Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Wij de polar vortex en toch weer Amerika de horrorwinter

check ook eens

60 Reacties

 1. Max schreef:

  Niet alleen Amerika een horrorwinter. Lage landen ook.

 2. Remko schreef:

  Ik zie de komende twee weken alleen maar regen, elke dag paar mm in de LL. Droog? Ik zie het niet.

 3. Rob m schreef:

  Aangezien de meteofiction zelden uitkomt is het misschien maar goed dat we slechte kaarten hebben 😉 ( positief denken)

 4. Jorne schreef:

  Gfs6 gaat weer niet mee zo lijkt het, de ontwikkeling die ik gister nogmaals besprak dat er zich een puntje hoge druk zou nestelen tussen groenland en ijsland wil niet lukken. Hierdoor krijgr het later opbollende hoog banaf de Azoren te weinig aanpunting in het noorden. Gfs 12 moet weer wat mooiers gaan vertellen. Overigens wel nog steeds de sneeuw in delen van de Alpen, onzekerheid over waar precies blijft
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1578653622.png[/img]

  • Martijn sonnenberg schreef:

   gfs 6 is ronduit matig te noemen voor de wintersport gebieden. droogte houdt grotendeels aan, waar een dump tot in de dalen toch echt zeer welkom is

 5. Getjo schreef:

  Niet klagen maar dragen

 6. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Helaas is gfs6h oper een slechte run ,zonder winter perpectief

 7. Valentijn schreef:

  https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1578656371.jpeg

  Zo ‚groen‘ is het dal bij Zell am See nu de mist is opgetrokken! 😉 Hier blik op de golfbaan. Uitsluitend de zuidhellingen zijn logischerwijze grotendeels sneeuwvrij. Verder al weken heerlijke wintersfeer en alleen maar happy gasten 🙂

 8. Karin Singeling schreef:

  Hoe zijn de condities in Italië?

 9. Jannes schreef:

  Ik heb Leo even gemeet onder spookachtige omstandigheden. Accumulatie hier 0.005cm 🙂 selfie laat ik aan Leo over!

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1578657626.jpeg[/img]

 10. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1578670666.jpeg[/img]
  Jawel 🙂
  Condities van de pistes zijn overigens geweldig!!!

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Geweldig zeg dat jij hem daar ziet!Haal hem ff over Jannes dat hij hier weer post met weerberichten!Zoveel kunde heeft deze man.

 11. Spyfromthesky schreef:

  Hajo noemde een tijdje gelden voor de L.L. de verkeerde term dat we in een kwakkelwinter zaten. Moi, ik schreef toen: “was het maar kwakkelwinter” dan had je nog eens een keer wat.

  Nee, we hebben de term winter amper kunnen beleven of voelen. Nou, ja 5 frisse dagen, waarvan november nog de kroon van had.

  En wanneer blijft het eens een keer droog in de L.L. Want na maandag, elke dag regen en geen zon, wellicht vandaag een paar keer heel even. Helemaal geen teflon. Had ik maar in plaats van geen winter dan voor de L.L. een teflon.

  Zelfs met hardlopen gister namiddag weet je niet meer wat je aan moet trekken met zulke temperaturen.

  Het is nog niet de 19e van deze maand. Is het zover en er is wederom niet binnen 7 dagen op een beetje perspectief, dan geef ik het op.

  En laat nou niet iemand hier roepen dat eind februari en maart het nog koud zou kunnen worden. Want ja, so what, en dan…….. Je hebt er dan op kansen schaatsen op natuurijs er geen bast meer aan!

  Die fictieve plaatje van weerkaarten in Amerika, kunnen mij gestolen worden. Heb ik geen enkele interesse in, behalve dat elke verkeerd laag daarvandaan komt en zich vermengd met de warme gordel van Azoren hogen.

  Spyfromthesky

  Spyfromthesky

  • Pieter (andere) schreef:

   Ik leef met je mee Arnold. In 2012 was mijn laatste toertocht (op de Rottemeren). Ik kwam op natureislauf.at nog een mooi filmpje tegen van 6 januari (drone).

   https://youtu.be/JJfoojCnBcE

   • Spyfromthesky schreef:

    Ben ik ook geweest, samen met één van mijn dochters. De dag erna volgens mij had ik de Molentocht Alblasserdam grote ronde gedaan.

    Mijn allerlaatste tocht was volgens mij 2013/2014 in Wannerperveen of zo. Was één dag alleen daar mogelijk. Ik was er heel erg vroeg. Nog voor dat de mensen van de organisatie er waren. Lekke met Tom Tom gewoon binnendoor in het centrum van het gehucht en geen omleidingen gezien.

    Ik heb twee rondes kunnen doen, al was de 2e ronde op de kleine slootjes geen doen omdat de druk het niet aankon. Was erg slecht ijs op de smalle slootjes richting de meren. Vele durfden en konden niet schaatsen vanwege het bolvormige ijs, vol met scheuren.

    Te veel mensen die niet geoefend zijn. Je moet juist erg door rammen op kleine slootjes met slecht ijs.

    De 2e rond heb ik echt werkelijk van wak op wak gesprongen en geschaatst. Zo kon ik vele inhalen en sommige waren al aan de kant aan de wandel.

    De tocht werd afgelast. Te veel mensen en dus ijs dat het in de slootjes niet had gehouden. Sommige die later waren, waren voor niets gekomen.

    Maar ik, ik heb 2e ronden kunnen schaatsen.

    En dan,……………na zoveel jaren verder. Helemaal niets. Een hele jonge generatie die al niet meer weet wat ijs is.

    Spyfromthesky (Arnold)

 12. Jeanette schreef:

  Na 15 jaar Zwitserland kiezen we uitgerekend dit jaar weer eens voor Oostenrijk… tis ook altijd wat…

 13. Mark (Breda) schreef:

  Misschien een keer een klaagmuurbericht openen @Hajo. Reden genoeg met deze prut winte….herfst!

  Ik zeg: sowieso een update en klagen maar. Tenzij er lichtpuntjes zijn natuurlijk….

 14. Jorne schreef:

  Nou hier word ik toch wel blij van voor prikpunt Zillertal
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1578678252.png[/img]

 15. Dennis schreef:

  Mocht het zo maar uitkomen.

 16. Spyfromthesky schreef:

  Bijna 100% constant als dit goed Nederlands is, is al vanaf de winter en mogelijk ook al herfst bij Groenland een laag aanwezig. Vaak in het fictie gebied werd er wel eens wat hoger berekend, maar telkens zijn en blijven de feiten dat is een lage druk is.

  Nu is elke (winter) periode anders, maar ik kan mij niet herinneren dat dit zo vervelend en saai hetzelfde blijft. De tegenpool (ach die is altijd warm), maar even spreekwoordelijk gezegd heb je een gordel van vele hoge drukgebieden, eigenlijk over onze hele aardbol. Dit is ook al echt voor vele weken hetzelfde.

  https://www.ventusky.com/?p=43;10;1&l=pressure

  We hebben vaker de laatste jaren gezien en ook hier gemeld dit vreemde verschijnsel. Een gordel van hoge drukgebieden. Gewoon echt in het midden van onze aardbol. Ook is al voor vele weken bijna geen hoge druk boven Siberië.

  Nou, natuurlijk bewaak ik dit en neem dit altijd mee in een brede kijk op de dingen. Ik ben meer een zoeker van patronen in het weer, dan dat ik met allerlei prikpunten, opers, controle, leden etc naar kijk.
  Dit is volgens mij hooguit 4 dagen houdbaar.

  Lichtpuntje? Ja hoor, gewoon nu een wandeling maken en even frisse lucht snuiven. Kijkend naar een heldere grote maan. Ben je toch al een uurtje zoet geweest. Voor je gevoel lijkt het even op winter. Dit komt omdat het gisteravond en vanmorgen nog zo zacht was.

  Spyfromthesky

  • Jeroen amsterdam schreef:

   Ja, ik zie het als dat vervelende Azoren hoog wat steeds opschuift over Europa. We hebben best veel terugkerende oscillaties. En wellicht vallen ze samen op een ongunstige manier voor ons winterliefhebbers. Het is natuurlijk niet de ‘schuld’ van het Azoren hoog dat is namelijk de kip of ei discussie wat betreft het weer. Wat stuurt wat aan? Ik kijk meestal naar de jetstream, maar ben nog een leek op dat gebied.

 17. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Ec12h is ook wederom Anti winter!

 18. Max schreef:

  Toch nog winter? Alsjeblieft zeg…koude nacht in de herfst bedoel je.

 19. Koninks schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1578690144.jpeg[/img]

 20. Raymond schreef:

  Net een rondje met de hond gelopen, een kneiter van heldere maan boel sterren en lekker fris!!
  Geen Hofmannetje gedaan.

 21. Koninks schreef:

  Haha die hofman je hebt er wat mee of je hebt het niet. Ik denk altijd die is knettergek.

 22. 'tkanvriezen schreef:

  Volgens mij willen ze hier in Heemstede van het strooizout af. Is al de 2e keer in een uur dat de strooiwagen door de straat rijdt. Is het koud aan de grond of is de chef een wannabee Wim Hoff

 23. Henri schreef:

  Tot de 28e dan op de weissensee. Ga je voor de 200km? En ondanks de warmte is de laatste 2 nachten ook het grote meer dicht gevroren

 24. Erwin schreef:

  Pluim EC is vanavond gelukkig weer iets beter geworden op termijn. Dat geldt zowel voor de temperatuur als sneeuwkansen op termijn. Weliswaar nog steeds erg klein maar in 3 decade niet kansloos.

 25. Erwin schreef:

  GFS 18u is voor de LL niet winters te noemen. In de loop 3e decade geen Scandi Hoog in deze OPER. Juist Lage druk en we weten wat dat betekent…. Wind draait tegen de klok om dat laag dus een pure westcirculatie in die de loop van derde decade voor de LL in deze oper. OP 25-1 zelfs een aardige storm op zee! Remember 25-1-1990!

  Wel positief voor de N-Alpen in deze Oper is dat er zowel op 20 en met name op 23 januari weer een flinke laag sneeuw gaat vallen in Oostenrijk waarbij geldt dat dat voor Voralberg en Tirol en iets minder naar het Oosten toe.
  Dus voor LL is deze Oper niet best, voor de Noordelijke Alpen in Zwitserland en Oostenrijk best goed!
  Goodnight!

 26. Joalie schreef:

  Goedemorgen allen! Er lijkt nu toch echt meer beweging in de weersystemen in het hoge noorden en de polar vortex te komen! https://www.severe-weather.eu/global-weather/15-day-outlook-ridge-cold-usa-europe-fa/

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.