brembergkopf2801

Zoals op deze webcamplaat heeft het stormfront dat de Lage Landen vanmiddag passeerde in de Wintersport-Arena Sauerland weer 10cm sneeuw achtergelaten. Sneeuwhoogtes van 50cm zijn geen uitzondering meer, maar vergis je niet: vele kleine wat lagere skigebiedjes zijn er nog groen. Maar 56 van de 100km pistes is open.

valcenis2801

Annelies Korevaar stuurt deze in met de app van Bizztravel. Het is Val Cenis Vanoise helemaal achterin de Maurienne vallei. Schitterende skidag weer. Behalve voor Dave Rosenbarger – een gesponsorde freerider – die een lawine bij Courmayeur niet overleefde (H/T Kirstel_dl). In Oostenrijk overleed een toerskiër in de buurt van Gmunden en in Lech had een man een hele vlucht engeltjes op zijn schouders en voor zijn mond. Hij overleefde anderhalf uur onder de sneeuw. Hij was uitgerust met een lawinepieper. Maar die stond uit. Tja. Opvallend vind ik deze dodelijke lawine een eindje buiten het skigebied van Livigno. Dat is alweer een week geleden maar die hadden we nog gemist.

Met dank aan Ronaldo pikken we deze ook nog mee….

pluim2801-12

 

Het wachten heeft geloond: de nieuwe pluim is binnen. De hoofdrun is anti-winters. Maar er is een prachtig dik cluster dat wel op 3 februari de winter in duikt.

sneeuw2801-12

En sneeuwbuien houden we sowieso een hele poos zien we weer. Geen maart 2005 situaties of zo. Maar wel leuk na vorige winter…. en uiteindelijk willen we geen sneeuw maar…

scandihoog

… dit Scandihoog. Gewoon zo en niet anders. Als het Amerikaanse model het nu zo kan berekenen, kunnen de dronken kapiteins (en ik bedoel dus niet onze Stefan) het ook uitvoeren als wij ze de goede kant op duimen. Dit is gewoon de kans om niet weer 10 maanden te hoeven wachten op mooi natuurijs. Wie duimt er mee?

PS Het Amerikaanse model eindigt niet 100% winters maar dat zien we dan wel weer! Cherrypicking in de meteofiction mag. Nee moet!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

65 reacties

Gesloten voor reacties.