Vandaag zijn de omstandigheden ongeveer gelijk aan enkele weken terug tijdens ons verblijf in Obertauern. Het was deze dagen erg stormachtig en samen met flinke sneeuwval en slecht zicht waren de condities mooi gezegd uitdagend. We kunnen begrijpen dat een hoop wintersporters hier echt niet op zitten te wachten. Lekker in het zonnetje skiën en daarna op het terras een biertje drinken is natuurlijk ook gewoon te fijn. Maar wat als de weergoden toch anders hebben beslist? De zon is verborgen achter een dikke laag bewolking, het sneeuwt, en op de toppen staat een stormachtige wind waardoor het skiën op de piste ook niet ideaal is.

Obertauern day 3- web 3

Voor de wintersporters die opzoek zijn naar net dat beetje extra avontuur kan het een aanrader zijn om eens een proefles snowkiten te nemen. Een van de instructeurs die voor de snowkiteschool ‘Hang On‘ in Obertauern lessen verzorgt zie je hierboven op de foto. Chris kite zelf al jaren. Hij begon met kiteboarden op het land, vervolgens op het water en tenslotte op sneeuw. Volgens Chris is het snowkiten daarbij het makkelijkst aan te leren. ”Met ski’s heb ik mensen al onderweg binnen twee uur, met een snowboard duurt het ietsje langer maar binnen n dag maken de mensen al hun eerste meters!”

Obertauern day 3- web 1

Tenslotte gaf Chris nog even een kleine demo weg wat er uiteindelijk mogelijk is als je op wintersport te maken hebt met windkracht 8 met daarbij ook nog eens windstoten.

Obertauern day 3- web 2

Het is begrijpelijk dat dit niet hetgeen is waar het gros van de wintersporters naar opzoek is. Maar voor de diehards is het echt een optie om tijdens slechte of te gevaarlijke condities toch net die extra kick te krijgen. Wij waren in ieder geval onder de indruk!

 


Finn

Finn Brouwers (23 jaar) reageerde veelvuldig op Hajo's vorige platform toen hij als 17-jarige snowboarder op het VWO zat. Hajo viel op hoe veel kijk hij op meteorologie had. Hajo en Finn spraken af en Finn werd vaste invalkracht. Finn startte een studie tot beroepsvlieger aan de KLS en had steeds minder tijd. Inmiddels is Finn ruim een jaar afgestudeerd en vliegt hij vanaf Schiphol naar vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast vind je Finn nog altijd op WSWM om Hajo bij te staan tijdens de drukke momenten in het winterseizoen!

6 reacties

Gesloten voor reacties.