We wisten het natuurlijk al (Hajo schreef er donderdag over); deze week volop winterse plaatjes vanuit de Alpen. Maar eerst kijken we even hoe het in Amerika is. Al genoemd op zaterdag: koud en veel sneeuw in de reeds gesloten skigebieden van Colorado. Vandaag zakte de sneeuwgrens nog wat. Tot de grasmat van het baseball-stadion in Denver om precies te zijn. Het schijnt dat de Colorado Rockies vandaag niet hoefden te spelen..

Denver

Dit is hoe het er in de buitenwijken uitziet..

Denver 2500

En hogerop dan? Nu zo dus.  Roosevelt Nationalpark, iets ten noorden van Denver, op 2500 meter hoogte. Het zal zo’n halve meter zijn?

Oregon_Crater lake

En deze mag er ook zijn hoor. Oregon, Crater Lake National Park. Niet ongewoon voor de tijd van het jaar maar daarom niet minder mooi toch? Er is de afgelopen 2 dagen’30 cm gevallen. Blij zijn ze er daar mee; goed voor de watervoorziening.

Feldberg 1200

Maar dichterbij is het ook alweer raak. Dit is het Zwarte Woud (Feldberg) vanmiddag, op 1200 meter! [metaslider id=43570] En ook Nassfeld (Salzburg) is op 1600 meter mooi aangewit vandaag. Wat een verschil met gisteren!

Voorwaarschuwing Achenkirch May. 12 22.32

Hoe gaat het verder, wat zijn de huidige inzichten en verwachtingen? Hoedt u. De voorwaarschuwing -ik heb even een willekeurige voor de noordkant gepakt- zegt genoeg. Boven de 2000 meter in ieder geval zeer veel sneeuw: tot vrijdag plaatselijk zo’n 50 cm. En dan misschien nog meer, even afwachten hoe de Retour de l’Est uitpakt.  De sneeuwgrens pendelt veelal tussen de 1000 en 1500 meter, donderdag en vrijdag waarschijnlijk aanzienlijk lager! Onderin erg veel water(overlast).

rart_14051315_14051212

Vanaf morgen volop kermis dus. Hier is -aan de rode kleuren- mooi te zien hoe buiig van karakter de sneeuwval is. Plaatselijk zal het daardoor nog wel (veel) meer worden.

 rart_14051600_14051212

En dan donderdag-vrijdag de apotheose in mooi roze: langdurig matige tot zware sneeuwval. Het wordt inderdaad bar. We gaan het volgen en meemaken!

BnSJrKhCAAAcyHL

Tot slot nog een plaatje uit de States. Maar waar precies?


Leo

Leo, chemisch analist, 50 jaar, is sinds zijn vroege jeugd enorm in (winter)weer- en sport geïnteresseerd. Zijn eerste sinterklaas-surprise was dan ook een ingevroren scheurkalender van Jan Pelleboer. Sinds de opkomst van het internet en vooral de toegankelijkheid van alle gegevens ging hij zich er wat verder in verdiepen. Tegelijkertijd kwam hij als vanzelf op de site van Hajo Smit uit. Dankzij mooie interactie met een aantal anderen die reageerden op de artikelen van Hajo ontstond het idee daar wat meer mee te gaan doen.

10 reacties

Gesloten voor reacties.