Ik blijf me altijd verbazen over de schoonheid van de Alpen, zowel in de winter als zomer. En als je vaker terug keert naar de zelfde regio, merk je extra de metamorfose die de natuur hier het hele jaar ondergaat.  Beide foto’s heb ik hier in Brixen (Kandleralm) gemaakt op dezelfde plek en in elkaar laten overlopen. De ene foto is van de week gemaakt en de andere afgelopen herfst.

DSCN9855 Ook hier in de Oostenrijkse Alpen hebben we veel (onweers)buien gehad de laatste weken. Maar dat neemt niet weg dat er ook genoeg mooie momenten waren met veel zon. Op die momenten kun je naast het weer genieten van de vele vlindersoorten die de Alpen rijk is. Zoals deze Boserebia die van de week op 1700 m hoogte vrolijk rond vloog. Overigens voor het actuele weerbericht verwijs ik door naar het prachtige bericht van Frederic vanmorgen. 

DSCN9504 Maar helaas, de lucht in de Alpen blijft vrij labiel en na een zonnige warme middag ontstonden er zo flinke onweersbuien. 

DSCN0011 Mooier voor hier was gisteravond, het koufront moest s’avonds nog overtrekken en zorgde in West-Oostenrijk, Zwitserland en Zuid Duitsland voor flinke onweersbuien. Hier in het Brixental kon men genieten van een prachtig lichtspektakel. 

DSCN0112 Voor zo ver deze korte update vanuit Tirol. Iedereen een fijne vakantie gewenst en natuurlijk blijf foto’s sturen vanaf je vakantie adres !


Jeroen Elferink

Wintersport is er met de paplepel ingegoten bij Jeroen. Toen hij 4 was maakte hij al zijn eerste meters op de oefenweide achter op de camping in Brixen im Thale. Nu 18 jaar later is wintersport niet meer weg te denken uit zijn leven. Meestal is de eindbestemming Tirol. Daarnaast is hij ook van kleins af aan enorm gefascineerd door het weer. In 2015 is Jeroen afgestudeerd tot manager Bos en Natuurbeheer en hoopt later zijn grootste droom waar te maken ; leven in Tirol.

4 reacties

Gesloten voor reacties.