Wat een geweldige plek voor het teamuitje van Wintersportweerman.nl. Iedereen kijkt zijn ogen uit: “Nooit gedacht dat Sauerland zo uitgestrekt was en dat er zulke mooie pistes lopen”. Ik ben er vele malen ook met de kids wezen skiën en weet hoe leuk het is. Maar zelfs ik verbaas me over de investeringen en de snelle nieuwbouw van koppelbare stoeltjesliften. En het wemelt van de Alpintech sneeuwkanonnen à 50.000,- euro.

[metaslider id=28533]

Julian bouwt met zijn vader een nieuw weerstation op aan de Ruhrquelle, de koudste plek van Nordrhein-Westfalen. Inspirerend om de nieuwste trends op het gebied van weerstations te zien. We reden verder naar een nieuw bergrestaurant  à 2 miljoen euro aan een piste die met een strak viaduct over de weg gaat. Van daar is het een stukje lopen naar de rodelbaan. Tot onze verbazing bleek die al enkele weken vriezend. Vele teams trainen er. Russen, Fransen, Belgen en zelfs het Nederlands team was present. Wat een faciliteiten ook. Opzij van de rodelbaan een nieuwe lift aan een zwarte piste. De oude lift draait komende winter in Roemenië. Natuurlijk investeert de Skiliftkarrussel Winterberg het meest, maar ook Neuastenberg bouwt een stoeltjeslift. Enkele jaren geleden kon er al 15 november geskied worden. Dat gaan we dit jaar niet redden. Maar met alle berichten over gladheid in Nederland vannacht zijn we vol goede hoop dat we morgenochtend sneeuw zullen zien.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

9 reacties

Gesloten voor reacties.