De mobiele telefoon fungeert steeds meer als aanvulling op de wintersport, en terecht vind ik. Wat is er nou leuker, om aan het einde van de dag je genomen afdalingen te bekijken en dan te kunnen zien hoever, hoe hoog of waar je bent geweest. Geweldig toch? Dat je ergens op een prachtig punt staat met op je netvlies het schitterende gebied, gondel, vrienden, bar etc etc. en dat je die opnames dan direct naar bijvoorbeeld de BizzTravel App kunt uploaden, en dat die foto dan wellicht in Hajo zijn weerbericht komt, en dus door vele wintersporter gezien wordt. We leven toch in een prachtige tijd samen.

Betrouwbaarheid
Er zijn talloze apps in de stores te vinden waar u als wintersporter veel profijt van zult hebben, maar let op: Ze zijn niet allemaal even betrouwbaar. Doet de app echt wat het beloofd en zijn ze realistisch, zijn ze gebruiksvriendelijk, en check wat er gebeurd met uw gegevens als je deze invoert. Gebruik alleen Apps van een betrouwbare bron. Er zijn evenveel slechte als goede apps. De slechte apps geven vaak problemen aan de telefoon, u ontvangt spam, en uw telefoon loopt vaker vast. Als u een app niet vertrouwd, download deze dan niet, maar kijk eerst even bij de reacties van mensen hoe de ervaringen zijn. Meestal kloppen deze wel. Download alleen applicaties via de officiële applicatiewinkels

De laatste jaren is de ontwikkeling van de telefoon ontzettend snel gegaan. voorheen had je een dikke rekening als je van de wintersport terug kwam, door het sms’en, mms’en en telefoneren (ik kan erover mee praten, ik was in die tijd verliefd op mijn huidige vrouw, en deze zat op hetzelfde moment in Israël. Die kosten liepen hoog op inderdaad, maar heeft me wel een huwelijk gebracht. 4 november jl 10 jaar alweer)… Goed, ik dwaal af…. Tegenwoordig kun je video’s maken, appen, via internet bellen, games spelen, internetten, radio luisteren etc etc..  Een smartphone is gewoon een kleine computer die ook beveiligd is. Je kunt virussen binnenkrijgen, malware, of er wordt ongevraagd informatie doorgegeven aan derde. Dit hoef ik jullie niet eens meer te vertellen, want waarschijnlijk bekijk je dit bericht ook via je telefoon;-)

In de meeste verblijven op wintersport is tegenwoordig wifi te verkrijgen, controleer dan altijd of dit een vertrouwd netwerk is. Vraag het aan de balie van het verblijf welk netwerk zij aanbieden, zo maak je niet zomaar verbinding met een onbekend netwerk. In de Zillertal Arena kun je dit seizoen waar en wanneer je maar wilt gebruik maken van de Hotspots. Zij zijn er klaar voor. Ik zelf heb in de loop der jaren wat handige wintersport applicaties op mijn telefoon gezet, en zal deze even met jullie delen. Laat ons vooral ook jou favoriete applicatie weten in de reacties.

1. Bizztravel App
Zowel voor Android als voor de Iphone gebruikers te downloaden. Bekijk de actuele sneeuwhoogte, vorstgrens, hoeveel er gaat vallen, het 6-daagse weerbericht, en de pistekaart van jouw favoriete skigebied. Foto’s uploaden van jouw coolste wintersport kiekje kan ook. Wellicht wordt deze dan meegenomen in het wekelijkse wintersport weerbericht. Zelf ben ik nog steeds zeer enthousiast over deze wintersport app 
[metaslider id=27894]
2. Skitracks
Het programma gebruikt de GPS-ontvanger van je telefoon in combinatie met Google Maps. Na een dag skiën kan deze wintersport app je precies vertellen hoe hoog je hebt gezeten, hoe snel je maximaal bent gegaan, hoeveel runs je hebt gemaakt, en welke routes je hebt genomen. Ook vertelt deze app je hoeveel meters je bent gestegen of gedaald, en de totale km aan afstanden van die dag. Ik vind het een erg leuke app. Deze is er Voor Iphone en Android

Screen-Shot-2012-01-27-at-7_41_47-AM-560x422

3. Stau Mobil

Als je dit woord vertaald snap je het al natuurlijk. Omdat ik de laatste jaren met de auto naar Oostenrijk ging vertelde deze app mij precies waar de files in Duitsland stonden. Pas hiermee wel op voor roaming, want je moet wel internet hebben. Het principe werkt vrij simpel, gewoon via Google Maps. Je kunt ook gewoon naar de verkeersinformatie op de radio luisteren natuurlijk.

4. Snociety
De wintersport app van Snowciety werkt in principe hetzelfde als Skitracks, maar bij deze app kun je ook zien waar je vrienden zijn op de piste. Kun je in de avond lekker vergelijken en opscheppen dat jij toch net een stukje sneller ging, of toch meer kilometers gepakt hebt dan je maten. Deze wintersport app werkt zonder internet en je batterij gaat niet als een tierelier achteruit. Ik heb deze app het  afgelopen seizoen nog gebruikt en kon deze de gehele dag aanhouden en dan was mijn accu nog 50%.
snowcietytotaal2

Jullie favorites
Er zijn natuurlijk nog ontzettend veel andere leuke, grappige, en informatieve apps te vinden in de stores of op het internet. Ik ben wel erg benieuwd welke wintersport apps jullie op je telefoon of tablet hebben staan als je op wintersport gaat. Laat het weten, zodat wij ook weer wijzer worden.

Like en share dit bericht om ander wintersport liefhebbers te informeren;-)


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

13 reacties

Gesloten voor reacties.