Nu de weermodellen weinig winter vertonen hebben we des te meer reden het wedstrijdcircuit te volgen voor feel good feelings al helemaal als die wedstrijden in de Verenigde Staten zijn waar het momenteel extreem wintert. Aksel Lund Svindal won vandaag na een schaatsende 500m sprint de afdaling soeverein, waardoor de vraag zich opdringt of hij in Sochi op de 500m of toch ook op de lange afstanden zal starten. Kijk zelf maar op de video van vandaag:

httpv://www.youtube.com/watch?v=Z_Mm3vZMeb4

Na de sprint is het puur stayeren in diepe positie en Svindal wint dus op beide fronten. Dat hij vandaag in Beaver Creek wint voor Hannes Reichelt (AUT) en Peter Fill (ITA) is extra speciaal als je bedenkt dat hij hier 6 jaar geleden een horrorcrash beleefde. Zie deze video als je hem verdraagt. Ik gebruik tegenwoordig als mensen de mythe herkauwen dat wintersport in Noorwegen en Zweden meer een combinatie van een beetje sledehonden, telemark en sauna is het simpele argument: en waar halen ze al die wereldtoppers vandaan dan?

Morgen is de Super-G in Beaver Creek en zondag de Reuzenslalom bij -10°C en lichte tot matige sneeuwval.

lakelouise0612

Nog even een blik op de race van de vrouwen in Lake Lousie , waar het momenteel richting -37°C gaat (H/T Ronaldo). De wedstrijd daar werd geskied met speciale maskers tegen de kou.

hoefl_riesch

Maria Hoefl-Riesch (foto) won voor Duitsland. Morgen skiën de dames weer een afdaling (Hoe zit dat eigenlijk? Twee afdalingen op één wedstrijdlocatie? Wie weet het?) en zondag de Super-G. Sneu is dat de Canadese Anna Goodman op 3 december bij de training in eigen land een knieband afscheurde waardoor ze Sochi moet missen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.