Hierboven de Flutlichtpiste in Winterberg. Kunstsneeuw van vannacht en vanochtend heeft de hele dag mooi stand gehouden. We kunnen nu van dag tot dag volgen waartoe het gebied met de hoogste dichtheid aan kunstsneeuwinstallaties ter wereld in staat is. Nog wat plaatjes…

funpark1301 mattenschanze1301 neuastenberg1301 rauherbusch1301 sauer1301

Het begin is gemaakt! En als op dat laagje kunstsneeuw natuursneeuw valt blijft dat tenminste ook meteen liggen. Eigenlijk zouden we een wedstrijdje moeten doen wie het beste voorspelt op welke dag en op welk uur de eerste sneeuwvlokken weer gesignaleerd worden in de Wintersport-Arena Sauerland.  

temp_1301

feut_1301 

Hoe was het temperatuurverloop en de luchtvochtigheid vandaag? Is het droog (lage natteboltemperatuur) kun je zelfs bij +1 of +2°C produceren. 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.