LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

obertauern
Lees verder >

Obertauern is misschien wel het populairste gebied in Oostenrijk onder de Nederlanders. Sneeuwzeker, overzichtelijk, prachtige natuur en übergezellig!

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen. Met de kids of met jouw vrienden! Pret voor iedereen!

Région Dents du Midi
Lees verder >

Prachtige sneeuwzekere Zwitserse dorpen binnen het grote skigebied Les Portes du Soleil: Champéry, Val d'Illiez, Champoussin, Les Crosets, Morgins.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Sneeuwzeker en toch veel ook onder de boomgrens. Heel knus dus. Grote variatie aan accommodatie van luxe hotel tot betaalbaar pension.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Superieur sneeuwzeker zijn de pistes van de Région Dents du Midi. Dorpen liggen ruim boven 1000m en de Portes du Soleil reikt tot 2466m. En natuurlijk worden de pistes elke dag opnieuw perfect geprepareerd.

Betoverend mooi!

op 994 km van Utrecht vind je deze parel van een skigebied voor jong en oud.

Val Gardena
Lees verder >

Brede pistes, fantastische vergezichten, heerlijke keuken en de prachtige Sella Ronda. Als je hier bent geweest komt je verliefd thuis.

Die Tauplitz
Lees verder >

Die Tauplitz kleinschalig, gezellig, mooie pistes en toch prachtig uitzicht voor jong en oud

Val Gardena
Lees verder >

Beleef een top vakantie in Val Gardena. Geniet van de Dolomieten in dit winterparadijs.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Wintersport tegen het decor van de Dents du Midi. Met de mogelijkheid een grote ronde te skiën over de Franse grens. Maar de Zwitserse kant is toch het charmantst!

Wintersport-Arena Sauerland vandaag al weer heel stuk witter

check ook eens

7 Reacties

 1. Joost Amsterdam schreef:

  Ik heb 23 januari nog steeds in mijn agenda staan om te gaan skiën in Winterberg. Ik hou deze datum nog steeds aan.

 2. denise schreef:

  23 januari

 3. Michael schreef:

  Vraagje waarom is willingen nog niet begonnen met kunstsneeuw maken? Eigenlijk het hele seizoen nog niet ook in december niet toen het wel mogelijk was

 4. Sauerlander schreef:

  Omdat dit geen zoden aan de dijk zet. Winterberg produceert de kunstsneeuw ook tegen beter weten in. Op de webcams van vanochtend zie dat het er niet beter op geworden is.
  Ondanks dat Hajo het zo positief brengt, ziet het er voor de Wintersport Arena niet al te best uit.. Morgenmiddag, -avond en nacht mag je wat sneeuw verwachten, maar op donderdag en vrijdag gevolgd door hogere temperaturen en een behoorlijke bak regen. http://www1.wdr.de/themen/infokompakt/wetter/wetter_nrw_ea100_eam-eabf7d3a2546dbfb9d6c107640ae2580.html?eap=8oI34N4hym4RDV6dhKK0OnLYM%2FNzIoiKEQqHYZPZjFxpkU74v6xP%2Bd7htYRzReo%2BbDdl5sZUTmCuC2OmskTACpK2C4%2FEK5EjugWLsGnWIGP7RItF29dM81i6pqatohF8zGcztz6EH4fVXlIX%2FwYeK5sS4vW3JZ86.
  Op de langere termijn af en toe een winterse speldeprik, maar ook hoge temperaturen en veel regen. De 23e zou ik maar uit de agenda halen. 🙁

 5. Ach, dat “tegen beter weten in” sneeuwen heeft Möppi wel al 37 skidagen opgeleverd en – ik sprak Klaus a.k.a. Möppi afgelopen zondag tussen het sleeën op een dik pak kunstsneeuw aan de onderkant van de Poppenberg met mijn dametjes door – een aardige kerstperiode op. Met zijn voorkoelinstallatie (een attractie op zich!) ramt hij er een enorme hoeveelheid sneeuw uit, zelfs bij de grenstemperatuur die je in de grafiek ziet.

  Als de wind niet verkeerd had gestaan (alles waaide naar de -van bovenaf gezien – linkerpiste, terwijl de rechterpiste het meeste sneeuw heeft liggen op het ondferste deel), dan was hij alweer open geweest. Het enige probleemstuk is het bovenste deel, zoals te zien op de cam. Mocht het de komende dagen toch nog even aardig onder 0 kruipen, dan kan het zomaar zijn dat er in het weekend en en ander draait. Die kans acht ik echter niet groter dan 30%. Hopen dat de hoofdrun die ik net in de Amerikaanse kaarten zag doorzet. Heeft echter nauwelijks verfrissende steun onder de leden….

  Harry van den Berg (v.m. hoofd skischool Der Brabander a.k.a. “Der Wetterprophet”)

 6. Een goede link wat betreft de neerslag- en temperatuurverwachting http://wetterstationen.meteomedia.de/?station=104270&wahl=vorhersage (804m NN)
  Voor het skigebied (600-810m NN) moet je er in de regel een halve tot anderhalve graad bij optellen.

 7. Roy schreef:

  Komende nacht redelijke kans op kunstsneeuwproductie. Ook in de dalen goed mogelijk omdat het daar soms kouder kan worden. Morgenfruh anschauhen! 🙂

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.