaast zien ook vakantie’s er wat anders uit. We gaan wandelen! Iets wat we vroeger eigenlijk zelden deden. Het is een leuke afwisseling met de drukke pistes. En wanneer de gemiddelde wintersporter stond aan te schuiven voor de liften wandelden wij met ons 3tjes op de Kristberg. In totaal kwamen we tijdens onze wandeling 3 andere mensen tegen. Heerlijk.

Winterwandelen

Wij gingen voor de wandeling richting de Ganzaleita. Eigenlijk is dit een sneeuwschoenwandeling, maar wij gingen toch eens proberen zonder. Het uitzicht was adembenemend, gedurende heel de wandeling. Daarnaast kwamen we tussen de hoge bomen en in complete stilte. Op de vogels na.

Het resultaat was dit prachtige uitzicht. Ja dat was wel leuk. De bergketen die je hierop ziet is de Rote Want op 2700 meter. Daarna gingen we terug omlaag richting het Panoramarestaurant om te genieten van het uitzicht. Hier eet je trouwens de beste Käsespätzle!

Wil je niet richting de Kristberg rijden, dan kan je ook perfect wandelen in de andere streken. Wij gingen vanaf Sankt Gallenkirch richting de oude liftjes van Garfrescha over de verlichte wandelweg, die je doorheen het hele dal vindt. Terug kwamen we doorheen het bos, net onder de dalafdaling.  Er zaten tal van verrassingen in het bos, zoals onderstaande ;).

Zo’n fikse sneeuwbui doet natuurlijk ook wonderen. Het landschap wordt prachtig en je komt hier echt tot rust (in jouw hoofd althans). Ik ben ook van plan om in 2019 nog veel meer te wandelen.

Op de voorlaatste dag keerden we nog even terug richting het Grauertal.

Een overzicht van de wandelingen in het Montafon vind je hier.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

6 reacties

Gesloten voor reacties.