hajowim

Ik was dit weekeinde een beetje van de radar en hierboven zie je de reden waarom! Ik heb de eerste module gevolgd in het programma om instructeur te worden volgens de Wim Hof Methode. Wat het allemaal inhoudt heb ik nog een heel jaar voor om uit te leggen. Het is mijn intentie dit gedachtengoed en deze extreem gezondheidsbevorderende oefeningen toegankelijk te maken voor onze wintersportcommunity.

ijzakken2

Tijdens het weekeinde hebben we intensief de speciale ademtechnieken van Wim geoefend en ervaren. Bizar dat je diepe hersengebieden kunt “masseren” door een half uurtje met je adem te rommelen. Ook verschillende yogavormen kwamen aan bod. En er was veel boeiende discussie. Het hoogtepunt op beide dagen was natuurlijk het badje met water van 0ºC. Op zaterdag zat ik 3 minuten naast Wim. De eerste minuut was zwaar. De volgende twee waren genieten. Alleen als ik met mijn nek een centimetertje dieper ging dan stak dat als een mes!

wimhofonder

Vandaag deden we een nog wat pittiger vorm. Flink doorademen en dan zo lang als je kunt onder water blijven. Hier zie je Wim Hof het goede voorbeeld geven.

hajoonder

En dat doet altijd volgen! This is me! Op zaterdag was het me gelukt om zelfs vrij makkelijk drie en een halve minuut mijn adem in te houden. In het ijsbad red je dat niet. Maar anderhalve minuut was goed te doen… sommigen in de groep deden korter. Sommigen langer…

hajouitwater

Kouddd is het wel natuurlijk. In mijn nek – na een whiplash (auto-ongeluk) 25 jaar geleden – mijn zwakke plek, deed verschrikkelijk zeer! Maar ik had er dan ook meteen het gevoel bij dat ik bij die zwakke plek kon komen om het trauma eindelijk eens te gaan verwerken… Voor mij een onverwacht positief effect. Kan zweverig klinken misschien. Maar Wim werkt intensief samen met diverse onderzoeksgroepen en voor allerlei eerst weggewimpelde beweringen zijn inmiddels harde bewijzen gevonden.

avondkrommenie

In elk geval ben ik weer gezond – zeg gerust herboren – thuis in Krommenie aangekomen. Wordt vervolgd! 😉

Categorieën: Koudddd

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

14 reacties

Gesloten voor reacties.