Dit is wat er over is van de meest prachtige winterse berekeningen van de afgelopen periode: een dikke vinger met nog net een paar centimeter sneeuw die even zou kunnen blijven liggen van Amsterdam tot over de Achterhoek. Het is slikken nadat we ook weer bizar nieuws uit Oostenrijk moesten slikken.

Dit is het Amerikaanse ensemble voor Nederland. Je concludeert dat de hele kerstvakantie in het water valt.

Tja en in de Europese pluim is er een lijntje dat voor oud en nieuw nog 2 keer min tien doet. Dat komt overeen met het Canadese model dat in die richting flirt maar ook daar gaan we dan nat en zacht het nieuwe jaar in.

Want het is weer eens “America first” deze winter. Bij hen gaat het er flink inhakken over de jaarwisseling. Kijk eens dat ensemble rechts voor midden-Canada tegen de Amerikaanse grens.

In de Alpen gaat wel sneeuw vallen met de WC die over de Lage Landen dendert, maar in lagere dorpen zal het ook regenen. Hierboven hoeveel er de komende 10 dagen in de West-Alpen wordt berekend. Dikke halve meter. Da’s niet gek in de hogere skigebieden daar.

In Oostenrijk op 11 meter heb je een dergelijke pluim. Dan regent het dus met oudjaar in de dorpen. Maar heb je voor de vakantie om is toch gewoon wel weer sneeuw. En de basis … ook met kunstsneeuw is zeer goed. De aankomende dagen natuurlijk nog mooi weer. Tja… konden we deze er nog bij hebben? Is de toon voor winter 2021-2022 na wat eerste Hellmannetjes gezet? Mijn devies is altijd…. volledig loslaten en ontspannen kijken naar de volgende situatie dat de meteofiction mooie dingen begint uit te spugen. Leuker kan ik het niet maken. Wel duidelijker. Donaties gesloten vandaag.

PS Doe je voordeel met deze persconferentie in Oostenrijk met Prof. Dr. Andreas Sönnichsen die deze maand door de Medizin-Uni Wenen is ontslagen als hoofd van de afdeling voor algemene geneeskunde en pediatrie van het Centrum voor Public Health.

Categorieën: Afgelast

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Remy Brandt · 23 december 2021 op 17:25

In Nederland is de winter ieder jaar weer spannend. We liggen echt op de rand van de pisbak, waar het gaat om net wel sneeuw of zeikregen

kirsten_,dl · 23 december 2021 op 20:46

Auf wiedersehen winter.
Nu alweer regen @Puurs en wind, komende week enkel nog meer ronduit herfstweer.
Voorlopige voorspellingen voor volgend weekend, +10°C en veel warm water.
Jammer maar het is niet anders.

Gesloten voor reacties.