Dankzij Renault Kadjar en een dozijn skigebieden kunnen wij doen wat we doen op wintersportweerman.nl. Deze skigebiedpartners willen we extra aandacht geven met een prijsspel dat het hele seizoen bovenaan in het menu een eigen knop heeft. De looptijd is tot 1 april 2019. Daarna worden onder inzenders leuke goodies verloot van de skigebiedpartners. Denk aan een koffiemok, T-shirt, een paar ski’s en wie weet wel een mountainbike. Laat je verrassen. Meedoen is alles. Geef al vast je adres op voor als je in de prijzen valt. Beantwoord snel alle vragen. Kost een paar minuutjes.

  Innsbruck ligt midden tussen 9 uitdagende skigebieden waar je terecht kunt met één skipas. Ongeacht of je in de stad je accommodatie hebt of in één van de skidorpen. Hoe heten de 9 skigebieden samen. Het antwoord op deze vraag is te vinden via deze link.
  In het centrum van Innsbruck bij de Hofgarten is een parkeerplaats van waaruit elke ochtend skibussen richting de skigebieden gaan. 's Middags zetten ze je weer netjes af in de stad en begint je hippe après-ski met alles van bars en restaurants, via wellness en bioscoop tot casino en opera. Het antwoord op de vraag vind jee heten de 9 skigebieden samen. Het antwoord op deze vraag is te vinden via deze link.
  Obertauern is met zijn ligging in het midden van Oostenrijk aan de hoofdkam tussen 1630 en 2315m het sneeuwzekerste skigebied van het land afgezien van de gletsjergebieden. Het skigebied opent doorgaans in november al en sluit pas begin mei. Wat is de slogan van dit fenomenale skigebied? Het antwoord op deze vraag is te vinden via deze link.
  Obertauern is een van de freeride hotspots van Oostenrijk. Van alle toppen zijn avontuurlijke varianten te skiën. Zeer steil. Of juist glooiende poederhellingen. Snel weer terug naar het dalstation en echte backcountry routes. Je uitrusting en skill op het gebied van lawineveiligheid moeten natuurlijk goed zijn. Die kun je testen op het freeride checkpoint waar lawinepiepers zijn ingegraven. Waar is dit freeride checkpoint? Het antwoord op deze vraag is te vinden via deze link.
  Obertauern is in Nederland minder bekend als après-ski hotspot. Toch kan het feestgedruis zich hier meten met Ischgl en St. Anton. Ook bijzonder is dat je op maar liefst twee avonden 's avonds op verlichte pistes kunt door skiën. Welke avonden zijn dit? Het antwoord op deze vraag is te vinden via deze link.
  Zell am See Kaprun heeft een reeks skigebieden en nog het toerskigebied in Thumersbach onder de Ronachkopf. De Schmittenhöhe is al verbonden met Saalbach. In 2019 worden nog twee skigebieden onderling verbonden met de K-connection. Welke zijn dit? Het antwoord op deze vraag is te vinden via deze link.
  Die Tauplitz is een van de eerste en dus oudste skigebieden van Oostenrijk. Al vanaf 1910 kon je skilessen volgen. In 1935 werd er de eerste skilift gebouwd. De eerste stoeltjeslift was lange tijd de langste skilift van Europa. Wat was het echte pionierjaar waarin voor het eerst vanaf de lawinenstein werd geskied? Het antwoord op deze vraag is te vinden via deze link.
  Loser is een geliefd zeer veelzijdig skigebied in Stiermarken. Het is fantastisch voor gezinnen met onder meer de langste gezinsafdaling van Oostenrijk. Het heeft freeriders schitterende offpiste afdalingen te bieden. En het funpark is vette actie. Waar ligt dat funpark? Het antwoord op deze vraag is te vinden via deze link.
  Les Menuires is als onderdeel van de Trois Vallées een hypermodern skigebied waar elke zomer wordt gewerkt aan het vernieuwen van de infrastructuur. Daar gaan grote sommen geld in om. Hoeveel is afgelopen zomer weer geïnvesteerd? Het antwoord op deze vraag is te vinden via deze link.
  Les Menuires ligt werkelijk in het hart van de Trois Vallées en biedt de mooiste en langste afdalingen in alle richtingen. De blauwe afdaling van Roc des 3 Marches (2704m) naar een dorp 1254m lager is een droom. Hoe heet dat lager gelegen dorp? Het antwoord op deze vraag is te vinden via deze link.
  De Gletscherwelt-Weisssee biedt maar een paar dozijn kilometers piste. Maar het aantal offpiste varianten is onbegrenst. Echt avontuurlijk wordt het als je met de stokoude maar o zo fitte huisberggids van het unieke berghotel op stap gaat. Hoe heet deze gids? Het antwoord op deze vraag is te vinden via deze link.
  Het Montafon is een schitterend berggebied langs de Zwitserse grens. Vanuit Gargellen kun je zelfs met een skitour oversteken naar het skigebied van Davos. Die tocht heet Madrisa Rundtour. Die heet zo omdat de tocht helemaal rond de Madrisa gaat. Hoe hoog is die top? Het antwoord op deze vraag is te zien op de pistekaart die je vindt via deze link.
  Montafon is een streek met verschillende skigebieden. Natuurlijk gebundeld in één skipas en natuurlijk gemakkelijk te bereiken met de gratis skibus. Het maakt dus niet zo veel uit in welk dorp binnen het Montafon je je accommodatie vindt. Hoeveel dorpen horen eigenlijk bij het Montafon? Tel de dubbele namen als 1 dorp. Het antwoord op deze vraag is te vinden via deze link.
  Val Gardena is een van de mooiste skidalen van de wereld met een schitterend decor van besneeuwde rotsmassieven. De wereldberoemde Sella Ronda skironde passeert Val Gardena in de plaats Selva / Wolkenstein. De ronde is met en tegen de klok met twee kleuren gemarkeerd. Welke zijn dat? Het antwoord op deze vraag is te vinden via deze link.
  Filzmoos is een klein maar zeer fijn skigebied. 3 skischolen staan klaar voor kinderen en volwassenen om op toegankelijke pistes de sport onder de knie te krijgen. Voor betere skiërs zijn er uitdagende skipistes en is er de mogelijkheid om ook de andere skigebieden van Ski amadé te bezoeken. Tot hoeveel kilometer piste geeft je skipas toegang? Het antwoord op deze vraag is te vinden via deze link.
  Filzmoos is wereldberoemd als oord voor ballonvaren. De ballonweek deze winter vanaf 19 januari is een spektakel met onder meer de nacht waarop alle ballonnen met hun eigen vuur verlicht zijn. Maar de hele winter kun je ballonvaren. De vlucht duurt 2 uur. Onvergetelijk over het winterse Alpenlandschap. In totaal ben je 5 uur zoet met dit avontuur. Wat kost het per persoon? Het antwoord op deze vraag is te vinden via deze link.
  De Région Dents du Midi bestaat uit verschillende Zwitserse dorpen en vormt de Zwitserse kant van de Portes du Soleil. Logisch dat er een groot aantal webcams te bewonderen is. Hoeveel precies? Het antwoord vind je via deze link.
  De Région Dents du Midi bestaat uit verschillende Zwitserse dorpen en vormt de Zwitserse kant van de Portes du Soleil. Hoeveel dorpen zijn het? Het antwoord vind je via deze link Scroll naar beneden en je ziet de dorpen.