Hierboven de Flutlichtpiste in Winterberg. Kunstsneeuw van vannacht en vanochtend heeft de hele dag mooi stand gehouden. We kunnen nu van dag tot dag volgen waartoe het gebied met de hoogste dichtheid aan kunstsneeuwinstallaties ter wereld in staat is. Nog wat plaatjes…

funpark1301 mattenschanze1301 neuastenberg1301 rauherbusch1301 sauer1301

Het begin is gemaakt! En als op dat laagje kunstsneeuw natuursneeuw valt blijft dat tenminste ook meteen liggen. Eigenlijk zouden we een wedstrijdje moeten doen wie het beste voorspelt op welke dag en op welk uur de eerste sneeuwvlokken weer gesignaleerd worden in de Wintersport-Arena Sauerland.  

temp_1301

feut_1301 

Hoe was het temperatuurverloop en de luchtvochtigheid vandaag? Is het droog (lage natteboltemperatuur) kun je zelfs bij +1 of +2°C produceren. 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Gesloten voor reacties.