Dankzij een tip van reageerder riederalp,chalet bachteln (Joke) weten we dat de tweede etappe van de Ronde van Romandië is aangepast. Gisteren startte de eerste etappe in Ascona. Vandaag stond de 2005m hoge Simplonpas op het programma. Door hevige sneeuwval heeft men besloten de karavaan per auto over de pas te laten rijden om de etappe pas vanmiddag om 15.15u beneden in het Rhônedal te laten starten.

Chris Froome op Instagram: 

chrisfroome

Today’s stage shortened due to the snow. Very glad the organisers didn’t think it would be entertaining to let the race go ahead!

car_simplon

Danilo Wyss: Happy to be in the car and not on the bike! Snow. 1°

colonne_simplon3004

En hier de hele karavaan. Er zijn een stuk of 8 Nederlanders in het peloton waaronder niet Nikki Terpstra maar wel Laurens ten Dam. Ook zie ik vandaag pas dat er een zoon van Hennie Stamsnijder zijn vader is opgevolgd: Tom Stamsnijder. Hij rijd al heel wat jaartjes mee zie ik dus schaam. 

httpv://www.youtube.com/watch?v=eZWNDVrhtB0

Hier zie je vader en zoon in actie… o ja.

grandbeau0405

 

 

Hoe gaat het verder in de Alpen? Voor de Dutchweek geen aankondiging van mooi weer. Pas zondag is het mogelijk weer strak blauw. En Robbie Williams in Ischgl? Zaterdag sneeuwt het de hele dag op de Idalp! Dat gaat leuke beelden opleveren…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.