Schermafdruk 2016-04-05 09.26.52

In Europa hebben wij helaas afscheid genomen van de eerste warme fase. Daar komt weinig leuks voor in de plaats. In Amerika daarentegen zien we wel bijzondere plaatjes van “april doet wat hij wil”. Zie in dit artikel enkele video’s van de sneeuwval rond Boston.

usatemps0504

Vanochtend zijn dit de temperaturen in Amerika. Rond de grote meren gaat het nog eens richting -20ºC en de Canadezen zitten weer eens echt op global warming te wachten.

zaterdagamerika

En daarmee is het nog niet gedaan. Het ergste komt pas in het komende weekeinde. Op Facebook waarschuwt de Shady Grove Farm in West-Virginia voor “unprececdented cold”. In 2007 ging het al eens helemaal mis voor de landbouw en nu zou het nog erger kunnen worden.

Ondertussen spuugt Popocatépetl vulkaan in Mexico weer aswolken uit. Mis bovenstaande video niet.

pluim0504

In West-Europa modderen we weer wat aan met het weer. Boter noch vis. Het maandgemiddelde voor april in De Bilt is 10,8ºC. Daar lijken we iets onder te gaan blijven. Op wintersportweerman.nl houden we ook van warmte en gaan we de hele zomer proberen jullie ook als eerste te informeren als er mogelijk een leuk warm golfje aan zit te komen.

sneeuwverwachting0404

In de Alpen gaat weer wat sneeuw vallen de komende dagen. Dat is intussen bekend. Sneeuwgrens het laatst van Wallis tot Vorarlberg. En straks in Obertauern zitten wij mogelijk in de dikste sneeuw. Je gaat het hier dus meemaken.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.