In grote delen van de Alpen wordt op dit moment op en top genoten van de voorjaarscondities. Gisteren reden we vanuit Val Gardena via Innsbruck en de Fernpas terug richting huis. Onderweg zagen we dat het in verschillende lager gelegen gebieden in Oostenrijk al echt over en sluiten is. Daarentegen kan er in de wat hoger gelegen gebieden, en de gebieden aan de zuidkant van de Alpen algeheel nog meer dan prima worden geskied en dat zal voorlopig ook nog wel even zo blijven. Bovenstaande plaat uit Ischgl werd vandaag door Willem van de Wagen ingestuurd via de Bizztravel Sneeuwhoogte App. Ziet er lang niet gek uit, of zien we dat verkeerd?

Roy Thuyns

De gebieden in de Franse Alpen hadden vandaag met wat meer bewolking te maken, laat ook deze plaat van Roy genomen in het skigebied van Alpe D’Huez zien. Later op de dag brandde de bewolking echter ook hier grotendeels weg. In La Plagne brak daardoor een waterig zonnetje door:

item

Tenslotte nog een plaatje die we zelf hebben geschoten gisteren tijdens de Südtirol Gardenissima in Val Gardena (morgen volgt een uitgebreid verslag). Wil je gegarandeerd goede condities? Dan zou ik zeggen go south!

Val Gardena - skirace (wide)-4

De komende dagen blijven nog droog en zacht in de Alpen. Zoals al eerder gemeld volgt volgende week de eerstvolgende neerslag. 

graphe3_1000_762_305___

Vooral de Oostenrijkse gletsjergebieden lijken hier nog enigszins van te profiteren. Op de hellingen onder de 2000m gaat het vast en zeker ook wat miezeren of regenen. De vakantiegangers die met pasen nog richting de Alpen gaan rijden hoeven zich niet direct zorgen te maken. De pistes op de hogere hellingen houden echt nog wel een tijdje stand!


Finn

Finn Brouwers (23 jaar) reageerde veelvuldig op Hajo's vorige platform toen hij als 17-jarige snowboarder op het VWO zat. Hajo viel op hoe veel kijk hij op meteorologie had. Hajo en Finn spraken af en Finn werd vaste invalkracht. Finn startte een studie tot beroepsvlieger aan de KLS en had steeds minder tijd. Inmiddels is Finn ruim een jaar afgestudeerd en vliegt hij vanaf Schiphol naar vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast vind je Finn nog altijd op WSWM om Hajo bij te staan tijdens de drukke momenten in het winterseizoen!

1 reactie

Gesloten voor reacties.