Het is zover! Het is begonnen met sneeuwen in de Zuid-Franse Alpen en Piemonte in Italië. Hierboven een prachtige foto vanuit La Plagne. Ik ben doorheen de Facebookpagina’s en op Bergfex gaan kijken voor een bericht met leuke winterse plaatjes! Welke regio gaat het meest van deze winterse neerslag over zich krijgen denk jij?

Zuid-Franse Alpen krijgen laagje winterse neerslag

Hajo haalde het gisteren in zijn bericht al aan en het is inderdaad zover! Laten we starten met Les Arcs, zij deelden net nog dit leuke plaatje op hun Facebookpagina. Heerlijk mooie foto.

Klik ook even op de link naar de webcams want je kan er een leuke vergelijking maken. Hier zie je 27 oktober versus deze ochtend!

Ook Val Thorens deelde een leuk Facebookbericht deze ochtend.

Momenteel maakt de sneeuw er wel terug plaats voor het zonnetje, dat kan je op onderstaande foto vanop Bergfex goed waarnemen. We zien hier Val Thorens op 2800 meter hoogte.

Winterse Neerslag voor Val Thorens

In Meribel was er nog niet zoveel sneeuw gevallen vandaag kunnen we zien op de webcams. Het is er ook helemaal niet zo zonnig als in Val Thorens.

Winterse neerslag in Meribel

Verder gaan we nog even kijken naar de winterse neerslag in Tignes. Hier zie je een hoogte van 3100 meter. Ik vond het wel een leuk plaatje.

winterse neerslag in Tignes

Winterse neerslag in de regio Piemonte

Het hoeft ook niet altijd Frankrijk en Oostenrijk te zijn toch. Ik heb zelf een bescheiden blog over wintersport in Italië. Hier deelde ik vandaag al enkele plaatjes, maar ik ga er hier ook nog toevoegen aan dit bericht.

Hieronder zie je Sestrière, een leuk gebied waar we tijdens onze zomervakantie nog passeerder. Vandaag een iets andere situatie daar. Sestrière maakt deel uit van het skigebied Via Lattea.

Iets verder heb je dan Bardonecchia, weinig webcams op Bergfex in deze regio. Het gebied is helemaal niet zo gekend in de lage landen, wat best jammer is.

Winterse neerslag in Bardonecchia

Ook in San Domenico di Varzo is er sprake van sneeuwval op 1900 meter.

Voila, laat dit de start zijn van een prachtige week vol sneeuwval.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

5 reacties

Gesloten voor reacties.