hirscher-levi

Onze halve landgenoot Marcel Hirscher kan dit wedstrijdseizoen de grootste skiër aller tijden worden als het hem zou lukken om voor de vierde keer op rij de Gesamtweltcup op zijn naam te schrijven. Olympisch goud was hem niet gegund, maar verder zijn zijn prestaties super constant super goed. In Sölden pakte hij meteen de eerste reuzenslalom met verrassend grote voorsprong op rivaal Ted Ligety.

Deze video postte Hirscher gisteren op zijn Facebook pagina met 390.000 likes. Heerlijke beelden van zijn training. Slalom is echt het koningsnummer. Wat een skill om zo tussen de poortjes te dansen.

startlijst

Hoer de startlijst voor straks 10 uur. Vervolgens begint de tweede run om 13 uur met de besten rond half drie aan de start.

publiek-levi

Het gave van het event in Levi lijkt me day het zo afgelegen en kleinschalig is. Ik wil er heel graag eens bij zijn. Ik heb bij deze het plan opgevat om volgend jaar een lezersreis naar Levi te starten. Hopelijk dan net zo’n mooi winterweer daar als nu. Dat is dan ook meteen een hele mooie aftrap voor het seizoen op wintersportweerman.nl. Animo om mee te gaan? Laat eens horen?

Uitslag: Henrik Kristoffersen gefeliciteerd!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

8 reacties

Gesloten voor reacties.