Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Wij schaatsen en westelijk Alpengebied en (Vor)Arlberg mooie dump

check ook eens

49 Reacties

 1. VincentH schreef:

  Montafon ziet er wel heeel groen uit. ik ga er met de krokus naar toe, maar morgen lijkt er gelukkig veel sneeuw te gaan vallen!

  • paulski schreef:

   @Vincent, maak je geen zorgen. Ik ben er met de kerst geweest in de warme periode. De pistes boven zijn echt prima. Laatste stuk van de dalafdaling was wel papperig. Er gaat nu nog genoeg vallen zodat je straks zelfs als het een relatief warme krokus wordt je jezelf prima zult kunnen vermaken.

 2. Jochem schreef:

  Fijn, ik ga eind volgende week een paar dagen Gargellen doen, dus mooi dat de Voralberg wat mee mag pakken. Na wat sneeuw is dan mijn enige wens nog dat we vanaf volgende week vrijdag een aantal dagen opklaringen hebben 🙂

 3. Gerrit H schreef:

  Goed nieuws, nu maar hopen dat er niet teveel sneeuw valt en de vorst sowieso ‘s nachts onder de -10 duikt.

 4. montafon schreef:

  gargellen is altijd goed ligt op 1400m dus vrij sneeuw zeker ik heb er altijd goed kunnen skien daar

 5. Jochem schreef:

  Precies, aan een klein laagje Neuschnee heb je al snel genoeg daar. Vandaar mijn aanvullende wens voor mooi weer volgend weekend. Maar misschien ben ik te veeleisend. 😉

  Ik ben er overigens nog nooit geweest.

 6. Ronaldo schreef:

  ZIE OOK WEERPRO PAGINA:
  GFS 06u:
  Het blijft een lastig verhaal die GFS. Met relatief lage druk boven de Middellandse Zee en hoge druk boven Spanje, over de LL richting de Baltische staten, blijven de LL in een OC. Op dinsdag vormt zich een hogedruk kern boven de LL en komt de bedreiging van de NOM van de oceaan, net ten zuidwesten van IJsland.
  Op woensdag 16-1 wordt de hoge druk weggedrukt door de NOM die EU torpederen met relatief zachte lucht en een vervelende zuidwester op de kaart zetten. Toch berekend de GFS nog dikke vorst (-6) op T=2M in de nacht naar woensdag.
  Doordat de LL in een koude plaklaag zitten, schuift de zachte lucht als het ware over ons heen, want GFS berekend voor woensdag gewoon nog een ijsdag voor bijna heel NL. Ook is er neerslag onderweg op woensdag 16-1. Dat zal in de vorm van ijzel gaan vallen. De bovenlucht is te warm voor sneeuw, en eenmaal op de grond zal dit ijzel vormen.
  Wel een enorm mooi occlusiefront dat tegen de franse alpen aan klapt op donderdag 17-01, met een lage sneeuwgrens. Het 850 HPA niveau ligt op dat moment door de lage druk op slechts 1250 meter bij nul graden. Dus een sneeuwgrens van 700 M. Dit kan wel een een dumpvorm gaan aannemen. Ziet er voor de FR. alpen dus goed uit. De hele noordkant van de alpen profiteert ervan. Sneeuwgrens gewoon laag. Oostenlijke alpen krijgt iets minder dan de westenlijke alpen omdat de stuwing West is.
  Het laag schuift maar langzaam richting het oosten door tegendruk van diverse hogedrukgebieden boven O-EU.
  Ook op de langere termijn blijft EU gevoelig voor NOM.
  Slecht nieuws voor de LL winterliefhebbers. Heel goed nieuws voor de wintersporters. Het hele alpengebied gaat op deze manier profiteren van dikke sneeuw en krijgt een hele flinke opfrisbeurt.
  Kortom: voor LL van vrijdag t/m woensdag koud, daarna in een WC.
  De Franse alpen zijn spekkoper in deze run met enorm veel sneeuw vanaf aanstaande donderdag door een westenlijke stuwing, waarvan ook de zuid en de noordkant profiteert.
  Laterrr.

 7. Hajo schreef:

  Even nog de GFS pluim afwachten. Ik denk dat die weer zal tonen dat GFS hoofdrun ernaast zit.

 8. denijzz schreef:

  @montafon. Heb je nog tips voor dit gebied. Ga 26 januari een week naar st. Gallenkirch. Waar kun je het mooiste skieën, liggen de mooiste pistes e.d. De vooruitzichten zijn goed, dus heb er zekers zin in. Als we de week van te voren ook nog op de schaats kunnen, dan zou het helemaal mooi zijn

 9. winterpret schreef:

  Het is hier prachtig weer geworden op Goeree! Eindelijk een zonnetje!

 10. ehrwald schreef:

  @ronaldo wat je schrijft daar ben ik het mee eens.

  MAAR ik denk dat we toch weer een herhaling gaan zien van zeer veel sneeuw in de franse en zwitserse alpen en dat bijna geheel ( behalve vorarlberg ) oostenrijk weer langs het net vist.

  als we verder kijken dan zien we wel weer neerslag mogelijkheden voor oostenrijk maar dan zal de temp weer gaan oplopen.

  kortom ik denk dus weer de zelfde ellende voor de oostenrijk gangers als een paar weken terug – bergen sneeuw maar niet in oostenrijk-

  of zie ik iets over het hoofd

 11. HansvK schreef:


  In de Harz sneeuwt het!

 12. MarcoMontafon schreef:

  @Denijzz. . Ik kom er nu al een paar jaar, maar de pistes liggen er altijd perfect bij. de dalafdalingen kunnen altijd wel wat ijzig zijn, maar als er nu nog even een cm of 30 bijvalt..heb je daar ook weer een prachtige run.
  Mooie pistes heb je wel op HochJoch.. simpel te komen met de vernieuwde cabinelift. en je kunt gewoon alle kanten op, even een dagje Golm is ook een aanrader, ook mooie pistes daar.
  ikzelf ga 25 jan weer naar Gaschurn.. ligt net iets hoger dan ingestuurde foto van Schruns, maar van een kennis die daar zit zijn nog steeds de dalafdalingen open dmv goed gebruik van de kunstsneeuwkanonnen. en met de nieuwe sneeuw erbij krijg je evengoed weer een walhalla daar:-))

  @Ronaldo.
  Wat leuk dat de weerpro’s ook een stukje schrijven voor de wintersporters in de alpen. meestal gaat het over de LL.
  complimenten.. ga zo door!!

  • Ronaldo schreef:

   @ MarcoMontafon.
   om eerlijk te zijn schrijf ik ook liever over de alpen. Daar ligt mijn interesse en weet ik ook veel meer van. Ik ben echter ook een enorme LL winterliefhebber.
   En het is gewoon té spannend mbt de winterkansen in de LL.
   Dat daar veel over geschreven wordt is begrijpelijk. Mocht je onverhoopt toch een vraag inzake de Alpen hebben, klop gerust ff bij me aan. Wellicht kan ik je van dienst zijn als ik online ben en tijd heb.

 13. Eric schreef:

  @ronaldo…als dit gaat uitkomen dan zijn de gebieden ten oosten van Innsbruck weer de sigaar…geen sneeuw of wellicht een paar cm terwijl het weer dumpt in frankrijk, zwitserland en vorarlberg….helaas. We wachten gewoon op een nieuwe dump

 14. Ronaldo schreef:

  @ Eric.
  ik ben er niet zo bang voor. Tegen die tijd is alles weer anders.
  Ik ga zelf naar Salzburgerland (Ski Amadé) en kijk een week van tevoren wel eens op de kaarten wat het wordt. No worries.

 15. Snowqueen schreef:

  @ehrwald: het is echter wel goed weer om de sneeuwkannonnen aan te zetten, dus volgens mij komt het overal wel goed in de volgende dagen. Geloof me, veel grotere skigebieden hebben de natuursneeuw helemaal niet nodig tegenwoordig. Mijn’gastheer’ in Oostenrijk werkt als technische chef bij Ski Amade en hij zegt altijd ” leuk voor het plaatje en onmisbaar om skiers te ‘ lokken’ maar we spelen liever zelf voor Frau Holle”. Tuurlijk, voor off-piste heb je daar niks aan, maar voor hem is kunstsneeuw makkelijker te bewerken dan natuursneeuw. Ik ben een piste-skier en het maakt mij niks uit, zolang het maar glijdt. Vergelijk het maar met kunstijs en natuurijs ( waar ik natuurlijk echt op hoop!!). In het seizoen 2006-2007 heb ik een lentegroen Oostenrijk heerlijk geskied op lege pistes, omdat niemand dacht dat je kon skien….dankzij de kunstsneeuw,dus goed dat het er is.

  • ehrwald schreef:

   @snowqueen natuurlijk gaan de kannonen aan en kun je lekker op kunst sneeuw skieen maar echte sneeuw is toch wat lekkerder vind ik zelf vooral om buiten de piste wat te kloten. (ha ha )

   het is het zelfde met kunstijs versus natuurijs, bij kunstijs mooie glade plaat maar je moet wel elke keer het zelfde rond bij natuurijs kun je alle kanten op en misschien wel op plaatsen komen waar je normaal niet kan komen.

   dus ja we kunnen skieen maar ik zou toch ook wel een bult natuursneeuw willen hebben, doe miij maar een metertje vers

 16. denijzz schreef:

  @marcomontafon. Bedankt voor de tips

 17. MarcoMontafon schreef:

  http://www.agf.nl/nieuws/2013/0110/mehadrin1.jpg

  toevallig heb ik familie in israel wonen, en daar is ook zo’n 30 cm tot halve meter sneeuw gevallen. zo’n sneeuwval hebben ze in jaren niet gehad…. mn nichtje had zelfs nog nooit sneeuw gezien in het echt:-)

  ps. hoe krijg ik het plaatje in het venseter? [img] plaatje [/img] werkt niet…

 18. VincentH schreef:

  Gfs is om!

 19. tiger brood schreef:

  Dag allen ,

  Ben sinds kort fan van deze site , geweldig om te zie hoe jullie met het winterweer omgaan .

  Ik ga met het vrouwtje en twee zoontjes 4 en 6 jaar op 20 Januari een weekje naar Willingen.
  Ik ski al zeer lang en dan nu voor het eerst met mijn eigen kiss, hoe top is dat !)-!!!

  Nu natuurlijk de hamvraag, hoe staat het met de sneeuwkansen voor Willingen de komende tijd ?

  Eric.

  • Eric schreef:

   Ik heb net gelezen dat men komend weekend al in winterberg opengaat daar gaan de sneeuwkanonen helemaal los….en dan kun je echt weer skieen voor willingen zal zeker het zelfde gelden…..

 20. Joost Amsterdam schreef:

  @Hajo,
  Ik had deze vraag al eens eerder gesteld (eigenlijk al 2 keer dit seizoen). Waarschijnlijk toen ondergesneeuwd tussen al de WeerPro’s.. Ik vraag mij of er wel eens onderzoek is gedaan naar de resultaten van de verschillende weer modellen. Dus welk model komt het beste uit de bus: De Amerikaanse GFS of de Europeesche ECMWF?
  groet Joost

 21. Jelte schreef:

  Morgen naar Saint François Longchamp, prachtig gebied en als ik thuis kom meteen schaatsen onder binden 🙂

 22. Leo schreef:

  Hmm. Rustig hier. Ik doe er eentje (LL), ok? De nieuwste ECMWF 10 daagse-pluim voor De Bilt 🙂
  http://www.plaatjesdump.nl/upload/c96d8e8c7f15957c9ebab301498f88a5.png

  • Leo schreef:

   Te zien valt in deze run een opnieuw zeer koude hoofdrun die tot het einde toe aanhoudt. Met relatief zeer weinig spreiding; dat wil dus zeggen relatief grote zekerheid. Verder op dinsdag a.s. behoorlijk wat sneeuw, het meeste valt in midden- en zuid NL, zo’n 5 cm. Dat alles volgens deze laatste ECMWF run..
   Na dag 10 in de 15 daagse pluim overigens grote kans op dooi, maar dat valt -gelukkig zeggen we dan omdat dat ons het beste uitkomt- buiten de betrouwbare verwachtingsperiode 🙂

 23. Richard schreef:

  Gelukkig, de GFS heeft er ook weer zin in. Koud tot aan het einde !

 24. ehrwald schreef:

  @all ook al wat beter nieuws over de neerslag die elke run bij de GFS voor Oostenrijk worden terug geschroeft.

  ik bedoel eerst zou oostenrijk in de prijzen vallen en nu is frankrijk weer aan de beurt EN wat ik nu op de buienradar zie dan gaat er in frankrijk toch weer een behoorlijke bak sneeuw vallen.

  pist oostenrijk weer langs het potje of zien jullie nog wat moois voor oostenrijk – tirol –

  • rudasilva schreef:

   Ehrwald, Het gaat wel degelijk sneeuwen in Oostenrijk, tirol. verwacht alleen niet de hoeveelheden zoals in FR en CH. Tussen de 20 en 40 cm valt er wel bij t/m dinsdag. De dagen daarna zijn nog onzeker, maar geven zeker nog potentie.
   En weer naast de pot pissen? Ben je afgelopen weekend vergeten? 🙂
   De pistes liggen er prima bij! En dat verandert de komende week niet…

 25. erwin schreef:

  gfs 18uur laat het woensdag 16 januari in oostenrijk sneeuwen maar geen dump… Wel bitter koud in de nachten… Vooral west Oostenrijk… De -30 staat op de kaarten in de nacht!

 26. Serrpent schreef:

  @Joost Amsterdam en anderen

  Je vraag over een vergelijking tussen de weermodellen wordt beantwoord door onderstaande link met dank aan Ruben Weytjens.

  http://www.weerfan.com/prestaties-beste-weermodel-weermodellen.html

  Je ziet hierbij ook dat de prestaties van de modellen nog altijd beter worden.

 27. Kirsten_dl schreef:

  goeiemorgen! momenteel gaat het hard in Oostenrijk (Vorarlberg)

  http://www.plaatjesdump.nl/upload/58aba11f30b0ba0189bff1edae47250f.jpg

  http://www.plaatjesdump.nl/upload/d47df62fd53be53ab78cab60b5395416.jpg

  🙂

  PS hoe krijg ik nou die plaatjes meteen zichtbaar en niet achter een link worden geplaatst?

 28. Tuur schreef:

  Wow, GFS zegt 18 cm sneeuw voor de Franse grens van België. Als dit uitkomt… http://www.plaatjesdump.nl/upload/46a27caae3c5056d815799aee483a25f.gif

 29. Frederic schreef:

  EC00 maakt er weer werk van en is consistent met zijn vorige runs tot dinsdag / woensdag. Laag boven Ijsland komt afgezakt richting de LL en botst er op de koudebel daar. Wind in de LL in de oosthoek, met sneeuwkansen. De atypische trekrichting van het IJslandlaag trekt na woensdag zowaar heel het Groenlandhoog mee richting Noorse kust. Eerst verzwakt die wat, maar door warmteaanvoer op hoogte wint die weer aan kracht. De LL hebben dan enkele dagen met NO-aanvoer te maken, koude en droge dagen dus. Helemaal op het eind zakt dat hoog weg naar het zuiden waardoor het weer zou gaan dooien in de LL. Maar eerst die koude week!

 30. HansvK schreef:

  In Sauerland/Winterberg zijn de sneeuwkanonnen weer druk bezig.

 31. Roy schreef:

  Kan niet Kirsten.. Kan alleen een moderator voor je doen. Die zet jouw link om in een image hier. Is ook te begrijpen waarom. Er hoeft maar 1 vervelende tussen te zitten..

 32. Youri schreef:

  Dal zell am see weer nooit wit! Sneeuwvalgrens op 500. Iedereen die dit weekend afreist naar de Alpen (waaronder mijzelf) een super week gewenst!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.