Frank was er al eens bij in Königsleiten een jaar of vijf terug. Hij was er ook in 2016 in Kleinwalsertal. En dit keer kwam hij begin februari met vrouw en zoon naar Innsbruck. Voor de Meet & Greet 2019 in de hoofdstad van de Alpen. Je ziet ze hierboven samen op de Hafelekarspitze (2334m). Jorne was van de partij. En ik mocht voor de derde keer Frank in een skiclinic hebben. Intussen is de video van deze vrijdag op de Nordkette klaar.

Gecensureerd in deze video is onze dalafdaling naar de Hungerburg op 860m een stukje boven de stad. Op de Seegrube had men ons verteld dat de dalafdaling goede sneeuw had maar vanwege een juridisch dingetje afgesloten was. Dat dingetje bleek een hele serie omgewaaide bomen te zijn. Zo werd dat nog de meest avontuurlijke tocht van de dag. Hierboven zie je Jorne onder een boomstronk door zoeven.

Boven in het skigebied was alles een droom. Flink steile pistes maar met deze sneeuwkwaliteit heerlijk om je tanden in te zetten!

Een uurtje was er een skiclinic en uiteindelijk stapten we te voet op gewone schoenen rond bij het Hafelekar en beklommen we de Hafelekarspitze. We waren net te laat om nog met ski’s omhoog te mogen. Mara dat was geluk bij een ongeluk. Iedereen was al aardig afgemat. Dus beter zo. Hoe mooi het boven op de kam was met fladderende alpenkauwtjes en sneeuwvinken was zie je zo in de video.

Natuurlijk lieten we ons even fotograferen op de welbekende foto-webcam. Dat kruisje mensen zijn wij. Klik op de foto voor een ingezoomd plaatje. Achter ons kwam net een toerskiër omhoog gelopen voor een welverdiend biertje op het feestje wat daarna snel begon! Zie de video!

Mooi? Zin in? ga dan mee in 2020!

En om het overzicht te hebben toch nog eens de pistenkaart van de Nordkette. Maar dat is natuurlijk niet alles. Innsbruck heeft 9 skigebieden. De dag erna gingen wij met nu ook Ton en Gijs erbij naar Kühtai. Het verslag van die mooie dag komt spoedig uit in Innsbruck Meet & Greet deel 2.  En dus echt meegaan volgend jaar! Hieronder nog even de opties voor dit seizoen om bij een WSWM.nl Meet & Greet te zijn:


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.