Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

Diep winterse taferelen in Noordelijke provincies op komst (code geel of oranje of rood); sneeuwdek(je) of ijzelramp

check ook eens

43 Reacties

 1. Jaco schreef:

  Is er nog een kans op een verassing, dat alles 100kmlager uitkomt, of is dat zo goed als uitgesloten?

 2. Ab schreef:

  @Hajo, ik zou EC 12z ook meenemen in je weerbericht want dat model is op de korte termijn aardig bijgedraaid vwb tempr en koers van het laagje. Namelijk zuidelijker koers en daardoor het NO van NL langer in de kou met kans op ijsdagen t/m 6 januari. Terwijl je dat in de pluimen van vanmorgen niet kon zien.

  • Ab schreef:

   En EC ziet er weer op de lange termijn puik uit met blokkade vorming van hoog richting Groenland/Ijsland met daaromheen artische kou uitbraak richting west Europa op 216/240h vooruit ( 12/13 jan.) Consistent vwb rugvorming van hoog op de oceaan met uitbreidingsmogelijkheden richting het noorden. Mss weer spannend zo 😉 Ik zie wel wat ervan terecht komt komende dagen vwb Frederic scenario

   • Bas schreef:

    @Ab Inderdaad spannend om te zien wat die oceaan blokkade gaat doen. Dit zie je trouwens ook geregeld terug bij Gfs.

   • Frederic schreef:

    hmm, dit scenario van EC12 vind ik dan weer net iets minder geloofwaardig. Weer te veel toeval mee gemoeid. Ik kom er later nog wel op terug. Nu eerst even eten en kinderenin bed doen.

    • Ab schreef:

     Wel iets te westelijk die hoog en dat koude bel boven scandinavie dat zomaar uit het niets laagjes kan laten ontstaan. I.i.g laat EC wel rugvorming zien van hoog boven de oceaan maar waar het op uitdraait de komende tijd is nog niet duidelijk. Maar de trend van rugvorming is gezet.

 3. Andries Wijma schreef:

  Rond de kerst nam ik me voor om in 2016 heel veel fietskilometers te maken. Om mezelf te motiveren heb ik een duidelijk en uitdagend doel nodig. Dat is (o.a.) geworden: elke dag minimaal 50 km fietsen op mijn racefiets. Op Nieuwjaarsdag was het bijna windstil in Noordoost-Fryslân en daardoor aangenaam fietsen. Gisteren was het ‘a different cook’…
  En vandaag helemaal. Nul graden en voor het gevoel nog een stuk kouder. Goed gekleed en voorbereid is zo’n eerste uur nog te doen maar daarna trekt de warmte uit mijn vingers en tenen. Doorbloeding naar de uiterste ledematen is voor mij vaak problematisch, en dikke handschoenen en sokken kunnen dat niet helemaal opvangen. Met de gladheid viel het gelukkig mee, al was ik erg behoedzaam want het zat echt op de grens van opvriezing.
  Op de eerste en laatste kilometer in mijn dorp na ben ik, dus zo’n 50 km lang (deels in Noordwest-Groningen), geen enkele andere fietser tegengekomen!

  Van mij mag de (natte) sneeuw en de echte kou de rest van de winter dus wegblijven uit Noord-Nederland. Eerst de komende dagen mijn reeks in stand zien te houden!

 4. michel schreef:

  Het is hier de hele dag glad geweest, even naar de schuur lopen was (en is ) een kleine onderneming. Maar het is wel lekker koud.
  In de stad Groningen hoor ik veel dat er een spanningsdop geweest is, zelf geen last van gehad maar elders in de stad wel. De ijspegels aan onze tafel groeide met de minuut, leuk om dat weer te zien. Nu hopen dat de kou langer blijft of snel weer terug komt, zeker voor de alpen en Winterberg.

  Morgen oprijd richting mijn werk, rekening houdend met eventuele gladheid.

 5. Roy schreef:

  Komende drie dagen prima voor de Alpen maar de 5 dagen erna heb ik wel vrees. Groeiende kans op plensregen waarbij alleen de echt hooggegelegen stations baat hebben en EC kleurt ook al aardig geel en oranje deze periode.

 6. michel schreef:

  In mijn beperkte kennis is dit toch een goede setting??

  [img]http://www.weerwoord.be/uploads/19120163857.gif[/img]

  • Frans schreef:

   Ja dit is een fantastische setting. Kans dat die uitkomt op deze manier is alleen niet zo groot maar mocht dit gebeuren hebben we dikke sneeuw in de lage landen.

   • Remko schreef:

    SVT en YR.NO zetten S candinavische nar komend weekend een klein dipje weer in de diepvries kou. Zal wel met deze kaart te maken hebben. Moet toch een keer uitkomen. Ben benieuwd hoever de kou vannacht naar het zuiden zakt. Nu toch meer dan eerst gedacht. Hajo heeft een vinger in de pap, lijkt het.

 7. Maarten schreef:

  Voor Noord Nederland kan ik niks zeggen. Maar hier in Sofia sneeuwt het al de hele dag. Soms licht soms wat harder, zoals nu, en het is bitter koud. Weinig mensen op straat, en als je gaat, dik ingepakt.

 8. Erwin schreef:

  Ec pluim 10 daagse is nog steeds niet al te kansrijk voor winter in LL. Ik omschrijf deze vooral als ”paraplu pluim”, gezien de hoeveelheid neerslag. Einde pluim zie ik wel mogelijkheden maar nog zeer ver weg en daarnaast ook het ook nogal fragiel (Frederic gebruikte de term ‘iets minder geloofwaardig’)

 9. Leo schreef:

  Bericht is (door mij, op verzoek van en i.o.m. Hajo) bijgewerkt nu; lees nog eens 😉

 10. jolanda schreef:

  Heb beiden ook mee gemaakt, de winter van 1979 woonde ik in de noord Oost polder, tijdens de ijzel ramp in Assen.Heb ook beide boeken, blader ze nog wel eens door,en ben ook benieuwd of we zoiets nog eens mee maken!

 11. jolanda schreef:

  Was toen in Assen wel extreem hoor! Wakker worden,met kletterende regen, buiten alles onder cm ijs! Doodeng om onder bomen door te gaan, de dikste takken kwamen na beneden, en terug van mijn werk ter keer aan moeten bellen bij mensen om mijn fiets met warm water ijs vrij te maken…maar t leverde wel prachtige foto’s op!

 12. Leo schreef:

  Dit vergat ik nog: de VID verwacht ook veel overlast morgenochtend:
  http://vid.nl/Nieuws/article/VID.2016.003.04

 13. Leo schreef:

  Ook Hirlam 18h run laat (in navolging van EC12) de kou dinsdagmiddag / avond snoeihard terugkeren; wordt nog spannend!

 14. Ab schreef:

  Vannacht de eerste sneeuw gevallen in Groningen met zowaar een aantal cm’s. Hier een plaat van de Grote Markt in Groningen dat al lekker witjes is geworden. https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2061696993.jpg
  Dus @Michel ik verwacht witte plaatjes van jou en andere noordelingen 😉
  Leuk een beetje winter 🙂

 15. Rob schreef:

  De ‘vinger’ is vannacht inderdaad gekomen. Hier in Steenwijk (Kop van Overijssel) vanochtend sneeuw! Eerst zag ik het op de auto, maar nu ik mijn lenzen in heb (:-) zie ik dat alles onder een dun laagje zit behalve de stenen en straat, dus wit tuinmeubilair, stuiken en gras maar een natte weg… Als het zo wat lichter is stuur ik nog wel even een fotootje.

 16. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  http://www.sauerland.camera/webcam/altastenberg/current/720.jpg
  Ik zie ook mooie sneeuw in het sauerland

 17. Rob schreef:

  Wat ben ik overigens blij dat ik vandaag naar werk kan…ik werk in de stad Groningen 🙂 :-), dan snappen jullie het wel.

 18. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Ecmwf 0h run komt toch ook weer met die mooie winterse setting vanaf 216h.Het ierland(Frederic hoog:) ) zorgt voor een mooie noordelijke koude stroming voor de ll !!
  http://www.meteociel.fr/modeles/ecmwf/runs/2016010400/ECM1-240.GIF?04-12
  hier de mooie kaart van Ecmwf

 19. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Woensdag 6 januari nog een ijsdag in het noordoosten (Friesland, Groningen, Drenthe).

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.