281-winterklettersteig1

In St. Anton am Arlberg vind je het enige winterklimpad van Tirol. Het kan wel de ultieme beleving genoemd worden zvoor elke toerskiër! Wat je nodig hebt? Skills en een goede dosis lef. Zie jij jezelf al klimmen over de kale rotsen op een hoogte van 2816 meter? De beloning is dan ook wel de moeite, als eerste naar beneden knallen…

Het Winterklimpad als ultieme doel

Het Rendl-gebied kent het enige winterklimpad in Tirol, 850 meter lang en beveiligd met een stalen koord. Tochtskiërs komen hier in zwermen naartoe, het is voor hen dan ook het ultieme doel. Je gaat via de Rifflebahn II naar het bergstation op 2650 meter, daarna zet je de tocht langs het Riffelgrat naar de Rendlspitze op 2816 meter. Vanop deze hoogte zie je de Verwall-groep en Lechtaler Alpen. Op heldere dagen kan je zelf Zuid-Tirol bewonderen. Hieronder een klein voorbeeld van waar je je kan aan verwachten.

Winterklimpad in st anton am arlberg

20% van de lengte ben je aan het klimmen over kale rotsen, de rest van de route kan je “gewoon” wandelen. Natuurlijk kan je hier zonder conditie wel niet aan beginnen. Zonder ervaring begin je er beter niet aan. Op het einde van het klimpad kan je genieten van afdalingen richting St. Anton am Arlberg.
Voor meer informatie kan je terecht op deze website.

Winterklimpad St Anton am Arlberg

Die 850 meter lijkt misschien niet veel, maar reken toch wel 2,5 uur voor de tocht omhoog. Op de foto’s zie je dat je toch wel het nodige klimwerk mag verrichten. Je kan niet zonder jouw ski’s/snowboard, maar je hebt ook het nodige veiligheidsmateriaal nodig (zoals een karabijnhaak en veiligheidsgordel). Daarnaast draag je ook tochtschoenen tijdens de beklimming. Wil je hier niet zonder professional aan starten? Dan kan je altijd terecht bij één van de skischolen.

Winterklimpad

Ga jij richting St. Anton am Arlberg dit seizoen? Durf jij dit aan? Of heb je genoeg met de pistes?

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

6 reacties

Gesloten voor reacties.