Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Winter 2013/14 steeds meer zuidkantfestijn

check ook eens

29 Reacties

 1. Dennis H. schreef:

  Canazei, here we come, over 6 weken.

 2. Eric schreef:

  Vrees dat ik me weekendje brixental maar ga cancellen….ziet er weer kwalitatief uitermater teleurstellend uit…..

 3. Hmmmm… tegen eind februari komt het helemaal goed in Oostenrijk ! 🙂
  Voor de LL voorlopig geen winterse vooruitzichten.
  En Kirsten zou Kirsten niet zijn indien zij niet met iets leuks op de proppen komt ;
  tijdens zijn weerpraatje na het late journaal op één liet onze Frank Deboosere weten dat hij eens in de weeranalen is gedoken en daaruit maakte hij het volgende op: http://i590.photobucket.com/albums/ss346/seventies_photo/Wintersportweerman/winter_zpscf286c25.jpg

  Toch behoorlijk geruststellend vind ik…. 😮

 4. sneeuwfanaat schreef:

  Hajo Gefeliciteerd en maak er een mooie dag van in zell am see kaprun.

 5. Spyfromthesky schreef:

  In Europa zelfs geen kou t/m 7 januari gezien de dauwtemperaturen. In het verleden schreef ik wel eens wat klopt er niet met twee hoofdsteden in Europa die met een M beginnen?

  In Madrid, dat zal wel wat hoger liggen, daar zie je soms – 2 graden staan en in Moskou + 2 graden. En dit verschijnsel is eigenlijk al weken aan de gang.

  Het lijkt er wel op, maar ik zeg het lijkt dat de dauwtemperaturen mogelijk wel in het verre noordoosten van het Europese Rusland zich op gaat warmen voor meer kou.

  In het fictie gebied lijkt het net voor volle maan juist een depressie te geven. Wel met koude bovenluchten. Wie weet, wie weet komt dit wel eens uit en dat we mogelijk na een flinke sneeuwinval daarna een zeer gewenste hoge druk krijgen.

  Maar tot en met volle maan in het fictie gebied een afwezigheid van een groot hoog, maar vele lage drukgebiedjes die vanuit het Noordwesten en Azorenhoog al een tijd een speelbal is op dit allemaal gemengd richting Europa te sturen.

  We komen nu op een tijdlijn dat elke dag opschuiven ook een gegeven is dat niet meer gaat lukken deze winter.

  Eigenlijk is deze run een slechtere dan gisteren van het GFS.
  Zelfs geen enkel lijntje waaraan je vast zou kunnen klampen.

  Nee, we moeten de gifbeker van de WC geheel over ons uitgestort krijgen zo lijkt het deze winter.

  Spyfromthesky

 6. CJA Hulskamp schreef:

  Gefeliciteerd Hajo,

  Vindt het wel grappig dat er steeds meer mensen zijn die zeggen “Het komt wel goed”. Leuk als je net een week in Oostenrijk bent geweest. Je kan toch zeggen dat veel mensen een trieste week qua skiën gehad hebben. Ik noem dit jaar alvast een compensatie jaar t.o.v vorig jaar. Maar Ja, soms wil er ook naast zitten.

 7. Henrik schreef:

  Wij zijn vorige week teruggekomen uit Oostenrijk. Hebben een topweek gehad in Kals am Grossglockner, skigebied van Kals-Matrei. Dit is een onbekend skigebied voor Nederlanders (mag van mij wel zo blijven, het is er heerlijk rustig en er zijn geen wachttijden voor de liften:) De klapper was natuurlijk 2e kerstdag met 70 cm sneeuw. De omstandigheden zijn daar nu echt top! Als ik aan de noordkant zat wist ik het wel en ging ik daar skiën. Vanaf Zell am See ben je in minder dan een uur in Matrei, maar ben je in een totaal andere wereld. Alles wit met dikke sneeuw tot in de dalen. Dus niet overal in Oostenrijk is het slecht!

  • Kees (mod) schreef:

   Helemaal mee eens Hendrik! Ben er ook indertijd een aantal jaren geweest en de omstandigheden waren eigenlijk altijd goed. Een mooi en zeer divers skigebied. Kals ken ik van de camping ‘s zomers en Matreï van de wintersport. Zowel ‘s zomers als ‘s winters een heel mooi gebied waar de toeristische sector nog niet alles overheersend aanwezig is.

  • CJA Hulskamp schreef:

   Kals-Matrei is niet langer een onbekend gebied meer. Het is een leuk skigebiedje. Ik was daar in het jaar dat de verbinding tot stand kwam. Was een beetje dezelfde situatie als nu. De zuid-Alpen vielen in de prijzen en de noordkant kwam er karig vanaf.

   • Henrik schreef:

    Natuurlijk is het niet helemaal onbekend, ik heb ook genoeg Nederlanders gezien vorige week. Maar weinig vergeleken bij de bekende gebieden aan de noordkant. Het is daarom wel relatief onbekend bij Nederlanders. Voor apres ski moet je daar ook niet zijn, maar dat interesseert mij weer minder. Het jaar dat de verbinding tot stand kwam met Kals en Matrei was 2008. Dat was idd ook een echte zuidkant winter, met südstau na südstau:)

   • CJA Hulskamp schreef:

    Volgens mij hebben ze ook het aantal ski Km behoorlijk naar beneden moeten schroeven. Dat weet ik niet meer zeker. Toen ik er was hadden ze het over 110 KM maar dat vond ik toen wel overdreven.

 8. HansvK (Doetinchem) schreef:

  Mooi, nog een pak sneeuw erbij aan de zuidkant. Hopeliik eind van januari daar dan mooi weer voor ons weekje wintersport.
  Nano gefeliciteerd.
  Frédéric, mooi bericht en nog veel plezier daar.

 9. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  @Frederic nog een fijne vakantie, @Hajo van harte gefeliciteerd en voor allen hier een prettige jaarwisseling en een heel goed en gezond 2014 !

 10. Pascal (Harelbeke) schreef:

  Samenvatting afgelopen jaar wat betreft weer/klimaat :

  Winter 2012/2013 koud, ==> schuld van de opwarming van de aarde
  Lente kouder dan normaal == schuld van de opwarming van de aarde.
  Meer ijs( bijna langjarig gemiddelde binnen de standafwijking) op de noordpool bij zomerminimum ==> schuld van de opwarming van de aarde.
  Er is meer zee-ijs op Antartica ==> schuld van de opwarming van de aarde
  ER ligt minder ijs op antartica, de gletsjers schuiven sneller, == schuld van de opwarming van de aarde.
  De voorspelde temperatuurstjijging volgt momenteel niet de waargenomen temperatuur stabilisatie ==> schuld van de opwarming van de aarde.
  winter 2013 / 2014 verloopt voorlopig warmer dan normaal en er is minder sneeuw dan normaal( not) ==> schuld van de opwarming van de aarde.

  Het valt me op dat alles door de klimaatgoeroes afgedaan wordt als de schuld van de opwarming van de aarde.

 11. Hajo gefeliciteerd met je verjaardag.

 12. Arjan Ehlert schreef:

  Het nieuwe (weer)bericht komt zo online. Nog even flesje geven aan de kleine man 🙂

 13. Dennis schreef:

  Zat nog eens naar de laatste run van GFS te kijken, maar zie daar toch dat tegen het einde van de run de scherpe kou in de bovenlucht en aan de grond in Noord-Amerika flink afneemt. Hierdoor zullen, lijkt mij, ook minder snel en minder krachtige lagedrukgebieden ontstaan boven de atlantische oceaan. Kan die temperatuurstijging daar duiden op in ieder geval een rustiger weerbeeld qua NOMs en dus meer kans voor de hogedrukgebieden en winterse kou?
  Het is aan het einde van de run natuurlijk allemaal meteofiction, maar toch, wellicht geeft het wat hoop op een rustigere periode en wellicht een opstap naar meer kou?!

  Of lees ik de kaarten nu helemaal verkeerd 😛

 14. Maurice schreef:

  Misschien een niet hele slimme vraag of zie ik het over het hoofd, maar wat valt er onder de zuidelijke wintersport gebieden en wat de Noordelijke? Ik snap dat Arlberg Noordelijk is, maar wat is Les Deux Alps en Val Thorens bijvoorbeeld? Val Gardena is duidelijk zuid.

  Hajo: van harte, wel rot om op OUDejaars dag ook meteen een jaar OUDer te worden… 😉

  Iedereen alvast een hele goede jaarwisseling en bij deze de beste wensen voor 2014!!!!

  • Hajo heeft dat al eens allemaal zeer mooi en duidelijk uitgelegd in één van vorige berichten. Misschien moet je maar eens opzoeken ? 😉
   Een gelukkige verjaardag Hajo en nog heel veel gezonde jaren erbij ! 🙂

  • Dennis schreef:

   Grofweg: De alpenhoofdkam is de scheiding tussen noordelijke en zuidelijke alpen. Ligt je gebied ten noorden van de alpenhoofdkam is het dus de noordkant..

   Je zou kunnen stellen dat Zwitserland noordelijk is, Oostenrijk ook, met uitzondering van Tirol, en Italie is zuidelijk.
   Frankrijk is wat mij betreft een beetje de vreemde eend in de bijt, maar grofweg alles westelijk van de alpenhoofdkam heeft meer met noordelijk dan met zuidelijk te maken. Eigenlijk kun je het nog verder opdelen, maar als je de hoofdkam aanhoudt met noord, zuid of west zit je over het algemeen goed.

   Zie ook dit:
   https://www.wintersportweerman.nl/wintersport-weerkamer/alpenhoofdkam/

 15. Een beetje troosteloze aanblik in Wintersport Arena Sauerland, momenteel is wintersport echt ver zoek ginds:

 16. chris (haarlem) schreef:

  als ik naar de weer ensembles kijk dan zijn ze allemaal vanaf grofweg 9 januari duidelijk van plan een koudere koers te volgen. zelfs voor ll. nu nog wat neerslag erbij en ik kan over 2,5 week in een heerlijk winterwonderland te skiwelt (brixen im thale) snowboarden 😛 ( en anders hebben we de sneeuwmakende beesten nog!)

  p.s. gelukkig nieuwjaar natuurlijk!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.