postwiese0903

Van je buren moet je het hebben! Van de Duitsers dus. Wetteronline bericht over de zeer dichte mist in een deel van Duitsland. Welk deel?

mistduitsland

Je ziet het: het zuiden van Nederland en België hebben er ook mee te maken…het is een vorm van stuwing tegen de middelgebergten van zeer vochtige lucht van de oceaan. Of beter gezegd: zeer vochtige lucht vanuit de nacht als de luchtvochtigheid bijna altijd de 100% benadert. Onder een groot hogedrukgebied als Karin waar de lucht heel langzaam maar onophoudelijk daalt zit die koude vochtige laag dan opgesloten.

brembergkopf0903

De Brembergkopf vanochtend

De natuur is onverbiddelijk. De wolf bereikt Nederland en het voorjaar maakt korte metten met de wintersport in de Wintersport-Arena Sauerland. Julian is goudeerlijk en schrijft: “Die Schneesaison neigt sich im Sauerland langsam ihrem Ende entgegen. Ungeachtet dessen herrschen in den hoch gelegenen Ski- und Loipengebieten weiterhin überwiegend gute Wintersportbedingungen. So sind auch heute noch rund 50 Lifte geöffnet und knapp 300 km Loipen gespurt.” Dus we kunnen nog even vooruit, maar het beste ligt achter ons. Al met al een topseizoen!

sonnenlift_willingen0903

De Sonnenlift Willingen – Sonne? Duhhhh

altastenberg0903

Altastenberg

En misschien zien we op deze video Winterberg langzaam aan de mist ontsnappen…

parijs0903

Zal dat ook in Parijs lukken vandaag? Hoe is het bij jou?

PS In de Alpen is het seizoen nog lang niet voorbij… dus ga ik als een speer verder met een mooi Alpenweerbericht!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.