Het is al weer even geleden maar daarom niet minder leuk om over te vertellen: de WSWM Meet & Greet in Innsbruck. Vijf lezers plus Jorne en ik hadden een paar dagen enorme lol op de pistes van de Nordkette en Kühtai. Dat zijn maar twee van de hele rits skigebieden van Innsbruck natuurlijk. Naar het geeft een idee van de mogelijkheden die city & ski hier bieden. Elke ochtend vertrekken gratis skibussen naar de verschillende skigebieden maar met de auto is het ook goed te doen.

Kühtai is van de skigebieden vaan Innsbruck samen met de Stubaier Gletscher de meest sneeuwzekere en ook het verst rijden: drie kwartier. Maar dan heb je ook wat! Het dalniveau is 2020m. Daar dus echt nooit regen. De toppen gaan 500m hoger. Geen enorm hoogteverschil maar de liften zijn modern en snel en het rondskiën is super leuk. Als pistes al minderlang zijn maak je ze gewoon drie keer zo leuk met wat spelvormen onderweg. Kijk de video hoeveel fun we hadden!

Ook nog maar even in woorden in een video waarom ik Kühtai zo leuk vind. Zie ook nog even het verslag van onze dag op de Nordkette.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.