Winterwandelen kleinwalsertal

Wandelen, voor vele lijkt het een saaie activiteit, maar wanneer je dit in het winterse landschap doet verdwijnt de saaiheid snel. Het Kleinwalsertal is de ideale plek om je eens aan winterwandelen te wagen! Een dagje geen zin om op de pistes te gaan knallen tijdens jou vakantie? Trek je wandelschoenen aan en ga erop uit! Ontdek dit prachtige stukje Oostenrijk met jouw voeten op de grond.

Winterwandelen is fijner in de sneeuw

Je kan het niet ontkennen, sneeuw maakt vele dingen mooier, zo ook een leuke wandeling. Het landschap betovert meer, de koude, de bedekte bergtoppen… Heerlijk genieten. Trek je dit jaar naar het Kleinwalsertal ga er dan zeker ook eens op wandeltocht. Je hebt hier namelijk 50 kilometer aan wandelpaden en verschillende routes die je kan proberen. Van 2 kilometer tot een uitdagende 10 kilometer, ideaal om jouw batterijen opnieuw op te laden. Maar ook gewoon leuk om het dal op een andere manier te leren kennen. Je komt op plaatsen waar je normaal niet zou komen. De meeste wegen vind je in het dal, maar er zijn veel routes tot op een hoogte van 1400 meter. Wil je nog hoger? Dan worden tochten richting de Schwarzwasserhütte naar de Söllereck aangeraden. Hier ga je tot op 1620 meter. Ook de route rond de Gottesacker is een aanrader. Via 2 stoeltjesliften kom je op een hoogte van 2000 meter. Natuurlijk zijn er speciale tarieven als je met de gondels omhoog gaat om te wandelen.

Meer informatie over het aanbod aan routes vind je op deze pagina. Ook de Nederlandstalige pagina van het Kleinwalsertal is een aanrader, effe hier klikken!

winterwandelen in het kleinwalsertal

Naast het klassieke wandelen kan je in het Kleinwalsertal ook terecht voor een sneeuwschoenwandeling! Ideaal als je wil ontsnappen aan de drukte die soms kan heersen op de pistes. In plaats van op de wandelpaden ga je gewoon doorheen de diepsneeuw. De enige geluiden die je hoort zijn de krakende sneeuw en de natuur. Hieronder zie je nogmaals hoe prachtig de wandelpaden zijn.

Winterwandelen in het Kleinwalsertal

Rond 10 december kan je in dit prachtige gebied ook terecht voor leuke wandelingen in het teken van de kerstperiode. Zowel in de namiddag als een fakkelwandeling in de avond. Na of voor deze wandelingen kan je genieten van de gezellige kerstmarkt. Leuke hutjes, lekkere hapjes en kerstmuziek maken jouw verblijf gezellig. Wil je nog snel voor de drukte naar dit prachtige gebied, dan is de periode voor kerstmis ideaal. Klik hier voor een overzicht van de activiteiten.

Trek jij deze winter richting het Kleinwalsertal of ga je ergens anders winterwandelen, laat het ons weten onder deze blog!

 

 

 

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

2 reacties

Gesloten voor reacties.