Als ik geschreven had “Tornado in Barendrecht” zou het misschien meer opzien baren maar windhoos is een prachtig Nederlands woord. Het gebeurde in de wijk Ter Leede. Laten we eens wat tweets bekijken.

https://twitter.com/lennartvdlinden/status/1451081061400813569

En we hebben witte rook met betrekking tot de opkomende teflon. Het wordt inderdaad teflon…

Het hele weekeinde wordt schitterend. Zaterdag ochtend is het hoog er al.

En dan springen we een week verder en zien we …. en nog duidelijker teflon luchtdrukverdeling. Hogedruk overal in de driehoek rechtsonder op de kaart. Depressies kunnen alleen naar Scandinavië waar enkel in Lapland de winter al echt is begonnen. Dit staat synoniem met nog behoorlijk groene Alpen tot dichter bij het begin van de winter. Maar medio eind november is natuurlijk het mooiste moment voor de switch naar winter.

PS Donaties welkom


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Aart · 21 oktober 2021 op 21:56

De sneeuwhoogtemeter is ook weer present 🙂 ; https://www.foto-webcam.eu/webcam/furkajoch/2021/10/16/1220

Gesloten voor reacties.