sneeuwwyoming2707

Terwijl in Amerikaanse steden gletsjers ontstaan die mogelijk de zomer en herfst kunnen overleven, zoals ook waarschijnlijk de sneeuw in Noorwegen, wachten we met smart op een freak sneeuwval in de Alpen. Zoals op 20 en 21 juni nog toen nota bene nog dodelijke lawineslachtoffers vielen. Het zit er voorlopig niet in en daarom moeten we het doen met de berichten over uitstekende sneeuw in Australië en vandaag ook van zeer bijzondere sneeuwval afgelopen maandag tot wel 20cm aan toe in de Rocky Mountains in Wyoming en Montana.

“In my 27 years as the chief meteorologist for KXLF/KBZK, I have only reported a few times that snow is falling in SW Montana in July”.

… vinden we als quote van Mike Heard, televisieweerman in de regio. Zie verder hierrr en hierrr en hierrr ook voor meer foto’s. Huiskamervraag: wie weet nog meer bronnen op te speuren van hoe bijzonder dit is voor de Rockies. Wanneer was de laatste keer dat dit gebeurde? Was het een El Ninjo jaar? Kan ik snel door met het weer in Nederland.

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.