bostonblizzardchallenge

Vanochtend deed ik nog een manmoedige poging om niet over de bizarre sneeuwhoogtes in Boston en omgeving te schrijven. Dat mislukt jammerlijk vanmiddag nu ik zie dat er in Boston een nieuwe sport is uitgevonden: de Boston Blizzard Challenge. Een waardige opvolger voor de Ice Bucket Challenge voor ALS. Wat zal nu het goede doel zijn? Stop global warming misschien? Nee het is gewoon voor de fun en dus een volwaardige nieuwe wintersport. Niet helemaal nieuw want in skidorpen wordt dit al sinds jaar en dag gedaan….

https://www.youtube.com/watch?v=jtRBgmv2awY

Hier meteen een mooie binnenkomer met een hele serie springers.

Burgemeester Walsh ziet er de humor niet van in en doet een wanhopige oproep ermee te kappen. Waarom toch altijd dat laffe gedoe? In welke gevangenis wil men ons vrije burgers houden als we eens doen waar we zin in hebben?

Nee hoor gewoon doen!

Doen!

Een alternatief voor de hoge sprong is gewoon de deur uit stappen en je in de sneeuw laten vallen. Dat heb ik verschillende keren wel gedaan na een rondje sauna. Het is zo koud dat je alleen maar verbaasd bent over wat je voelt. Het doet geen pijn. Het is alsof je voor het eerst seks hebt. Je kunt het nergens mee vergelijken.

Doen!

En doen!

http://www.youtube.com/watch?v=3umUwaY3b5Y

De hashtags die worden gebruikt zijn#snowjumpchallenge en vooral #snowblizzardchallenge. Net als bij de Ice Bucket Challenge worden mensen genomineerd voor je zelf in de sneeuw springt! Hebben wij in Europa ff niets aan. Of je moet net weten wie er op wintersport is waar Pandora en Kiki straks langskomen!

http://www.youtube.com/watch?v=DJeyGFPKk6Y

Afsluitend iemand die het niet helemaal heeft begrepen: de Ice Bucket Challenge is afgelopen. Je moest in de sneeuw springen! Nu ja, help mee filmpjes verzamelen ajb!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.