Schermafdruk 2016-04-05 09.26.52

In Europa hebben wij helaas afscheid genomen van de eerste warme fase. Daar komt weinig leuks voor in de plaats. In Amerika daarentegen zien we wel bijzondere plaatjes van “april doet wat hij wil”. Zie in dit artikel enkele video’s van de sneeuwval rond Boston.

usatemps0504

Vanochtend zijn dit de temperaturen in Amerika. Rond de grote meren gaat het nog eens richting -20ºC en de Canadezen zitten weer eens echt op global warming te wachten.

zaterdagamerika

En daarmee is het nog niet gedaan. Het ergste komt pas in het komende weekeinde. Op Facebook waarschuwt de Shady Grove Farm in West-Virginia voor “unprececdented cold”. In 2007 ging het al eens helemaal mis voor de landbouw en nu zou het nog erger kunnen worden.

Ondertussen spuugt Popocatépetl vulkaan in Mexico weer aswolken uit. Mis bovenstaande video niet.

pluim0504

In West-Europa modderen we weer wat aan met het weer. Boter noch vis. Het maandgemiddelde voor april in De Bilt is 10,8ºC. Daar lijken we iets onder te gaan blijven. Op wintersportweerman.nl houden we ook van warmte en gaan we de hele zomer proberen jullie ook als eerste te informeren als er mogelijk een leuk warm golfje aan zit te komen.

sneeuwverwachting0404

In de Alpen gaat weer wat sneeuw vallen de komende dagen. Dat is intussen bekend. Sneeuwgrens het laatst van Wallis tot Vorarlberg. En straks in Obertauern zitten wij mogelijk in de dikste sneeuw. Je gaat het hier dus meemaken.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Gesloten voor reacties.