Dit is wat er over is van de meest prachtige winterse berekeningen van de afgelopen periode: een dikke vinger met nog net een paar centimeter sneeuw die even zou kunnen blijven liggen van Amsterdam tot over de Achterhoek. Het is slikken nadat we ook weer bizar nieuws uit Oostenrijk moesten slikken.

Dit is het Amerikaanse ensemble voor Nederland. Je concludeert dat de hele kerstvakantie in het water valt.

Tja en in de Europese pluim is er een lijntje dat voor oud en nieuw nog 2 keer min tien doet. Dat komt overeen met het Canadese model dat in die richting flirt maar ook daar gaan we dan nat en zacht het nieuwe jaar in.

Want het is weer eens “America first” deze winter. Bij hen gaat het er flink inhakken over de jaarwisseling. Kijk eens dat ensemble rechts voor midden-Canada tegen de Amerikaanse grens.

In de Alpen gaat wel sneeuw vallen met de WC die over de Lage Landen dendert, maar in lagere dorpen zal het ook regenen. Hierboven hoeveel er de komende 10 dagen in de West-Alpen wordt berekend. Dikke halve meter. Da’s niet gek in de hogere skigebieden daar.

In Oostenrijk op 11 meter heb je een dergelijke pluim. Dan regent het dus met oudjaar in de dorpen. Maar heb je voor de vakantie om is toch gewoon wel weer sneeuw. En de basis … ook met kunstsneeuw is zeer goed. De aankomende dagen natuurlijk nog mooi weer. Tja… konden we deze er nog bij hebben? Is de toon voor winter 2021-2022 na wat eerste Hellmannetjes gezet? Mijn devies is altijd…. volledig loslaten en ontspannen kijken naar de volgende situatie dat de meteofiction mooie dingen begint uit te spugen. Leuker kan ik het niet maken. Wel duidelijker. Donaties gesloten vandaag.

PS Doe je voordeel met deze persconferentie in Oostenrijk met Prof. Dr. Andreas Sönnichsen die deze maand door de Medizin-Uni Wenen is ontslagen als hoofd van de afdeling voor algemene geneeskunde en pediatrie van het Centrum voor Public Health.

Categorieën: Afgelast

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Remy Brandt · 23 december 2021 op 17:25

In Nederland is de winter ieder jaar weer spannend. We liggen echt op de rand van de pisbak, waar het gaat om net wel sneeuw of zeikregen

kirsten_,dl · 23 december 2021 op 20:46

Auf wiedersehen winter.
Nu alweer regen @Puurs en wind, komende week enkel nog meer ronduit herfstweer.
Voorlopige voorspellingen voor volgend weekend, +10°C en veel warm water.
Jammer maar het is niet anders.

Gesloten voor reacties.