Sinds gisteren ben ik terug van een paar dagen bezoek aan het Wintersportgebied Sauerland. Samen met mijn vrouw en mijn zoon van bijna 6 maanden. Skiën zat er nog even niet in, de kleine man moet eerst wat groter worden maar wandelen en wat rondrijden in dit prachtige gebied kon natuurlijk wel. Wij zaten van zondag tot woensdag in hotel Friederike in Willingen. Halfpension en een binnenzwembad, helemaal fantastisch. Het hotel was nog niet eens voor een kwart vol. Heerlijk rustig dus en er lag sneeuw, veel sneeuw. Dat moest ik natuurlijk als weerman gezien hebben, dus in de auto stappen en wegwezen!

De heenreis verliep vlot. Vanaf Utrecht is het 300 km rijden. Nog geen sneeuw onderweg, ook niet toen we het bordje Sauerland zagen staan maar al snel zagen we wat sneeuwresten bij +2C
10 km voor Willingen werd het pas echt goed wit met een gesloten sneeuwdek en flink ook. Dat is simpel te verklaren omdat de meeste sneeuw viel boven de 400 meter hoogte en de vorstgrens die hele periode pendelde rond de 550 a 650 meter hoogte. Zo kon het in Willingen net even een half graadje dooien maar dat mag natuurlijk geen naam hebben en de bomen bleven mooi wit. Normaal zou ik hier een review schrijven over hoe goed de skigebieden zijn, dat ging even niet maar ik wil jullie niet onthouden over de sneeuw die er nu ligt. Ik heb het met eigen ogen gezien en er ligt zat. 15 tot 20 cm in het dorp Willingen en in Winterberg waar wij ook zijn geweest lag nog wat meer. Kijk ik vandaag op de webcams dan zie ik dat bijna alles open is met een zonnetje erbij dan zeg ik, je had al in de auto moeten zitten! Kijk hieronder even mee met mijn foto’s en de prachtige webcams!

image

image

image

image

Heerlijk genoten hebben we en dan nu over naar de webcams actueel. Om van te smullen!

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

De weersvooruitzichten zien er goed uit al gaan de scherpste kantjes van de kou er af. Na het weekeinde wordt het geleidelijk zachter met dooi overdag. Lees het hier.


Arjan Ehlert

Arjan Ehlert, 35 jaar, reageerde veelvuldig op de wintersportsite van Hajo en is enorm weerfan. Vanaf zijn 6e levensjaar al geïnspireerd door het weer. Zijn enthousiasme is Hajo ook opgevallen. Hier regelmatig te zien op de site en schrijft af en toe een blog over het weer en de wintersportgebieden. Ik heb enige ski-ervaring en naast het weer als hobby komt wintersport op nummer 2.

16 reacties

Gesloten voor reacties.