Skigebied wintersport Chamonix

"Sneeuwsituatie" Chamonix op 1877m op 2 december

Wij wintersporters zijn er klaar mee! Mountainbiken en wandelen is mooi, maar nu moet er sneeuw komen. Op bovenstaande plaat uit Chamonix zie je het front naderen waaruit het vannacht al een beetje zal sneeuwen (zie ook de radar). Mooi dus om een sequence van deze cam te gaan maken.

Sneeuwdek Europa, Noorwegen, Alpen

Klik voor grotere afbeelding

De GFS 06 uur is gewoon nog erg positief voor de BV1! Het ergste is echt voorbij…. nu verder op naar Sneeuwhoogte 100cm op 600m in het dal! Dat in een tweede sneeuwgolf kort voor kerst dan. Nee, dat is nog geen nieuwe boude voorspelling. Daar wacht ik nog even mee. Duim je ondertussen mee?


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

23 reacties

Gesloten voor reacties.