Kijk deze video. Die bewijst niets. Zeker niet dat Trump de eigenlijke winnaar is van de verkiezingen. Maar hij toont een setje onomstotelijke feiten. Gewoon een dom fraudegevoelig systeem. Doorgedrukt onder het mom van covid, zoals zo veel maatregelen uit een bepaalde hoek. Nu je de video gekeken hebt aan jou de vraag: wat is belangrijker …  kijken naar die kansjes op 20 en 23 november voor sneeuw in de Alpen, of toch ook eens serieus en vooral onafhankelijk kijken naar wat er aan de hand is in het machtigste land van de wereld?

Heel mooi is wat er nu in de Republikeinse partij aan de hand is: dankzij de grote impuls van Trump die een brug heeft geslagen naar de middenklasse en de arbeiders, en naar de zwarten en hispanics, wil de partij weer terug naar haar zeer fraaie roots. Zegt Kevin McCarthy en Marco Rubio. De partij van Lincoln was tenslotte opgericht om de slavernij af te schaffen, realiseerde het vrouwenkiesrecht en hielp de afschaffing van de racistische Jim Crow wetgeving. Lees zelf wat Rubio nu voorstelt voor de toekomst.

En dan de Democraten. De partij van de slavenhouders in het zuiden. De partij van de Klu Klux Clan. De partij die zoals London B. Johnson zei – “We will make them niggers vote for us for 200 years” – de zwarte kiezer aan zich bond met de “War on Poverty” – met uitkeringen voor alleenstaande moeders, wat en passant leidde tot het kapot maken van de zwarte gezinnen. Natuurlijk een partij die ook best goede dingen heeft gedaan. Maar ook de partij waar de neocons uit voort kwamen die de Republikeinse partij mee trokken in de abjecte oorlogszuchtigheid van de laatste decennia. Een fascistoïde partij die Saul Alinsky volgend geen middelen schuwt om haar corrupte doelen te bereiken. BLM is daar een voorbeeld van. Chaos creëren om Trump in een kwaad daglicht te plaatsen. U vraagt wij draaien. Corona misbruiken om de meest fraudegevoelige vorm van stemmen te promoten? In meerdere staten het tellen plotseling stoppen om de volgende ochtend door te gaan met ineens ….

Biden is nu al bezig een Wall Street gestuurd team op te stellen. Net als die andere schurk Obama. De grote vraag is welke landen Biden zal gaan aanvallen want alleen onder vredesduif Trump zijn geen nieuwe oorlogen begonnen en alle hoogoplopende conflicten gesust. Ja de oorlog in Jemen is doorgegaan. Ik had Trump graag nog vredelievender gezien. Maar alles is OK als de Republikeinen de Senaat houden, het Hooggerechtshof constitutioneel gezind blijft dankzij Trumps benoemingen en Trump voor de partij verder blijft werken aan de relatie met de gewone man. Ergens vind ik het jammer dat Trump niet heeft geprobeerd een brug te slaan met de Gutmenschen in de grote steden, de mensen die echt denken dat de klimaatcrisis het ergste is wat boven ons hoofd hangt en die zielsblij zijn dat Biden Parijs weer wil ondertekenen om braafste jongetje van de klas te spelen. Waarbij zij aangetekend dat juist Amerika zijn CO2 emissies sterk heeft terug gedrongen vanwege de overgang naar gas (door fracking).

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

68 reacties

Gesloten voor reacties.