Postwiese 3In de afgelopen week hebben we hier meerdere keren geroepen hoe goed de omstandigheden op dit moment wel niet zijn dicht bij huis in de Wintersport Arena Sauerland. En hoewel we toch wel redelijk zeker waren van onze zaak, besloten we toch de proef op de som te nemen en even snel die kant op te rijden. Zo gezegd zo gedaan. Woensdagavond stapte we in de auto om in vier uur tijd van Haarlem richting de ideale uitvalbasis Landal Winterberg te rijden.
16195033_1432482333452634_6449763270104038258_n
Onderweg zagen we in het donker al wel dat het mooi wit was, maar toen we de volgende ochtend wakker werden zagen we pas echt hoe diep winters het nu is aldaar. Wat een sneeuw! En met een strakblauw-paarse lucht beloofde het een prachtige dag te worden.
Winterberg 1
En dat werd het zeker. Voor dag één liepen we vanuit ons huisje in een paar minuten naar de liften van veruit het bekendste skigebied van het Sauerland, Skikarussel Winterberg. Met de 28 kilometer piste en vele supermoderne stoeltjesliften is dit gebied dé favoriet voor dagjes mensen uit de regio maar zeker ook vanuit Nederland. Hierdoor staat Winterberg ook wel bekend om de enorme drukte in de weekenden wanneer de condities zo goed zijn als op dit moment.
Winterberg 5
Hoewel wij dus net buiten het weekend waren op een ‘gewone’ doordeweekse donderdag, waren we zeker niet de enige. Het was dan weliswaar druk, maar zeker niet té druk. De wachttijden bij de liften waren nihil en ook op de piste had je meer dan genoeg ruimte om lekker je ding te kunnen doen zonder de angst te hebben om omver geskied te worden.
Winterberg 6
Wat ons betreft heeft Winterberg zijn naam volledig waargemaakt op deze dag. Het is gewoon een heerlijk gebied om je een dagje lekker uit te leven. Niet alleen op de piste maar ook daarnaast bij een van de gezellige berghutten.
Winterberg 7
Aan het eind van de dag liepen we dan ook geheel voldaan terug naar ons huisje op het Landal park, wat zoals gezegd heerlijk aan de voet van de pistes ligt. Hoewel ik zelf vaak meer van de wat kleinere unieke accommodaties ben, moet ik zeggen dat dit toch wel kneuterig aanvoelende park dé plek is als je in dit gebied wil skiën en overnachten.
Winterberg 9
Voor dag twee van onze mini-ski hadden we bedacht om naar een ander, want minder bekend, skigebied van de Wintersport Arena te gaan. Op nog geen vijf minuten rijden van Winterberg ligt het kleinere skigebied Postwiese Neuastenberg. Niet voor niets heb ik dit bericht geopend met juist een foto die ik maakte in dit kleinere gebied. Voor mij was dit namelijk dé verassing van de twee dagen.
Skidorf postwiesen
Als je de keuze hebt tussen een gebied met het veelvoud aan liften zoals in Skikarussel Winterberg, of het wat beperktere gebied van Neuastenberg ben je al snel geneigd om voor de kwantiteit te kiezen. Tenminste dat is de denkwijze waar ik mijzelf vooraf op betrapte.
Postwiese 4
De woorden ‘fijn voor beginners’ worden wel vaker gebruikt in gebieden met een kleiner piste aanbod, maar voor dit gebied gebruik ik liever de woorden ‘ideaal voor beginners en gezinnen met jonge kinderen’. Het pistekaartje hierboven toont een wat vertekend beeld. Het lijkt daar alsof er verschillende pistes dicht naast elkaar lopen, terwijl dit in werkelijkheid één gigantische helling is waarbij er over de breedte een verschil in steilheid is. Beginners kunnen van boven over een glooiende helling tot onder aan de nieuwe stoeltjeslift skiën, terwijl meer gevorderde skiërs voor een steilere snellere route kunnen kiezen.
Postwiese 1
Voor de winterliefhebbers die echt gebonden zijn aan de weekenden is dit wellicht een superalternatief om de drukte te omzeilen en toch alle aspecten van een dagje wintersporten mee te krijgen. Want naast de leuke afdalingen kan je bovenaan de piste ook lekker Currywurst of Schnitzel eten (voor de helft van het geld) en een heerlijk biertje of warme chocomel drinken.
Postwiese 3
Samengevat beleefde we twee heerlijke winterse dagen in het Sauerland, waarbij ons beeld wat we bij de huidige condities hadden helemaal werd bevestigd. Mocht je de kans hebben zeggen we nog één keer: stap in de auto en rij die kant op! En kijk daarbij dan ook echt even verder dan Winterberg, want de Wintersport Arena Sauerland is echt meer dan alleen dit dorp!


Finn

Finn Brouwers (23 jaar) reageerde veelvuldig op Hajo's vorige platform toen hij als 17-jarige snowboarder op het VWO zat. Hajo viel op hoe veel kijk hij op meteorologie had. Hajo en Finn spraken af en Finn werd vaste invalkracht. Finn startte een studie tot beroepsvlieger aan de KLS en had steeds minder tijd. Inmiddels is Finn ruim een jaar afgestudeerd en vliegt hij vanaf Schiphol naar vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast vind je Finn nog altijd op WSWM om Hajo bij te staan tijdens de drukke momenten in het winterseizoen!

7 reacties

Gesloten voor reacties.