locarno0502

Een mooie winteravond voor een kort maar vrolijk weerbericht! Lopagno in het Zwitserse Tessin tussen Lugano en Locarno. Op 600m zien we weken na dato een kerstboom en een palmboom in de sneeuw. Remy dus toch aan die kant van de Alpen gearriveerd. Nu nog even doordrukken naar Zuid-Tirol ajb.

predazzo0502

Jeffrey1979 meldt dat het inmiddels is begonnen. Dit is Predazzo. Nu ja morgenochtend kijken we naar de oogst…

sanisidoro0502

Uit Italië heb ik niet eens meer overweldigende plaatjes gezien vanavond. Wel nog deze uit Spanje…. bij deze kiek staat op nevasport.com dat die uit San Isidro zou zijn. Maar dat ligt in Alicante aan de kust. Wie lost het mysterie op? Is er in Canada misschien een plekkie dat zo heet haha? Trouwens: er is bij Valancia sneeuw gevallen aan het strand. Zie video hierrr! Leo had het al aangekondigd! In de Baskische stad Vitoria zien we een korte video van een man op ski’s.

cauterets0502

Cauterets in de Pyreneeën. Ik zet hem maar ff op Facebook.

istanboel0502

Om te beginnen wil ik even terugkomen op Istanboel. Ik noemde het vanochtend al even. Wordt een leuk weekje daar vanaf dinsdag!

istanboelens

Leuk ensemble ook daar. Waanzin!

falun

Er is nog geen spoor van een aankondiging van een eerste wedstrijd op natuurijs. Dit ondanks dat er kansjes zijn op strenge vorst zaterdagochtend. Het zal wel een verrassing blijven. Vandaag was wel in het Zweedse Falun een grote wedstrijd. Zie hierrr.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

21 reacties

Gesloten voor reacties.