schaatser

Jan Visser van JanVissersWeer.nl deelt op Twitter deze foto van “de eenzame schaatser”. Marco Verhoef grapt:

Nou dat is dus het visitekaartje van winter 2015-2016.

GMT_TTTT_latest (1)

De weerstations Nieuwe-Beerta, Leeuwarden, Lauwersoog en Eelde sprokkelen al 3 dagen en ook vandaag nog Hellmannpunten bij elkaar. Ze komen uit tussen de 5 en 12 punten. Ja het hoge noorden heeft het! Al emigratieplannen? Hier in Krommenie was het gevoelig koud vanochtend maar niet winters. Elders naar het zuiden ook niet. Dubbelzijdig!

Schermafdruk 2016-01-06 09.24.19

Ook vandaag sneeuwt het lekker door en blijft code oranje van kracht. Leo en Erwin hebben er tijdig goed bovenop gezeten waardoor Wintersportweerman.nl ook voor het weertje thuis weer zijn waarde heeft bewezen. En… dit smaakt toch wel naar meer!

pluim0501

Gisteravond hadden we al een hele mooie pluim van het Europese model met een dik cluster naar vriezend weer vanaf 17 januari. En een Pietertje erbij die meteen gaat voor de Elfstedentocht 2016.

ensNL0601

Vanochtend bewijst ook het Amerikaanse model weer zijn goede wil. Vanaf 17 januari ijsdagen in de hoofdrun, de controlerun en zelfs het gemiddelde (rode lijn) is kouder dan kwakkelen. Dan nog: voor ons kikkerlandje moet je altijd een hele stevige slag om de arm houden. Het kan in Duitsland en in de Ardennen en in Denemarken en zelfs in Groot-Brittannië compleet arctisch zijn, terwijl wij gewoon nog met de paraplu lopen. Maar als we nu vandaag allemaal samen gewoon net als bij de Chinees prachtig winterweer vanaf 17 januari bestellen in plaats van voorspellen. Dan moet het helemaal goed komen (en in de Alpen – noordkant – sowieso… daarover meteen aansluitend een bericht).


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

25 reacties

Gesloten voor reacties.