poederen-sauerland

We zien hier toch echt een poederspoor in de Wintersport-Arena Sauerland! Dat maak je niet vaakt mee. Vandaag wel. Het is bar in de Duitse Middelgebergten. De wetterticker van Wetteronline zegt: “Im Bergland geht nicht viel mehr!” Vanochtend hadden we al de melding van Jasper dat er op de Duitse snelwegen een sneeuwchaos heerste sinds 4 uur vannacht!

vielbach

Nu kunnen we ook de foto tonen die Jasper doorstuurde van de snelweg in de buurt van Vielbach.

plu

Terug naar het Sauerland.Neuastenberg om precies te zijn. De Postwiese! Die plu is niet voor de regen!

willingensneeuw

Het bergstation op de Ettelsberg in Willingen. Duidelijk geen Kaiserwetter daar vandaag.

Pastorenwiese

En de honderden kilometers langlaufloipe die al weken open zijn nu, zijn vandaag een winterwonderland…. op 3 uurtjes over de grens. Als je het vandaag kunt bereiken in verband met de situatie op de wegen. Wat heb jij op dat gebied meegemaakt?

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

13 reacties

Gesloten voor reacties.