poppenberg0201

Het is dan eindelijk zo ver: de 600-800 meter hoogte van de pistes in het Sauerland maken het verschil tussen de kwakkelende Lage Landen en een echte winterambiance. Nu heb je soms de pecht dat het maar een weekje standhoudt. Maar deze keer lijkt het erop dat het wachten geloond heeft voor het Sauerland: er kan zich de komende 10 dagen een mooi sneeuwdek vormen en er zijn geen aanwijzingen dat het daarna mis zou gaan.

sauerland0201

Deze foto kregen we van een lezer ter plekke!

sauerlandens0201

Hoerboven het ensemble voor een hoogte van 350m. Dat zijn echt de laagste hellingen in het Sauerland. Nederlanders skiuen zelden op die lagere hellingen. Wij rijden vaak toch meteen door naar Winterberg, Willingen of Neuastenberg. De komende dagen gaat er nog meer sneeuw vallen. Dan even zachter en dan wordt het vanaf de 9e steeds weer beter. Uiteindelijk heerst er Dauerfrost!

accu0201

In het ensemble zie je een boel gerommel. Samen leidt dat mogelijk toch tot 20-50mm neerslag. Dan praat je over voldoende sneeuw om ook de honderden kilometers langlaufloipe en skatingpiste te openen. Hoera!

ens-nl0102

In een apart bericht kijken we naar de Alpen. Hier nog even de Lage Landen. Wederom een mooie overgang rond 14 januari. De vorst komt er wel lijkt. Alleen hebben we het eerste station op 8 januari gemist. Zal geduld echt gaan lonen in 2017?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

61 reacties

Gesloten voor reacties.