postwiese0903

Van je buren moet je het hebben! Van de Duitsers dus. Wetteronline bericht over de zeer dichte mist in een deel van Duitsland. Welk deel?

mistduitsland

Je ziet het: het zuiden van Nederland en België hebben er ook mee te maken…het is een vorm van stuwing tegen de middelgebergten van zeer vochtige lucht van de oceaan. Of beter gezegd: zeer vochtige lucht vanuit de nacht als de luchtvochtigheid bijna altijd de 100% benadert. Onder een groot hogedrukgebied als Karin waar de lucht heel langzaam maar onophoudelijk daalt zit die koude vochtige laag dan opgesloten.

brembergkopf0903

De Brembergkopf vanochtend

De natuur is onverbiddelijk. De wolf bereikt Nederland en het voorjaar maakt korte metten met de wintersport in de Wintersport-Arena Sauerland. Julian is goudeerlijk en schrijft: “Die Schneesaison neigt sich im Sauerland langsam ihrem Ende entgegen. Ungeachtet dessen herrschen in den hoch gelegenen Ski- und Loipengebieten weiterhin überwiegend gute Wintersportbedingungen. So sind auch heute noch rund 50 Lifte geöffnet und knapp 300 km Loipen gespurt.” Dus we kunnen nog even vooruit, maar het beste ligt achter ons. Al met al een topseizoen!

sonnenlift_willingen0903

De Sonnenlift Willingen – Sonne? Duhhhh

altastenberg0903

Altastenberg

En misschien zien we op deze video Winterberg langzaam aan de mist ontsnappen…

parijs0903

Zal dat ook in Parijs lukken vandaag? Hoe is het bij jou?

PS In de Alpen is het seizoen nog lang niet voorbij… dus ga ik als een speer verder met een mooi Alpenweerbericht!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.