Hierboven een plaatje van Vercorin het voorste dorp van het Val d’Anniviers aan de rand van het Rhônedal. Ik hoop niet dat beneden langs de Rhône de wijnstokken al weer aan het kiemen waren want dan krijgen we een slecht wijnjaar (geen verstand van hoor). Het gaat weer vriezen en sneeuwen tot in de laagste dalen. En het westelijk Alpengebied krijgt de meeste sneeuw waarschijnlijk. We kijken maandag weer op die daken van Vercorin! 

[fbphotos id=”528995737134636″]

MarcoMontafon stuurde via de Bizztravel Sneeuwhoogte App nog bovenstaande groene plaat uit Schruns in Vorarlberg. Gaat helemaal goed komen daar! Verder valt op dat in de meeste skigebieden het sneeuwdek zeer goed heeft standgehouden. Zie ook het plaatje van Adrie uit Westendorf. Toch nog een klein beetje eer van mijn verloren BV3. Wat vooral opvalt is dat de dalafdalingen van Zell am See nog zo spierwit zijn zoals we prachtig zien op deze bijzondere fotowebcam-pagina die Michiel gisteren met ons deelde.

Dit is de altijd voorzichtige berekening van Meteoexploration.com. De vermoedelijke winnaars gaan zijn: Haute-Savoie, Berner Oberland en Centraal-Zwitserland. Toch moeten we de Arlberg ook niet uitvlakken als kanshebber. Ik doe deze prognoses meestal maal 1,5. Kom je op 15-60cm verdeeld over de Alpen. Niet slecht! Wat zeg ik: geniaal! 

Europa ligt er komende maandag dan zo bij. Nederland midden in de koudste bel. Sauerland en Ardennen hand in hand mooi wit. En alles in de Pyreneeën is vers! Lijkt me een prima springplank zo voor aanhoudend winterweer en zwart ijs in Nederland!

Op de weerpro pagina wordt hevig gediscussieerd over alle modelruns van alle modellen en de bijbehorende ensembles. Hierboven de actuele ECMWF-pluimen voor Nederland. Het GFS-model laat ons nu al 24 uur in de steek (4 runs op rij) met een einde aan de vorst eind volgende week. ECMWF daarentegen is winterhard. De blauw gestippelde controlerun heeft al enkele runs erg veel zin in een elfstedentocht. Wel moeten we de sneeuwkansen volgen. De rode hoofdrun heeft een dikke jongen op 17 enj 18 januari. Het zal toch niet net als vorig jaar hè? 1 dag dik zwart ijs en dan dikke sneeuw erop? Wat er ook gebeurt ik ga met zwembroek dat ijs op…. 

Snel aan de sl;ag met een nieuwe video voor Bizztravel! WIl je met de pro’s mee kletsen over alle runs en ensembles surf dan naar het actuele pro bericht. Hieronder graag een meer open en brede discussie en ook iets meer op de skigebieden gericht.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

49 reacties

Gesloten voor reacties.