hirscher-levi

Onze halve landgenoot Marcel Hirscher kan dit wedstrijdseizoen de grootste skiër aller tijden worden als het hem zou lukken om voor de vierde keer op rij de Gesamtweltcup op zijn naam te schrijven. Olympisch goud was hem niet gegund, maar verder zijn zijn prestaties super constant super goed. In Sölden pakte hij meteen de eerste reuzenslalom met verrassend grote voorsprong op rivaal Ted Ligety.

Deze video postte Hirscher gisteren op zijn Facebook pagina met 390.000 likes. Heerlijke beelden van zijn training. Slalom is echt het koningsnummer. Wat een skill om zo tussen de poortjes te dansen.

startlijst

Hoer de startlijst voor straks 10 uur. Vervolgens begint de tweede run om 13 uur met de besten rond half drie aan de start.

publiek-levi

Het gave van het event in Levi lijkt me day het zo afgelegen en kleinschalig is. Ik wil er heel graag eens bij zijn. Ik heb bij deze het plan opgevat om volgend jaar een lezersreis naar Levi te starten. Hopelijk dan net zo’n mooi winterweer daar als nu. Dat is dan ook meteen een hele mooie aftrap voor het seizoen op wintersportweerman.nl. Animo om mee te gaan? Laat eens horen?

Uitslag: Henrik Kristoffersen gefeliciteerd!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.