STS132_undocking_iss2

VANAVOND ROND 22 UUR NOG EEN KEER KIJKEN!! Jihaaaa! Ik heb net in het westen ISS zien opdoemen. Steeds hoger trekkend tot 51º en op dat moment uitdovend want in de schaduw van de aarde komend. Exact keurig zoals op de site van hemel.waarnemen.com voor Den Helder en ook een plek in jouw buurt aangegeven. Bij mij was het dus al bij de tweede van 16 overgangen in 10 dagen raak. Kijk in het schema naar je volgende kans. Morgenavond rond half elf is het weer zo ver.

Ronaldo tipte me in zijn avondupdate. Hij schreef er:

We kunnen vanavond en de komende week zien hoe de ISS over de Lage Landen scheert. Met een snelheid van 28.000 km/h is hij maar kort te zien. Vanavond om 21.52 is je eerste kans. Om 23.28 uur de tweede kans voor vandaag. De komende week zijn er nog een paar kansen. Op deze site kun je de tracking/route van ISS zien. Fotocamera in de hand en post ze hier maar. Lijkt me wel eens leuk.

Ik twijfelde of het de moeite waard zou kunnen zijn. En nu zeg ik luidkeels: JaAaaaaaa! Het is echt waanzinnig. Ik voel me net als in star-trek. Want je ziet echt de vorm van het apparaat. Je ziet dat het geen ster is. In feite zie je een dikke UFO. Maar dan wel identified. Je zou zeggen: This is TV the future men! Echt ik raad je aan je uiterste best te doen de machine waarvoor we allemaal betaald hebben te gaan zien. Al was dat het enige nut van die kist. Ruimtevaartingenieur Robert Zubin maakt in zijn The Case for Mars gehakt van het hele project. Alsof de koning van Spanje aan Columbus gevraagd had een schip uit te rusten; 200km uit te varen en dan daar voor anker te gaan. En daar dan door schoolkinderen bedachte proefjes met tuinkerszaadjes te gaan doen.

Maar goed! Ik ben om. Het is het allemaal dik waard. Mijn voorjaar kan niet meer stuk (mede ook omdat ik voor het eerst in 20 jaar hooikoortsvrij ben dankzij wat voedingsaanpassingen). Ronaldo: ik ben je eeuwig dankbaar! En nu dan inderdaad in de reacties op dit bericht al jullie reacties als jullie ISS ook hebben gezien!

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

9 reacties

Gesloten voor reacties.