Nu de weermodellen weinig winter vertonen hebben we des te meer reden het wedstrijdcircuit te volgen voor feel good feelings al helemaal als die wedstrijden in de Verenigde Staten zijn waar het momenteel extreem wintert. Aksel Lund Svindal won vandaag na een schaatsende 500m sprint de afdaling soeverein, waardoor de vraag zich opdringt of hij in Sochi op de 500m of toch ook op de lange afstanden zal starten. Kijk zelf maar op de video van vandaag:

httpv://www.youtube.com/watch?v=Z_Mm3vZMeb4

Na de sprint is het puur stayeren in diepe positie en Svindal wint dus op beide fronten. Dat hij vandaag in Beaver Creek wint voor Hannes Reichelt (AUT) en Peter Fill (ITA) is extra speciaal als je bedenkt dat hij hier 6 jaar geleden een horrorcrash beleefde. Zie deze video als je hem verdraagt. Ik gebruik tegenwoordig als mensen de mythe herkauwen dat wintersport in Noorwegen en Zweden meer een combinatie van een beetje sledehonden, telemark en sauna is het simpele argument: en waar halen ze al die wereldtoppers vandaan dan?

Morgen is de Super-G in Beaver Creek en zondag de Reuzenslalom bij -10°C en lichte tot matige sneeuwval.

lakelouise0612

Nog even een blik op de race van de vrouwen in Lake Lousie , waar het momenteel richting -37°C gaat (H/T Ronaldo). De wedstrijd daar werd geskied met speciale maskers tegen de kou.

hoefl_riesch

Maria Hoefl-Riesch (foto) won voor Duitsland. Morgen skiën de dames weer een afdaling (Hoe zit dat eigenlijk? Twee afdalingen op één wedstrijdlocatie? Wie weet het?) en zondag de Super-G. Sneu is dat de Canadese Anna Goodman op 3 december bij de training in eigen land een knieband afscheurde waardoor ze Sochi moet missen.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Gesloten voor reacties.