Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

Windstoten boven 130km/u gevolgd door winterkansen in een bijzonder mooie run

check ook eens

35 Reacties

 1. Aart schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549446856.jpeg[/img]

  ICON ziet ook een kanaalrat op 10-02.

 2. Bram schreef:

  @Jorne, ik denk dat niemand kan bevestigen dat het een spoor van een persoon is. Meer iets van scheurvorming/later dichtvriezen o.i.d. Bij grote oppervlakten die dichtvriezen zie je vaak dergelijke patronen/scheuren op vaak vaste plekken ontstaan.
  Misschien was het nog wel een bootje 😉 ? IJs lijkt mij nog flinterdun te moeten zijn. Overigens niet vaak het geval dat deze See dichtvriest.

  • Robin schreef:

   Ik denk dat je gelijk hebt; klinkt plausibel. Maar het lijkt wel sprekend op de route die ik begin februari 1989 regelmatig heb gelopen. ‘s-Avonds lopend terug naar Thumersbach als het in Zell weer eens laat was geworden…….

   • Bram schreef:

    leuke anekdote. je kan overigens op bergfex enorm op de foto inzoomen, prachtig met het skigebied gletscher kaprun op de achtergrond. dan zie je hoe breed het ‘spoor’ is. daar heeft de mens geen hand in gehad, vanaf dit weekend ligt het meer ook pas dicht. zie 14-dagen terugblik van de webcam.
    maar leuk raadsel van Jorne

   • jbroekma schreef:

    idem een aantal keren overheen gelopen vanuit Zell am See naar het hotel in Thumersbach, de route van mij lag iets meer oostelijk

  • vanDam schreef:

   Het lijkt mij om een scheur in het ijs te gaan waar water door ophoog komt

 3. Robin schreef:

  edit; 1989 moet 1990 zijn….

 4. Hans schreef:

  GFS 06 komt wel met een stevig windveld tot windkracht 9 maar dan op de vroege maandagochtend……
  Daarna blijft het volharden met de EUROKNALLER dus een enorm verschil met EC die kiest voor een ScandiHoog.
  Pluim EC voor NL wel ietsie kouder tov gisteren.

 5. Hanjo Vd Berg schreef:

  Die wind blijft een vraagstuk voor mij. Zit za en zo in Feldberg. Staat nu stevige storm op .. ga al op zoek naar de kleinere gebiedjes zodat we minder last hebben van de ‘storm’. Terugreis op zo avond kan dus stormachtig zijn .. gelukkig niks op dak. We zijn maar met zn tweetjes dus alles gewoon in de auto..

 6. Artus Missorten schreef:

  Voor de geïnteresseerden en degenen die wat tijd hebben : hieronder de link naar een zeer interessant en relativerend artikel inzake de (mogelijke) invloed van CO2 en ons aandeel hierin; onze uitstoot.

  https://klimaatgek.nl/wordpress/co2/

  De sneeuwzone voor de Alpen van 11 februari gaat komen. Hierna, wederom zacht weer.

  Ik zeg dat 20-24 februari het kantelpunt wordt voor alleszins kouder en misschien ook (veel) sneeuwrijker weer.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   @Artus
   Dank… ik vrees alleen dat klimaatalarmisten dit niet zullen (willen) lezen. Alleen al het bewijs dat de CO2concentratie achter de temperatuurverandering aan hobbelt… Hajo benoemd dit ook zo nu en dan. Zou mooi zijn als dit soort stukken ook in Den Haag (van links tot rechts) gelezen zou worden.
   Oproep aan de reaguurders die hier ook in geloven: probeer dit in Den Haag onder ogen te brengen. Mijn mailtjes met diverse links zijn onderweg naar CDA, PVDA, D66 en Groen Links…

  • Eduard schreef:

   @aerus, stuur het naar de tweede kamer. Wij hebben toch niets te vertellen.

 7. Ab schreef:

  ICON nu de 12z run komt net als bij de 6z run opnieuw met een zware storm a.s zondag voor de westkust van de LL d.m.v een kleine venijnige laagje wat er ontstaat boven het kanaal. Meer een kanaalrat.
  En vervolg bij ICON 12z run laat nu een wat noordelijke hoog zien dan z’n voorgangers. Eerder meer een Sceuro hoog met later zelfs neigend naar Scandinavie toe op 180h vooruit. Met stroming dan zelfs weer ff uit het oosten en wat koudere bovenluchten richting de LL ( nog geen echte winterkou eerder licht winters met wat nachtvorst). Zover is het nog niet,
  Eerst maar die mogelijke storm in de gaten houden voor a.s zondag das al onzeker genoeg nu het ineens op de kaarten is verschenen. Na storm mss wel nieuwe winterkansen ?? Zou mij niets verbazen mocht dat zo zijn nu het verwachtte hoog run na run wat noordelijker verwacht wordt.

  • Hans schreef:

   GFS komt met stevige wind t.h.v. de wadden maandagochtend…….meer niet.
   GFS onderscheidt zich wel t.o.v. andere modellen, zowel op korte danwel langere termijn…. ppffff…..

   • Ab schreef:

    @Hans, wel bij GFS 12z dan wel geen echte storm maar opvallend genoeg nu toch noordelijke gelegen hoog met zelfs een uitloper naar Scandinavie toe op 144h vooruit vergeleken met z’n voorgangers die juist eerder voor een Euro hoog gingen. Benieuwd naar het vervolgd.

 8. Asten (Harmelen) schreef:

  Off topic..

  En 1 april beginnen we qua neerslagtekort gewoon weer op nullll.
  Wat een pokkuhweer vandaag…

  • Hans schreef:

   Ik zou denken….. overschot?
   Dat noemen we toch herfst in de winter?

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Ja, dat zou je denken maar toch begint ‘men’ altijd op nul. Daar is iets voor te zeggen natuurlijk. Beginnen met een meetreeks op nul terwijl de weilanden op dat moment blank staan (is dat trouwens rascistisch om blank hier als iets negatiefs neer te zetten ;-)..) is op zich correct maar de discussie die daarna menig jaar wordt gevoerd als de 100 mm neerslagtekortgrens wordt overschreden is af en toe hilarisch… zeker als we een drijfnat voorjaar hebben gehad…

 9. Spyfromthesky schreef:

  Heerlijk naar huis gefietst met een poncho als een soort van reddingsmiddel om niet al te nat te worden. Ik ben eigenlijk voor de L.L. nog maar geïnteresseerd in één run. Gewoon zo snel mogelijk een erg droge run. En warmte erbij, des te beter.

  Mijn vrouw zegt tegen mij dat ik mij niet zomaar door het weer moet laten beïnvloeden. Ja, wat wil je als vele activiteiten als de tuin, sporten, onderhoud fietsen nogal vaak buiten gebeurd.
  Ik zei tegen mijn vrouw: “Nee hoor, ik laat mij niet beïnvloeden, geef maar mij een lekkere choco prins”.

  Natuurlijk eet ik nu iets uit een soort frustratie aan iets waar ik normaal niet zo gauw aan ga beginnen.
  Ik denk dat ik vanavond maar heel veel ga schoonmaken in huis. Ik wil gewoon bezig zijn, niet te passief, iets dat buiten al voor vele dagen niet meer lukt.

  En ‘s-morgens op mijn werk. Eer dat het een beetje licht wilde worden. Ik wil voor de L.L. nu zo snel mogelijk de winter overslaan. Heb het wel weer gehad met de 12 Hellmannetjes.

  En nu wil ik eigenlijk niet horen of beweren als eind februari/begin maart het nog veel te koud in de L.L. gaat worden als extra frustratie dat we dan in een ijstijd c.q afkoelingsfase zitten. Dat ga ik pas geloven als het jaargemiddelde lager zal worden. En die begin dit jaar al weer aardig boven het gemiddelde.

  Spyfromthesky (Arnold)

  • Hans schreef:

   Doet je partner ook nog wat Spy?
   😉 Zou zeggen, haal nog wat pakken CP in huis

  • Daniel schreef:

   Ik herken het wel. Met dit weer naar buiten is niet fijn, woon-werk (33km vv) is al helemaal niet leuk zo en sporten gaat ook met gezonde tegenzin.
   Laat het voorjaar maar komen, of in elk geval droog. Doe mij maar weer een neerslagtekort dit jaar 🙂

 10. Hans schreef:

  Kiest GFS voor een SH op 150h ?

  • Ab schreef:

   Idd richting 168h vooruit neigingen tot een Scandi hoog bij de GFS 12z run door nu eerder in de run een sterkere uitloper van het azorenhoog zicht uitbreidt naar het noorden toe

   • Ab schreef:

    In het vervolg blijft het hoog met kern wat hangen boven de LL op 192h vooruit bij GFS. Geen winterweer dan maar eerde rustig weertje met in de nachten kans op wat vorst aldus GFS 12z run. Gezien de termijn kan het komende runs nog makkelijk wijzigen qua mogelijke koers en positie van het te verwachten hoog

    • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

     Ja Ab helaas weer geen goede setting voor de ll! Ik blijf een sprankje hoop houden maar tegen beter weten in vrees ik .

    • Hans schreef:

     Positief is dat GFS ietsje lijkt bij te trekken richting EC maar hoe dat afloopt……
     Pluim voor LL iig ook iets kouder. Na het weekend onder invloed van hogedruk.

 11. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Ec doet toch leuke dingen zeg op 192h .Vorming van een scandihoog !! Benieuwd naar het vervolg .

 12. Ab schreef:

  Binnen paar runs is de EC van een eventuele Euro hoog met zacht weer naar een Scandi hoog gegaan met kouder weer voor de LL richting half februari. Tja zo snel kan het gaan 😉 Natuurlijk geen waarde aanhechten gezien de termijn maar kan ook een leuk trendje worden komende runs die EC nu heeft opgepikt
  https://www.mupload.nl/img/s4a8f4f9.gif

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Idd heel leuk Ab ook op 216 een mooi ontwikkeld scandihoog! Hopen dat het de trend is en dat we toch nog winter krijgen in de ll!Dezeruns willen we natuurlijk zien.

  • Ab schreef:

   En op 216h vooruit een sterke Scandi hoog op de EC kaarten van 12z. Met dan koude bovenluchten boven de LL van -8 a -10gr
   https://www.mupload.nl/img/avn4vzkrccea.gif

   • Martijn sonnenberg schreef:

    Persoonlijk begin ik nu te hopen op een zonnige maar koude krokusweek (22-2 en verder), liefst tot half maar, met af en toe verse sneeuw in de arlberg regio. Langzaam aan gaan we die kant op dat we ook iets van kunnen gaan zeggen. Voorlopig blij dat de ‘hitte’ weer uit de kaarten is

    • Wouter schreef:

     Ik zie dat zonnige weer in de Alpen graag al een weekje eerder tijdens de krokus regio noord :-). Wellicht kunnen Hajo of Jorne daar vanavond wat over zeggen. Scenario’s bij de huidige kaarten ?

   • Hans schreef:

    Mooi mooi mooi mooi mooi…………….. dan moet UKMO morgenvroeg vanaf 144h met EC meegaan, evenzo de andere modellen. SPANNEND!

 13. Hans schreef:

  Pluim ECc vanaf volgende week donderdag stuk kouder

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.