Frank was er al eens bij in Königsleiten een jaar of vijf terug. Hij was er ook in 2016 in Kleinwalsertal. En dit keer kwam hij begin februari met vrouw en zoon naar Innsbruck. Voor de Meet & Greet 2019 in de hoofdstad van de Alpen. Je ziet ze hierboven samen op de Hafelekarspitze (2334m). Jorne was van de partij. En ik mocht voor de derde keer Frank in een skiclinic hebben. Intussen is de video van deze vrijdag op de Nordkette klaar.

Gecensureerd in deze video is onze dalafdaling naar de Hungerburg op 860m een stukje boven de stad. Op de Seegrube had men ons verteld dat de dalafdaling goede sneeuw had maar vanwege een juridisch dingetje afgesloten was. Dat dingetje bleek een hele serie omgewaaide bomen te zijn. Zo werd dat nog de meest avontuurlijke tocht van de dag. Hierboven zie je Jorne onder een boomstronk door zoeven.

Boven in het skigebied was alles een droom. Flink steile pistes maar met deze sneeuwkwaliteit heerlijk om je tanden in te zetten!

Een uurtje was er een skiclinic en uiteindelijk stapten we te voet op gewone schoenen rond bij het Hafelekar en beklommen we de Hafelekarspitze. We waren net te laat om nog met ski’s omhoog te mogen. Mara dat was geluk bij een ongeluk. Iedereen was al aardig afgemat. Dus beter zo. Hoe mooi het boven op de kam was met fladderende alpenkauwtjes en sneeuwvinken was zie je zo in de video.

Natuurlijk lieten we ons even fotograferen op de welbekende foto-webcam. Dat kruisje mensen zijn wij. Klik op de foto voor een ingezoomd plaatje. Achter ons kwam net een toerskiër omhoog gelopen voor een welverdiend biertje op het feestje wat daarna snel begon! Zie de video!

Mooi? Zin in? ga dan mee in 2020!

En om het overzicht te hebben toch nog eens de pistenkaart van de Nordkette. Maar dat is natuurlijk niet alles. Innsbruck heeft 9 skigebieden. De dag erna gingen wij met nu ook Ton en Gijs erbij naar Kühtai. Het verslag van die mooie dag komt spoedig uit in Innsbruck Meet & Greet deel 2.  En dus echt meegaan volgend jaar! Hieronder nog even de opties voor dit seizoen om bij een WSWM.nl Meet & Greet te zijn:


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.