schaatser

Jan Visser van JanVissersWeer.nl deelt op Twitter deze foto van “de eenzame schaatser”. Marco Verhoef grapt:

Nou dat is dus het visitekaartje van winter 2015-2016.

GMT_TTTT_latest (1)

De weerstations Nieuwe-Beerta, Leeuwarden, Lauwersoog en Eelde sprokkelen al 3 dagen en ook vandaag nog Hellmannpunten bij elkaar. Ze komen uit tussen de 5 en 12 punten. Ja het hoge noorden heeft het! Al emigratieplannen? Hier in Krommenie was het gevoelig koud vanochtend maar niet winters. Elders naar het zuiden ook niet. Dubbelzijdig!

Schermafdruk 2016-01-06 09.24.19

Ook vandaag sneeuwt het lekker door en blijft code oranje van kracht. Leo en Erwin hebben er tijdig goed bovenop gezeten waardoor Wintersportweerman.nl ook voor het weertje thuis weer zijn waarde heeft bewezen. En… dit smaakt toch wel naar meer!

pluim0501

Gisteravond hadden we al een hele mooie pluim van het Europese model met een dik cluster naar vriezend weer vanaf 17 januari. En een Pietertje erbij die meteen gaat voor de Elfstedentocht 2016.

ensNL0601

Vanochtend bewijst ook het Amerikaanse model weer zijn goede wil. Vanaf 17 januari ijsdagen in de hoofdrun, de controlerun en zelfs het gemiddelde (rode lijn) is kouder dan kwakkelen. Dan nog: voor ons kikkerlandje moet je altijd een hele stevige slag om de arm houden. Het kan in Duitsland en in de Ardennen en in Denemarken en zelfs in Groot-Brittannië compleet arctisch zijn, terwijl wij gewoon nog met de paraplu lopen. Maar als we nu vandaag allemaal samen gewoon net als bij de Chinees prachtig winterweer vanaf 17 januari bestellen in plaats van voorspellen. Dan moet het helemaal goed komen (en in de Alpen – noordkant – sowieso… daarover meteen aansluitend een bericht).


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

25 reacties

Gesloten voor reacties.