Als ik geschreven had “Tornado in Barendrecht” zou het misschien meer opzien baren maar windhoos is een prachtig Nederlands woord. Het gebeurde in de wijk Ter Leede. Laten we eens wat tweets bekijken.

https://twitter.com/lennartvdlinden/status/1451081061400813569

En we hebben witte rook met betrekking tot de opkomende teflon. Het wordt inderdaad teflon…

Het hele weekeinde wordt schitterend. Zaterdag ochtend is het hoog er al.

En dan springen we een week verder en zien we …. en nog duidelijker teflon luchtdrukverdeling. Hogedruk overal in de driehoek rechtsonder op de kaart. Depressies kunnen alleen naar Scandinavië waar enkel in Lapland de winter al echt is begonnen. Dit staat synoniem met nog behoorlijk groene Alpen tot dichter bij het begin van de winter. Maar medio eind november is natuurlijk het mooiste moment voor de switch naar winter.

PS Donaties welkom


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Aart · 21 oktober 2021 op 21:56

De sneeuwhoogtemeter is ook weer present 🙂 ; https://www.foto-webcam.eu/webcam/furkajoch/2021/10/16/1220

Gesloten voor reacties.