Morgen is de Tour de France alweer voor de laatste dag in ons kleine kikkerlandje. Na een prachtige Grand Départ vandaag, waarin onze mannen prima hebben gereden, koersen we morgen van hartje Utrecht via Rotterdam en de Zeelandse wateren naar Neeltje Jans. Nederland mag voor de tweede keer in deze tour pronken met al het schoon wat we hebben en waar we toe in staat zijn.

Tour de france 2015 etappe 2

Ik zeg we, omdat Wintersportweerman een dagje meeloopt achter de schermen bij pro cycling team AG2R La Mondiale uit Savoie Mont Blanc in Chambéry, Frankrijk. Als wintersporters kenden we deze regio natuurlijk al van de vele skigebieden en zomerse activiteiten, maar het is ook een echte wielerregio. Ze hebben er zelfs een eigen wielerschool.

Één van de betere Franse sprinters is Samuel Dumoulin, makkelijk te verwarren met onze eigen Tom Dumoulin, en hij woont in Chambéry. Mij is verteld dat Samuel Dumoulin de door Savoie Mont Blanc ontwikkelde app “Velo Savoie Mont Blanc” (Franstalig, gratis Android, Iphone) heeft getest. Zelf heb ik hem helaas nog niet kunnen testen, iemand hier wel? Op zijn minst handig voor de toegewijde fietser op vakantie in deze regio!

tof62Ik zal morgen live verslag doen van de etappe hoe ik die zie. Het programma laat me live bij de start én de finish zijn, waar het naar verwachtig mega druk is. Hier aan voorafgaand loop ik rond in het ” Tour du France village” en na de start rijd ik mee in een auto die voor de renners uit rijdt.

Het beloofd ook nog eens een spannende dag te worden qua weer. Jeroen doet morgenochtend het weerbericht en gaat daarbij ongetwijfeld uitgebreid in op de (on)weersituatie. Hopelijk valt het voor de etappe mee, want ik denk dat hier niemand op onweer zit te wachten.

Lees ook Ronaldo’s prachtige bericht over de huidige tyfoon uitbraak op de west-pacifische oceaan, mocht je dat nog niet gedaan hebben. Mijn report zien jullie morgen hieronder verschijnen. Voor nu iedereen een fijne avond en veel kijkplezier morgen, langs de lijn of voor de tv.

— updates hieronder —

IMAG036810:00 uur: Stilte voor de storm bij de start. Aangenaam weer door de bewolking momenteel.

IMG_1154

11:40 uur: Officiele opening met onze held Joop zoetemelk, de burgemeester van Utrecht en tour-directeur Prudhomme, “Vive le tour!”

14:45: inmiddels  hebben we in Waddinxveen flinke westenwind te pakken! Beloofd spannend te worden, vooral voor al het publiek hier…

 


Jannes

Verantwoordelijk voor de techniek van Wintersportweerman en gek op wintersport. Zo nu en dan een report vanuit de partnergebieden, maar vooral verantwoordelijk voor het up and running houden. Staat dan ook altijd open voor feedback of verbeteringen. jannes@wintersportweerman.nl

10 reacties

Gesloten voor reacties.