STS132_undocking_iss2

VANAVOND ROND 22 UUR NOG EEN KEER KIJKEN!! Jihaaaa! Ik heb net in het westen ISS zien opdoemen. Steeds hoger trekkend tot 51º en op dat moment uitdovend want in de schaduw van de aarde komend. Exact keurig zoals op de site van hemel.waarnemen.com voor Den Helder en ook een plek in jouw buurt aangegeven. Bij mij was het dus al bij de tweede van 16 overgangen in 10 dagen raak. Kijk in het schema naar je volgende kans. Morgenavond rond half elf is het weer zo ver.

Ronaldo tipte me in zijn avondupdate. Hij schreef er:

We kunnen vanavond en de komende week zien hoe de ISS over de Lage Landen scheert. Met een snelheid van 28.000 km/h is hij maar kort te zien. Vanavond om 21.52 is je eerste kans. Om 23.28 uur de tweede kans voor vandaag. De komende week zijn er nog een paar kansen. Op deze site kun je de tracking/route van ISS zien. Fotocamera in de hand en post ze hier maar. Lijkt me wel eens leuk.

Ik twijfelde of het de moeite waard zou kunnen zijn. En nu zeg ik luidkeels: JaAaaaaaa! Het is echt waanzinnig. Ik voel me net als in star-trek. Want je ziet echt de vorm van het apparaat. Je ziet dat het geen ster is. In feite zie je een dikke UFO. Maar dan wel identified. Je zou zeggen: This is TV the future men! Echt ik raad je aan je uiterste best te doen de machine waarvoor we allemaal betaald hebben te gaan zien. Al was dat het enige nut van die kist. Ruimtevaartingenieur Robert Zubin maakt in zijn The Case for Mars gehakt van het hele project. Alsof de koning van Spanje aan Columbus gevraagd had een schip uit te rusten; 200km uit te varen en dan daar voor anker te gaan. En daar dan door schoolkinderen bedachte proefjes met tuinkerszaadjes te gaan doen.

Maar goed! Ik ben om. Het is het allemaal dik waard. Mijn voorjaar kan niet meer stuk (mede ook omdat ik voor het eerst in 20 jaar hooikoortsvrij ben dankzij wat voedingsaanpassingen). Ronaldo: ik ben je eeuwig dankbaar! En nu dan inderdaad in de reacties op dit bericht al jullie reacties als jullie ISS ook hebben gezien!

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

9 reacties

Gesloten voor reacties.