Dankzij een tip van reageerder riederalp,chalet bachteln (Joke) weten we dat de tweede etappe van de Ronde van Romandië is aangepast. Gisteren startte de eerste etappe in Ascona. Vandaag stond de 2005m hoge Simplonpas op het programma. Door hevige sneeuwval heeft men besloten de karavaan per auto over de pas te laten rijden om de etappe pas vanmiddag om 15.15u beneden in het Rhônedal te laten starten.

Chris Froome op Instagram: 

chrisfroome

Today’s stage shortened due to the snow. Very glad the organisers didn’t think it would be entertaining to let the race go ahead!

car_simplon

Danilo Wyss: Happy to be in the car and not on the bike! Snow. 1°

colonne_simplon3004

En hier de hele karavaan. Er zijn een stuk of 8 Nederlanders in het peloton waaronder niet Nikki Terpstra maar wel Laurens ten Dam. Ook zie ik vandaag pas dat er een zoon van Hennie Stamsnijder zijn vader is opgevolgd: Tom Stamsnijder. Hij rijd al heel wat jaartjes mee zie ik dus schaam. 

httpv://www.youtube.com/watch?v=eZWNDVrhtB0

Hier zie je vader en zoon in actie… o ja.

grandbeau0405

 

 

Hoe gaat het verder in de Alpen? Voor de Dutchweek geen aankondiging van mooi weer. Pas zondag is het mogelijk weer strak blauw. En Robbie Williams in Ischgl? Zaterdag sneeuwt het de hele dag op de Idalp! Dat gaat leuke beelden opleveren…


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.