borovets1801ee

Pamporovo en Borovets zijn de twee nieuwe wintersportbestemmingen die Corendon met veel lef op de kaart heeft gezet. En dat zat het met de El Ninjo in het eerste jaar in december ook niet mee. Maar ook daar is alles vergeven en vergeten nu er gigantisch veel sneeuw is gevallen. En het is er flink koud. Dooiaanvallen gaan daar zeker niet doordringen voorlopig! De nachten blijven met -20ºC bitterkoud.

borovets1801d

borovets1801c

borovets1801b

borovets1801

pamporovo1801

adriatique1801

Hierboven zie je de middagtemperaturen! Kijk op de kaart hieronder waar Pamporovo en Borovets liggen ten opzichte van het vliegveld Plovdiv. Natuurlijk is bij Corendon alles all-in. Bustransfer van en naar vliegveld. Skipas. Alles geregeld.

Het is echt ver weg! Wintersport in een echt andere omgeving. En toch vertrouwd! Want wintersport verbroedert.

Categorieën: Corendon

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.