Winterpret in Kleinwalsertal

Met 126 kilometer aan pistes en op slechts 779 kilometer van Brussel is Kleinwalsertal een perfecte bestemming voor de wintersport. Je kan hier makkelijk een midweek verblijven voor de nodige dosis winterpret! Want niet enkel voor de klassiekers kan je naar hier komen. Het dal biedt zoveel meer mogelijkheden en ik zet ze even op een rijtje. 

Winterpret met de snowscoot

Je hebt een snowbike, skifox en snowscoot, inderdaad elk jaar komt er wel een variant bij. Snowbiken is een beetje zoals fietsen, maar dan zonder wielen en pedalen. Je zit op een stoeltje met een stuur en knalt zo de pistes af. Een skifox is dan weer een stoeltje zonder stuur, gewoon je voeten gebruiken om te sturen. Het laatste, de snowscoot, is dan eigenlijk meer een step voor op de pistes. Onder het motto “fun zonder skiën” kan je hier ook de bergen afglijden op diverse wijzes, kies gewoon het vervoermiddel dat bij jou past.
Onderstaande foto toon de snowscoot in actie.

Winterpret in Kleinwalsertal

Rodelen wint de laatste jaren ook aan populariteit. Meer en meer wintersporters willen tijdens hun vakantie wel eens gaan rodelen. In Kleinwalsertal zijn er maar liefst 7 verschillende parcours om te gaan rodelen of sleeën. Daarnaast kan je hier ook nog de Alpine Coaster proberen. Ga over een parcours van 850 meter tegen een snelheid van 40 km/uur naar beneden.

Winterpret in Kleinwalsertal

Wintersporten in Kleinwalsertal

Natuurlijk kan je hier ook perfect de klassieke wintersporten beoefenen. Vroeger was het hier echt gekend om de freeride/offpiste mogelijkheden maar dankzij de investeringen wordt dit skigebied meer en meer aantrekkelijk. Deze regio is bijzonder kindvriendelijk, en niet enkel omdat het zo dichtbij is. Elk dorp heeft zijn eigen oefenhellingen en de sfeer wordt hier vaak als gemoedelijk omschreven.

Kleinwalsertal

Plan jij deze winter een vakantie richting Kleinwalsertal? Dan kan je voor meer informatie terecht op deze website. Ben je hier al op vakantie geweest deel dan gerust jouw ervaringen hieronder!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

13 reacties

Gesloten voor reacties.