SkiMagazineNovember2009Cover

Op de valreep van het nieuwe jaar is de kogel door de kerk: Wintersportweerman.nl zoekt schrijftalent. En nu eens een keer geen weerman of -vrouw, maar gewoon één of meer personen met een gouden pen en een passie voor skiën, snowboarden en of schaatsen. De voorkeur gaat uit naar studenten die in schrijven voor wintersportweerman.nl hun ideale bijbaan zien. Het gaat om thuiswerk, maar het is wel de bedoeling dat de kandidaat wekelijks een substantieel aantal uren in Wintersportweerman.nl kan en wil steken. Kandidaten moeten leergierig zijn en het werk ook zien als een manier om te groeien in het schrijversvak. From good to great en from great to cool!

loremipsum

De voorkeur gaat uit naar studenten die aan een universiteit studeren (of eventueel school voor journalistiek) en die de mazzel hebben gehad dat ze door hun ouders al jong mee zijn genomen naar de wintersport en die zodoende in de bergen al veel hebben gezien en beleefd. Heel vaak zie je dat de wintersportpassie het grootst is bij mensen die pas in hun vroege twintiger jaren hebben leren skiën, maar inhoudelijk en gevoelsmatig schiet je dan vaak toch te kort om andere wintersporters echt te raken. Maar het meest belangrijk is echt een gouden pen en een ambitie om schrijver te worden… wat eigenlijk onmogelijk is want als schrijver wordt je geboren. Wintersportweerman.nl wil weg blijven van commerciële niemendalletjes en het platte dagelijkse en jaarlijkse wintersportnieuws. We willen de met passie geschreven weerberichten voortaan flankeren met echt lezenswaardige artikelen. Hard Gras van de wintersport zeg maar. Echter… wat we zeker niet zoeken is oeverloos gezwam en gewild prozaïsche mooischrijverij. Een goede schrijver weet niet alleen en gevoelige snaar te raken maar ook een punt te maken.

chanders2009

Wintersportweerman.nl loopt voorop in online journalistiek. Daarom is jouw studentenbaan bij Wintersportweerman.nl absoluut ook een training in communiceren via het web en social media. Als het goed is ben jij jong (gebleven) en dynamisch en breng je op dit gebied meer mee dan wij kunnen geven. Zo is er bijvoorbeeld een speciale rol vrij voor een instagram manager die dit medium op zijn of haar duimpje kent. Beeldjournalistiek maar niet minder belangrijk. Maar vooral dus zoeken we één of meer schrijvers die in staat zijn op basis van een strakke korte briefing een onderwerp zelfstandig te researchen en dan in de pen te klimmen om er een artikel van te maken waar niemand meer omheen kan. Een kort en strak artikel dus (en af en toe een longread) waarmee je jezelf onsterfelijk maakt omdat je woorden ertoe doen.

belgian_notebook

Tja hoe selecteren we kandidaten? Lijkt me dat dat moet kunnen door te vragen een e-mail te schrijven naar info@wintersportweerman.nl en met daarin of daaraan een proefartikel van 200-400 woorden (langer is niet per sé beter) over een wintersportdingetje dat jouw speciale interesse heeft. het onderwerp maakt echt niet uit. Het mag iets heftigs zijn als je zelf ooit van een 20 meter hoge cliff in twee meter poedersneeuw bent gevallen of juist iets kleins als hoe klote het is als er sneeuw op en in je skibril zit, maar evengoed ook iets technisch als wat de voordelen zijn van een bepaald soort skistok. Afsluitend: de deur is open voor iedereen. Ook voor ZZP-ers die ervan moeten leven. Kwaliteit en beschikbaarheid in uren geeft de doorslag. Het gaat om een freelance samenwerking met betaling per artikel.

Categorieën: Vacature

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

14 reacties

Gesloten voor reacties.