kuiper De groeten van de familie Kuiper uit Bad Kleinkirchheim. Oostenrijk is echt een plaatje momenteel. Valtentijns bericht uit Zell am See Kaprun maakt furore op Facebook momenteel. De weerkaarten zich positief ontwikkelen met steeds meer aanwijzingen voor een winterse overgang zo rond 24 januari. Tevens staat Daan3 er errug mooi op vanochtend.

daan30801

Dit is voor de Franse Alpen. daan3 extra koud en extra sneeuwrijk ineens. Hoe kan dat nu? kronkel

De verklaring is een hele vreemde kronkel in het Azorenhoog die ik zo nog zelden heb gezien. Normaal zorgt het knietje van dit hoog voor het weg blijven van sneeuw in de Franse Alpen terwijl het in Oostenrijk dumpt. Nu zuigt die knik in de isobaren de sneeuw juist van NO naar ZW over de Franse Alpen. De sneeuw wordt tot ver naar de meer zuidelijke skigebieden getrokken. Een beetje een fantasie van het Amerikaanse model vanochtend en we moeten nog maar afwachten of het ook gebeurt zondag. Maar duimen mag dus….

[metaslider id=52558]

Voor de grap kijken we meteen even vooruit naar de meteofiction. Het Amerikaanse model heeft zoals gewoonlijk weer een perfecte cliffhanger. We spreken dan al over 24 januari. Het voelt nog niet safe genoeg voor me om er een BV aan te koppelen, maar het begint nu wel steeds consistenter te worden. Leuk om te zien hoe de kou op 5km hoogte over de Balkan samengaat met serieuze winterkou in de Lage Landen aan de grond.

cliff-ec

En ook het Europese model heeft een fraaie cliffhanger vandaag en dat is dan 17 januari. Een felle depressie trekt naar Bretagne en zet de hogere delen van Groot-Brittannië in de sneeuw. Als die depressie dan doorschuift naar de Middellandse zee kan dat eindelijk veel sneeuw aan de zuidkant opleveren. En de wind kan dan ook in de Lage landen in de oosthoek. Beide modellen zijn dus leuk bezig de laatste tijd. Maar we moeten ons absoluut niet rijk rekenen. De kans op teleurstelling is altijd nog groter dan op die schaatsperiode.

liftenstilfrankrijk

Afsluitend: Michiel stuurt deze net op uit Les Carroz waar men om 12 uur de liften even heeft stilgezet!

*** Ik zit met een defecte UPC Horizon. Op eerste dag na installatie al stuk gegaan. Werk nu met mobiele hotspot van Vodafone. Zeer traag. Balen. Morgen krijg ik nieuw apparaat ***


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

102 reacties

Gesloten voor reacties.