Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

Winter of lente, de modellen weten het niet, jij wel?

check ook eens

58 Reacties

 1. Robin schreef:

  Oei, veel twijfel dus. Maar gelukkig ook kansen om voor te kunnen duimen.
  Hier in Lelystad is gisteravond ook een mooi poedersuikertje gevallen, de meeste straten nat en daken en auto’s wit. Er is pittig gekrabt vanmorgen. Ook nu nog (nipt) onder nul en een beetje mistig en wat wind; dat voelt flink koud aan!
  Ik word zelf altijd blij van sneeuwval, hoe weinig ook. Tegenwoordig hebben we een hond (nu bijna 6 maanden) en die laat mijn jongste zoon (15 alweer en boomlang…) ‘s-ochtends altijd even uit; dikke pret in het beetje sneeuw. Allebei even maf van sneeuw. Dus tegengevallen of niet; hier in huis zijn we heel blij met elke halve cm sneeuw. Hopelijk komt er vannacht nog wat bij, wat morgen niet meteen weg is…..
  Jorne, Hajo, Cescia; qua berichtgeving in elk geval een topseizoen! Nu nog schaatsijs… 😉

 2. SpeedyC schreef:

  @Jorne Ik stelde je dinsdag de vraag over de invloed van de rivieren op de sneeuwval. Ik (SpeedyC, Carlo) kon helaas gisteren in Oss alleen wat natte sneeuw registeren en geen sneeuw die bleef liggen. We zullen op de volgende sneeuwval moeten wachten voor een nieuwe registratie van het mogelijke riviereneffect…
  PS blijf zo doorgaan met je gave weerberichten voor LL en Alpen!

  • Jorne schreef:

   Met het front wat vannacht over trekt verwacht ik ook geen invloed van de rivieren. In een situatie als een polar low zoals hierboven zou er wel invloed kunnen zijn! En thanks voor het mooie compliment!

 3. Hans schreef:

  Met een zwakke wind uit Z/ZO wordt het alsmaar kouder….ijsdag op veel plaatsen vandaag

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/01/1548931360.png[/img]

 4. Remko schreef:

  Prima bericht maar ik noem 10 graden geen lente. Alle oplossingen tot nu toe vielen koud uit, dus deze ook,let maar op. Komende nacht meer sneeuw denk ik. Die van gisteren zag ik aankomen maar er komt nog het een en ander. Wat zou het leuk zijn als dit in de vakantie gebeurt. Voor de thuisblijvers dan.

 5. Ab schreef:

  Ook vandaag klopt de verwachting niet helemaal, want in de gehele zuidelijke helft van NL ook hier bij mij in het Westland uitsneeuwende mist bij temperaturen onder nul. Het zou gauw oplossen maar dat lijkt vooralsnog niet te lukken gezien de kust veel hardnekkiger lijkt dan verwacht.
  Bomen hebben een mooii laagje rijp gekregen nu om 12u 🙂 Toch nog een beetjes winters zo

  • Ab schreef:

   Kust moet mist zijn haha..

  • Geert schreef:

   Zo is het Ab…de temperaturen een pak lager dan in de verwachtingen zat. Een ijsdagje op veel locaties! De laatste tijd vaak kouder uitvallende temps dan dat er in de modellen zit. Afgelopen nacht ook temps van -5° aan onze Vlaamse kust en -10° in de Hoge Venen. Dit in tegenstelling tot het weerbericht van gisteravond, waar men -1° aan onze kust verwachtte en -6° in de Ardennen.

 6. Daniel schreef:

  Doe mij die 10gr en regen maar en dan snel doorschakelen richting de droge noordooster die voor de lente uit blaast. Dit koudkwakkelen is ook niks.
  Hoop dat we niet weer voor scenario 2018 gaan met schaatsen op 2 maart.

 7. Mark (Breda) schreef:

  @Jorne: op jouw vraag uit de titel: ik schat in dat de koude oplossing gaat winnen. Ondanks dat het niet ijskoud is of is geweest zie je wel telkens een afkoeling optreden in modellen gemiddeld genomen. En dat verwacht ik nu ook.

 8. Mark (Breda) schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/01/1548935612.jpeg[/img]

  Een poedersuikertje in omgeving Breda. Door de mist nog mooi onder nul. Een ijsdag in de maak!

 9. Geert schreef:

  Benieuwd naar de sneeuw van komende nacht! Deze zou ondanks de voorzichtige voorspellingen mss wel es heftiger kunnen uitpakken dan de sneeuw van gisteren. Met sneeuw weet je nooit! Ik hoop morgen verrast wakker te worden. Hier in mijn regio worden de eerste vlokken van betekenis al verwacht rond 21u vanavond.

 10. Vincent schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/01/1548936011.jpeg[/img]

  Prachtig op de Postbank vanmorgen, ruim 5cm sneeuw!

 11. Geert schreef:

  Wat springt het KMI toch op en neer met hun voorspellingen. Gisteravond zou het zaterdag vrij zacht worden met kans op een winters buitje. Vanochtend stond er dan plots voor zaterdag langdurige sneeuwval bij temps net boven het vriespunt in hun verwachting. Actueel…opnieuw 5° en licht wisselvallig met kans op een regenbui voor komende zaterdag. Ik weet het niet meer…maar zij duidelijk ook niet!

 12. Hjs schreef:

  Oplossing wordt natuurlijk vlees nog vis, wie weet nog een paar x sneeuw, dat zou al heel wat zijn.
  Met de Hellmannetjes zijn we uit de enkele cijfers, nog altijd erg weinig maar niet meer hoog in de top 10 van zachte winters. Alles onder de 20 geldt als zeer zacht, mischien moet dat criterium maar wat softer 😉

 13. Jarno schreef:

  Een polar low sterft toch boven land snel uit, gisteren bleef het gebied best lang intact. Was het wel een echte polar low?

  • Jorne schreef:

   De buien bleven wel even bestaan maar de polar low karakteristieken waren er snel uit. Net als dat ex-orkanen nog dagenlang regen droppen tot soms zelfs in Europa

 14. Rob m schreef:

  Las dat de temperaturen in Amerika snel omhoog gaan dus wie weet wat dat voor ons te betekenen heeft

 15. Hans schreef:

  Is de WSWMM paraat voor morgen voor de officiële sneeuwmetingen? 😉

 16. Snowfever schreef:

  Ik denk dat Mark (Breda) al klaar staat met de officiële WSWM-meetlat!

 17. Hans schreef:

  ICON 12z houdt iig vast aan een ScandiHoog vanaf dinsdag 5 feb. Hoewel positie niet helemaal goed ligt komt de wind hoofdzakelijk uit het zuidoosten: niet steenkoud maar nog altijd beter dan een WestCirculatie.

 18. J.E. schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/01/1548952904.png[/img]

 19. J.E. schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/01/1548953052.png[/img]

 20. Ronald schreef:

  Dat komt omdat hier nog een aardig gesloten sneeuwdek ligt!

 21. Ronald schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/01/1548954528.jpeg[/img]

 22. Ronald schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/01/1548954604.jpeg[/img]

 23. Hans schreef:

  GEM die een aantal dagen terug met een koude oplossing kwam nl. ScandiHoog is overgestapt op ZWstroming. Ook UKMO en GFS laten dat zien. ICON komt nog wel met een SH. Benieuwd wat EC straks laat zien……

 24. Geert schreef:

  NO-Groningen gaat idd heel hard!

 25. Tijs Prins schreef:

  Vanavond ging zowel het RTL4 journaal als het NOS journaal in op de koude in de VS.
  Het werd toegelicht dat dit komt door de straalstroom, die minder stabiel is op dit moment. Volgens RTL4 komt dit steeds minder vaak voor, volgens de NOS komt het steeds vaker voor!!!!
  Ze weten helemaal niet waar ze het over hebben.

  • nils schreef:

   ja bizar weer!!

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Erger… het is een verwachting…. alleen dát wordt er door de nieuwslezer niet bijgezegd… en dus weer een negatief signaal naar het volk.
   Logisch ook als over een paar jaar het ijs op de Noordpool helemaal is verdwenen ;-).
   Vooralsnog absurd koud in grote delen van Canada tot diep in Siberië..

   Ook nog in de journaals: de bloedjes van kinderen die in een klimaatmars ‘hun gelijk’ proberen te halen..

   • Geert schreef:

    Idd…bedroevend Asten. Nu mobiliseren ze al kleine spruiten van de lagere school om mee op straat te komen tegen de opwarming. Die hummels hebben nog niet het flauwste benul waar een banaan vandaan komt…maar over deze problematiek weten ze blijkbaar allles. Btw…ook in het noorden van Zweden nachtelijke temperaturen van -30°!

 26. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/01/1548963175.png[/img]
  Hierboven ook al aangehaald: wow Nieuw-Beerta!
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/01/1548963308.png[/img]
  Helaas komt de data in de grafieken van weerplaza de laatste tijd wat gebrekkig door (soms maar 1x per uur) maar dus: tussen 17 en 18 uur in een opklaring bij weinig wind boven een cm of 4 verse sneeuw van -2 naar -9!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.