Hierboven het ensemble vanochtend voor het Tatra gebergte op de grens van Polen en Slowakije. Hier krijg je toch al duidelijk het beeld van een glijvlucht richting eerste serieuze prikken van de winter 2012-2013 medio oktober. We houden het in de gaten!

Ondertussen zijn er verschillende hoopvolle berichten uit de hele wereld voor winterfans: het zeeijs rond antarctica heeft een absoluut recordniveau bereikt sinds het begin van de metingen in 1979, 3 skigebieden in Australië plakken er een extra week aan en gaan door tot 7 oktober, in Nieuw Zeeland blijft Mt. Hutt open tot 14 oktober en Turoa zelfs tot 4 november. Tegelijkertijd is op 29 september in Anchorage, Alaska de eerste sneeuw gevallen. Het record daar is 20 september en het gemiddelde 17 oktober!

Eerste sneeuw van winterseizoen in Anchorage Alaska


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

27 reacties

Gesloten voor reacties.