tmax_16072018_16071612

We lijken op weg om weer eens over de 30 graden heen te gaan. Dat zou in De Bilt voor het eerst zijn deze zomer. Kijk maar…

Schermafdruk 2016-07-17 17.55.15

Op 23 juni was het in Maastricht even boven de 32ºC. 10 juli bleef het er net onder. In De Bilt een mooie zaagtand maar geen dertigers: steeds 1 dagje in de buurt en dan weer een scherpe drop in temperatuur. Midden van de week kan het misschien voor het eerst eens lukken. Hoe anders vorig jaar met de hittegolf begin juli. Speel hierrr met de cijfers. [H/T Jack en anderen die opmerkten dat ik een domme vergissing maakte met de dertigers! – is nu netjes bijgewerkt].

Schermafdruk 2016-07-16 22.01.07

Zie ook hier! En als we een beetje geluk hebben houden we het droog en hebben we ook donderdag nog een mooie zij het koelere stranddag.

cape_16072018_16071612

Ik moet er wel bij zeggen dat de kans op onweer blijft bestaan. In de avondruns zit niets… wel in België trouwens. Het goede nieuws is dat het dinsdag al in Groot-Brittannië kan gaan onweren waardoor de spanning wat uit de lucht gaat. Blijf het hier volgen.

hyeres1607

Als het onweer aan ons voorbij gaat dan hoeven we niet jaloers te zijn op mensen die naar Zuid-Frankrijk zijn gereisd. Hier de zonsondergang vandaag in Hyeres in de buurt van Toulon. Voor mij was vandaag een hele speciale dag…

Het moet de komende maanden een keiharde bestseller gaan worden. Ik heb niets dan zeer positieve reacties gehad. Bij deze: de eerste lezer van Wintersportweerman.nl die het boek leest en die er een reactie aan wijdt krijgt van mij een gesigneerd exemplaar zodat je je eigen exemplaar weer door kunt geven aan een ander! Bestel het boek hierrr.

PS En ik beloof jullie dat ik de volgende barre Elfstedenwinter (2016-2017 dus) geen nieuw boekproject zal oppikken. Volle aandacht voor elk graadje vorst, elk centimetertje sneeuw en elke millimeter natuurijs. 😉

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

17 reacties

Gesloten voor reacties.