Nog 9 plaatsen van de 18 beschikbaar! Boek voor donderdagmiddag!

De kogel is door de kerk: wij gaan zaterdag met een groep fans en volgers van Wintersportweerman.nl naar de Wintersport-Arena Sauerland! Daar draaien sinds gisteren de eerste liften al. Echt leuk rondskiën kun je er nog niet maar dat zal snel veranderen. Vandaag en morgen sneeuwt het er licht. Donderdag gaat het in de loop van de dag echt lekker sneeuwen en valt er minstens 10cm bij. Vrijdag ook nog eens minstens 15cm al naar gelang de precieze depressiebaan. Komt bij dat het dan al dagenlang vriest en de sneeuwkanonnen maximaal opspuiten.

En ja hier hier is de bevestiging van de overkoepelende VVV: Am Samstag werden die großen Gebiete rund um Winterberg (Altastenberg, Neuastenberg, Winterberg, Züschen) auf jeden Fall mit mehreren Liften öffnen. Ob am Samstag Abend bereits Flutlichtfahren irgendwo ist, kann ich noch nicht sagen. Das wird zu Saisonbeginn spontan entschieden.

Dat is dus duidelijk!

 

Hou op het live plaatje hierboven in de gaten hoeveel sneeuw er bij komt! In de plaats Altastenberg hebben we namelijk een heel betaalbaar hotelbed voor je gereserveerd! Het gaat om Het hotel is het Landhaus Altastenberg, zo’n 4,5 kilometer van Winterberg en 2,5 kilometer van het hoogste punt van het Sauerland, de Kahler Asten (841m).

En zie hier de Flutlichthang van Winterberg ook live waar je onderaan met uitzicht op de piste kunt dineren en vervolgens tot 22 uur kunt skiën of boarden. Of het avondskiën echt zaterdag al begint moeten we even afwachten, maar als het al loopt zijn we van de partij.  

Hierboven een plaatje van het Landholten Altastenberg waar we voor onze groep 8 kamers hebben. Hajo zijn zoon van 11 en Jasper (man achter de schermen) gaan mee en zitten in een 3p kamer. Dan hebben we nog 6 2p en 1 3p kamers vrij voor jullie! We hebben het volgende programma verzonnen voor een hele mooie all-in prijs:

Zaterdag

  1. 8:30 uur: relaxed vertrekken uit Nederland (of België) richting Altastenberg (afstand vanaf Utrecht: 308 km, 3 uur en 10 minuten rijden)
  2. 11:40 uur: aankomst in Altastenberg, verzamelen in Landhotel Altastenberg (Astenstrasse 8, Winterberg-Altastenberg tel.: +49 2981 9239260); snel omkleden
  3. 12:00 uur: skipassen uitdelen en samen de piste op. Afhankelijk van opening liften skiën we in Altastenberg of elders. Afhankelijk van niveau kiezen we of we samen doorgaan en hoe de clinics van Hajo worden ingedeeld (van beginner tot ver gevorderd kan ik je coachen om effectiever te skiën). 
  4. 16:30 uur: Après-ski 
  5. 17:00 uur: vertrek richting hotel, inchecken en klaarmaken voor restaurant
  6. 18:00 uur: gezamenlijk diner in een nog te kiezen restaurant (inclusief)
  7. 19:30 uur: Voor wie wil avondskiën (skipas inclusief), wie niet krijgt een paar rondjes van de zaak ipv skipas 

Zondag:

  1. 8:30 uur: Ontbijt samen en bepalen waar we gaan skiën. 
  2. 9:30 uur: Uitchecken uit hotel (met douchemogelijkheid voor na skiën)
  3. 10.00 uur: Aankomst met eigen auto’s in skigebied van keuze en uitdelen dagpas. Skiën zo lang je wilt al dan niet in groepsverband. Iedereen vertrekt op eigen gelegenheid op zelf gekozen tijdstip naar Nederland (of België)

Dit hele package inclusief hotel, 3 skipassen en diner (maar exclusief vervoer) en inclusief skiclinic en een boel gezelligheid bieden we aan voor 150 euro. We hebben maar 15 vrije plaatsen dus wees er snel bij.

Weersverwachting voor het weekeinde: beide dagen wisselend bewolkt en lichte sneeuwbuien bij temperaturen van -3°C overdag en -7°C ’s nachts. Ik bedoel: hoe mooi wil je hem hebben? 

Boek door onderstaand formulier in te vullen. Zodra je op de “boeken” knop drukt is je boeking officieel en krijg je direct een e-mail met de betalingsgegevens. Maak dan het geld over en je hotelbed is gereserveerd! Top als je meegaat en zo niet een andere keer (we gaan later in het seizoen ook nog naar de Alpen en Noorwegen!) 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

31 reacties

Gesloten voor reacties.