Hierboven het ensemble vanochtend voor het Tatra gebergte op de grens van Polen en Slowakije. Hier krijg je toch al duidelijk het beeld van een glijvlucht richting eerste serieuze prikken van de winter 2012-2013 medio oktober. We houden het in de gaten!

Ondertussen zijn er verschillende hoopvolle berichten uit de hele wereld voor winterfans: het zeeijs rond antarctica heeft een absoluut recordniveau bereikt sinds het begin van de metingen in 1979, 3 skigebieden in Australië plakken er een extra week aan en gaan door tot 7 oktober, in Nieuw Zeeland blijft Mt. Hutt open tot 14 oktober en Turoa zelfs tot 4 november. Tegelijkertijd is op 29 september in Anchorage, Alaska de eerste sneeuw gevallen. Het record daar is 20 september en het gemiddelde 17 oktober!

Eerste sneeuw van winterseizoen in Anchorage Alaska


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

27 reacties

Gesloten voor reacties.