Schermafdruk 2015-12-29 21.14.13

De beelden uit Amerika van sneeuwstorm Goliath zijn een mooie voorproef van wat we de komende dagen uit Turkije kunnen verwachten. Een beetje winterfreak (zonder te veel gezinsverplichtingen) zou nu direct bij Corendon een vlucht naar Istanboel moeten boeken om er vanaf morgen al bij te zijn!

lake-effect

De middag van mijn verjaardag. Kijk een naar de rode vlek op de Zwarte Zee. Over een aanvoerlijn van honderden kilometers warme zee vult de ijzige Arctische lucht zich met vocht. Langs de Zwarte Zee kust gaat het sneeuwen en het houdt niet meer op.

ontwrichting-turkije

Ook Griekenland pikt wat mee maar vooral in Turkije moeten we langs de hele Zwarte Zeekust denken aan een halve meter poeder. Daar kun je alle pistes in de Alpen 20 jaar mee van kunstsneeuw voorzien. Ook Istanboel zelf wordt geraakt. Een stad met 17 miljoen inwoners. Come again. Ja alle inwoners van Nederland op een kluitje. En ze zijn sneeuw net zo min gewend als onze NS. Dan krijg je al gauw een Day after tomorrow scenario van: “Geen reden tot paniek. Wie meent een reden te hebben de stad te verlaten wordt verzocht dit op een ordelijke manier te doen”.

sneeuw

Hier een verhaal van Accuweather over de verwachte sneeuw. In Istanboel gebeurt het allemaal in de nacht op donderdag en donderdag overdag.

vanuithetwesten

Op het moment dat 4 dagen Lake Effect Snow net voorbij zijn, valt er vanuit het westen een groot front aan. Leuk voor Corendon dat Bulgarije dan ook goed in de sneeuw komt. Met een beetje geluk regent het dan in Istanboel. In het oosten van Turkije wordt het sneeuw op sneeuw. We gaan mooie plaatjes zien. Wie reist er af?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

32 reacties

Gesloten voor reacties.