Kijk deze video. Die bewijst niets. Zeker niet dat Trump de eigenlijke winnaar is van de verkiezingen. Maar hij toont een setje onomstotelijke feiten. Gewoon een dom fraudegevoelig systeem. Doorgedrukt onder het mom van covid, zoals zo veel maatregelen uit een bepaalde hoek. Nu je de video gekeken hebt aan jou de vraag: wat is belangrijker …  kijken naar die kansjes op 20 en 23 november voor sneeuw in de Alpen, of toch ook eens serieus en vooral onafhankelijk kijken naar wat er aan de hand is in het machtigste land van de wereld?

Heel mooi is wat er nu in de Republikeinse partij aan de hand is: dankzij de grote impuls van Trump die een brug heeft geslagen naar de middenklasse en de arbeiders, en naar de zwarten en hispanics, wil de partij weer terug naar haar zeer fraaie roots. Zegt Kevin McCarthy en Marco Rubio. De partij van Lincoln was tenslotte opgericht om de slavernij af te schaffen, realiseerde het vrouwenkiesrecht en hielp de afschaffing van de racistische Jim Crow wetgeving. Lees zelf wat Rubio nu voorstelt voor de toekomst.

En dan de Democraten. De partij van de slavenhouders in het zuiden. De partij van de Klu Klux Clan. De partij die zoals London B. Johnson zei – “We will make them niggers vote for us for 200 years” – de zwarte kiezer aan zich bond met de “War on Poverty” – met uitkeringen voor alleenstaande moeders, wat en passant leidde tot het kapot maken van de zwarte gezinnen. Natuurlijk een partij die ook best goede dingen heeft gedaan. Maar ook de partij waar de neocons uit voort kwamen die de Republikeinse partij mee trokken in de abjecte oorlogszuchtigheid van de laatste decennia. Een fascistoïde partij die Saul Alinsky volgend geen middelen schuwt om haar corrupte doelen te bereiken. BLM is daar een voorbeeld van. Chaos creëren om Trump in een kwaad daglicht te plaatsen. U vraagt wij draaien. Corona misbruiken om de meest fraudegevoelige vorm van stemmen te promoten? In meerdere staten het tellen plotseling stoppen om de volgende ochtend door te gaan met ineens ….

Biden is nu al bezig een Wall Street gestuurd team op te stellen. Net als die andere schurk Obama. De grote vraag is welke landen Biden zal gaan aanvallen want alleen onder vredesduif Trump zijn geen nieuwe oorlogen begonnen en alle hoogoplopende conflicten gesust. Ja de oorlog in Jemen is doorgegaan. Ik had Trump graag nog vredelievender gezien. Maar alles is OK als de Republikeinen de Senaat houden, het Hooggerechtshof constitutioneel gezind blijft dankzij Trumps benoemingen en Trump voor de partij verder blijft werken aan de relatie met de gewone man. Ergens vind ik het jammer dat Trump niet heeft geprobeerd een brug te slaan met de Gutmenschen in de grote steden, de mensen die echt denken dat de klimaatcrisis het ergste is wat boven ons hoofd hangt en die zielsblij zijn dat Biden Parijs weer wil ondertekenen om braafste jongetje van de klas te spelen. Waarbij zij aangetekend dat juist Amerika zijn CO2 emissies sterk heeft terug gedrongen vanwege de overgang naar gas (door fracking).

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

68 reacties

Geert · 12 november 2020 op 21:55

Hahahahaha,wat een onzin,je praat over 2 maanden wel anders

  Hajo · 12 november 2020 op 22:02

  Hoezo? Ik betoog dat zelfs als Biden president wordt … dat dan het meeste er heel mooi uitziet voor Amerika en dat het gewoon geduld oefenen zal zijn… in 2022 kan het Huis van Afgevaardigden al weer Republikeins worden als ze het handig spelen en Biden wat fouten maakt of meer van zijn corruptie aan het daglicht komt. All is well. Dat is wat ik wilde zeggen. Dat geld trouwens in het algemeen: all is well.

  Aart · 12 november 2020 op 22:42

  Die Geert, hoezo vooringenomen? Blog geplaatst 21:52, reactie van Geert 21:55. Dus in amper 3 minuten tijd de tekst gelezen en de 4 video’s gezien?
  De laatste video met Jimmy Dore (ken de man niet) is trouwens hilarisch. Ik snap geen bal van de Amerikaanse politiek, maar dat het een beerput is, lijkt me wel duidelijk (überhaupt snap ik de politiek niet, maar dat terzijde).

  Ooit een interview gelezen met de makers van Homeland waaruit duidelijk werd dat ze heel dicht bij de waarheid zaten, vooral de laatste 3, 4 seizoenen.

Tije · 12 november 2020 op 22:28

Mooi vlugschrift Hajo en geen woord aan gelogen!
Voor bij wie de schellen nog niet de ogen gevallen zijn, scroll even door deze twitterdraad om te zien wat Democratisch held Obama op zijn kerfstok heeft: https://twitter.com/vrijdenkerdavid/status/1318956110313816065?s=21

Paul A Club1989 · 12 november 2020 op 22:57

Ik vind dit belangrijk en zeer te prijzen dat je dit doet Hajo. Hopen dat er meer ogen open gaan.

Bob v Oostrom · 12 november 2020 op 23:33

Tja Hajo,
ik kom al veel van dit soort berichten tegen iedere dag( niet in de normale media natuurlijk) en verbaas me steeds weer, dat er zoveel verteld word ( ook betreffende Corona) en dat er in de “gewone” (media) wereld niets van doorgegeven wordt. Er zijn al heel wat mensen “wakker”, maar ik mag wel een beetje bang worden, wat er voor duistere machten bezig zijn….

  david · 13 november 2020 op 08:04

  Bij de reactie van Bob sluit ik me graag aan met de opmerking wat mij vooral bang maakt is dat zo weinig mensen het allemaal willen zien en maar alles voor “waar” aannemen wat de overheid en de media ons vertellen

   Tije · 13 november 2020 op 09:26

   Ik denk dat dat belangrijker is, dat mensen meer gaan twijfelen aan hetgeen ze voorgeschoteld krijgen. Gelukkig dat personen zoals Elon Musk dat gewoon openlijk en bloot doen. Zie deze tweet van 2 uur geleden (hij is op 1 dag 2 x positief en 2 x negatief getest op Corona, in dezelfde machine): https://twitter.com/elonmusk/status/1327125840040169472?s=20
   Overigens geloof ik absoluut niet in ‘duistere krachten’ of ‘mensen die wakker moeten worden’. Nee, dit is van alle tijden. Het is dat er te weinige samenlevingscohesie is, onder andere door gebrek aan natuurlijk autoriteit, gebrek aan zingeving (vroeger was dit de kerk, de verzuiling, social controle, bla bla bla )

Hajo · 13 november 2020 op 07:31

Kees · 13 november 2020 op 07:59

Dat de Democraten de partij van de Ku Klux Klan zijn weten weinig mensen denk ik..

Wim · 13 november 2020 op 08:06

Jongens jongens… Is Biden nu een marionet van Wall Street of van de communisten, wie kan dat even uitleggen?

  Hajo · 13 november 2020 op 08:35

  Goede vraag. Het antwoord is: beide. De FED en elle centrale banken zijn communistische instituties. Wallstreet en big tech zijn globalistisch. Lees: Chinees. En die hebben Biden compleet in de zak. Op de achtergrond zijn er nog andere spelers in dit plaatje natuurlijk. Israël. Saoefi Arabië. De EU niet te vergeten. Covid is niet alleen perfect benut door deze kwade machten…. Het is lang niet uit te sluiten dat het bewust als biowapen tegen Trump en de patriotische vrijheidslievende beweging is ingezet. Een geniale zet natuurlijk en wat mij betreft te prefereren boven slagvelden als in ww1 en 2. Als je maar in je achterhoofd houdt dat de hele wereld in oorlog is. En in oorlogstijd bedrijven media enkel propaganda. Als je gewoon leert zien dat ww3 in volle gang is kun je veel dingen begrijpen. Om een miljoen covid doden lachen die mensen…. Stalin zei al: 1 dode is moord. 1 miljoen doden is een statistiek. Een zoek even op wat stalin zei over verkiezingen. Fijne dag.

   Tije · 13 november 2020 op 09:55

   Nee, dit is letterlijk geen biowapen geweest, maar misschien wel figuurlijk, alhoewel ik dat ook twijfelachtig vind. Punt is denk ik meer dat de opkomst van SARS Cov 2 gelegen kwam voor het doorvoeren van een aantal neo-marixistische agendapunten, dat zeker! Het virus SARS Cov 2 zelf is overigens bijna identiek aan SARS Cov 1, oftewel het SARS-virus uit 2003. Volgens biochemicus Peter Borger dat de twee van elkaar verschillen zoals twee mannen verschillende namen hebben.

Robert · 13 november 2020 op 09:01

Bijna iedereen met macht doet rare dingen, trump, biden en zelfs onze eigen Wim Kok destijds. Is alles dan meteen een complot? Dat denk ik niet. Zat er achter de Spaanse griep of Sars ook een complot? Ja, China wil zijn macht uitbreiden maar dan is niet alles ineens complot, ik vind complotdenkers een beetje als mensen die in God geloven. De menselijke wil om magie te omarmen…

  Kevin · 14 november 2020 op 16:53

  Ik verwacht niet dat COVID door de mensen de wereld in is gebracht. Maar je ziet wel dat er gebruik van wordt gemaakt. Regels waar je je als partij niet aan wilde branden kunnen nu ineens wel. Voorbeeld is het vuurwerkverbod.

  Ook het thuiswerken is natuurlijk helemaal niet iets wat bij de VVD past. Maar nu ineens is het de norm en moet het.

  Maar beide zijn te begrijpen. Maar de zogenaamde “foutjes” vind ik veel erger.

  Eerst zeg je verkiezingen uitstellen, dat viel niet goed
  Mondkapjesplicht (tegen de grondwet maar goed) dat viel wel goed dus tja laten we maar doen
  Vaccineren “verplichten” voor leuke dingen. Tja dat viel niet goed dus “we hebben het niet zo bedoeld”.
  Avondklok en alcoholverbod (welke beide echt zo minimaal impact hebben dat dat niks uit gaat maken) worden bijna ingevoerd zonder al teveel problemen.

  Angst doet rare dingen met mensen, en over 5 of 10 jaar zal je of zien dat we zeggen dat hadden we niet toe moeten staan. Of we zitten in een soort land waar (nog) meer vrijheden zijn afgenomen en de protesten langzaam uitsterven.

Robert · 13 november 2020 op 09:10

En wat is COVID-19 dan een slecht biowapen zeg; alleen de oudjes leggen t loodje hajo;)
Zeer amateuristisch in elkaar geflanst virusje. En een beetje fraude met verkiezingen in Amerika, zo doordacht vind ik t allemaal niet van de hogere machten

  Tije · 13 november 2020 op 09:42

  Helemaal mee eens! Dit soort zaken gebeuren met de beste bedoelingen., dat is het punt. Inderdaad niks geen ‘conspiracy’ of complotten.

  MierenN--ker · 13 november 2020 op 10:42

  Ik ga er niet persé in mee dat het een biowapen is. Maar mocht je een biowapen willen maken waarbij je de hele wereld de angst aan kunt jagen maar niet zoveel schade wilt doen dan heb je aan Covid-19 juist een hele goede. Veel mensen hebben er geen effect van, zo weinig dat ze niet eens weten dat ze ziek zijn geweest en dus immuun zijn. Een aantal wordt heftig ziek en heeft langdurige gevolgen (goed voor de angst) en de oudjes sterven eraan, waardoor er moralistisch gepreekt kan worden. Topvirusje juist 😀

Loos alarm · 13 november 2020 op 09:44

Er zijn nog diverse landen die het uitroepen van de nieuwe president door de media niet aanvaarden en afwachten wat er nog komen gaat.
Diezelfde media die Biden heeft uitgeroepen zal dan ook nooit en te nimmer hun statement veranderen laat staan melding maken van het nu lopende onderzoek.
Oftewel al stapelen de bewijzen zich op ze worden voor het grote publiek weggehouden uit de (linkse) media ,kwestie van tijd denkt de media dat het dan wel weer overwaait ..

peter himpe · 13 november 2020 op 10:11

Hallo Hajo,

Ik bewonder je moed om de schapen wakker te maken, of we dit kunnen betwijfel ik.
Met dank voor uw artikels over het weer en over wat er “echt” gebeurd in de wereld.
Ikzelf heb mijn jeugdhuis voor scholen kunnen dichtdoen in Italië. Niemand komt er nog en gaat ook nog komen, toerisme is kapot alsook de culturele sector en horeca. alles verloopt volgens het plan “agenda 2030” Dit is openlijk te vinden op Internet maar net als in de jaren 30 sluit iedereen de ogen….
Groetjes
Peter

René · 13 november 2020 op 10:43

Ik vind het weer in ieder geval oneindig veel belangrijker dan de zwartgallige extreem rechtse praat hier, vol misleiding en onwaarheden. Als je boodschappen van opiniemaker Tucker Carlson al voor waar aanneemt dan, dan houdt da waarheid al meteen op.

  Tije · 13 november 2020 op 11:00

  haha, sorry dat ik lach, maar ik vind het grappig dat je de persoon afkeurt en daarom niet naar zijn boodschap wil luisteren. Maar wel klagen over waarheidsvinding! Hahaha.

   René · 13 november 2020 op 11:10

   Als je wat onderzoek zou doen, dan zou je weten dat een aantal van de genoemde personen daadwerkelijk gewoon leven en dat hier (doelbewust) sprake is van persoonsverwarring. Doelbewust liegen is dat dus

    Tije · 13 november 2020 op 11:19

    hahaha, ik dacht dat je niet wilde kijken omdat Tucker ‘fout’ is?

  Al Goor · 13 november 2020 op 15:51

  Maar zelf niet het extreem linkse standpunt vertellen ? Hoe zit het dan wel ??? Louter voor de vorm extreem rechts(?) maar weer ff aanpakken ?
  Over misleiding en onwaarheden gesproken ,,zelf niets zeggen maar andere zonder enige kennis van zaken aanvallen ,oh dat is extreem linkse ideologie ,sorry ..

Tije · 13 november 2020 op 11:09

Kijk, dit is dan weer zo’n ‘master piece’ dat iedereen zou moeten lezen:

https://consentfactory.org/2020/10/13/the-covidian-cult/

Een paar excerpts:

“One of the hallmarks of totalitarianism is mass conformity to a psychotic official narrative.”

“A totally delusional official narrative that has little or no connection to reality and that is contradicted by a preponderance of facts.”

“Looking in from the dominant culture (or back through time in the case of the Nazis), the delusional nature of these official narratives is glaringly obvious to most rational people.”

“What many people fail to understand is that to those who fall prey to them (whether individual cult members or entire totalitarian societies) such narratives do not register as psychotic.”

“On the contrary, they feel entirely normal. Everything in their social “reality” reifies and reaffirms the narrative, and anything that challenges or contradicts it is perceived as an existential threat.”

“The point is the atmosphere of paranoia and hysteria the official narrative generates, which keeps the cult members (or the society) compliant.”

“In addition to being paranoid, these narratives are often internally inconsistent, illogical, and … well, just completely ridiculous. This does not weaken them, as one might suspect.”

“Actually, it increases their power, as it forces their adherents to attempt to reconcile their inconsistency and irrationality, and in many cases utter absurdity, in order to remain in good standing with the cult.”

Medemens · 13 november 2020 op 11:26

He jammer, geen weerbericht. Je was zo op de goede weg Hajo, maar die ben je weer compleet kwijtgeraakt hahaha.

  Tijs · 13 november 2020 op 20:59

  Helemaal niet mee eens. Juist dit soort berichten van Hajo, alsook de reacties zijn heel boeiend!

   Jeroen · 16 november 2020 op 14:08

   Lachwekkend zal je bedoelen. Wat een belachelijk potje complotdenken van Hajo. Lekker bezig hoor, gelukkig is Biden verkozen die een COVID virus wel serieus neemt.

danisnow · 13 november 2020 op 11:49

Ongelooflijk wat voor forum dit is geworden. Trump moet gewoon optiefen en zijn verlies erkennen. Zelfs republikeinse gouverneurs geven aan dat de verkiezingen eerlijk waren. Ook beetje pot verwijt de ketel. Eerst zelf de verkiezingen in 2016 winnen op een oneerlijke manier met behulp van Russische trollen en nu gaan lopen stampvoeten omdat je verloren hebt. Tja, dan moet je maar niet in de politiek gaan in een land waar de ene helft dit en de andere helft dat denkt. Dan weet je dat je ook wel eens kan verliezen. Maar blijkbaar is er voor al deze mensen maar 1 waarheid. Las zelfs dat er bij de republikeinen een vrouw gekozen is die denkt dat alle politici en koninklijke figuren in de wereld een pedofielennetwerk runnen en dat Trump degene is die daar tegen is. Ongelooflijk dat de republikeinen dit soort mensen een podium geven. Deze mensen zullen intussen zoveel teksten en filmpjes hebben gezien dat ze inmiddels ook denken dat de aarde plat is. Ik kan jullie nu al verklappen. Over drie jaar neemt Harris het over van Biden en dan krijgen we nog 2 periodes president Harris, omdat de republikeinse partij gehalveerd is en geen kans meer maakt.

@hajo: van mij mag je denken hoe je wil. Maar om daar een platform/site als Wintersportweerman voor te gebruiken is erg raar. Natuurlijk is het jouw site en mag je dat zelf weten. Maar nietsvermoedende winstersportliefhebbers die gewoon willen weten of er nog een bak sneeuw gaat vallen op korte termijn ben je hierdoor wel kwijt.
Net als mij. Het ga jullie goed hier en succes met het wennen aan het idee dat Biden de nieuwe president van de USA is.

  Eduard · 13 november 2020 op 12:15

  @danisnow
  Biden heeft nog niet gewonnen hoor. Of begrijp je niet hoe een democratie werkt?
  Jouw dictatoriaal commentaar is op zijn zachts gezegd stuitend.
  In een communistisch systeem zou je gelijk hebben.

  Wat je tegen Hajo zegt raakt nog kant nog wal. Jij bent dus zo naïef dat als je op zoek bent naar een bak sneeuw je maar 1 site weet te vinden en teleurgesteld bent omdat het een bak regen is. In plaats van verdergaan en zoeken ga je de ander even vertellen waar die mee bezig is. Hoe bekrompen kun je zijn.
  Jij bent het voorbeeld hoe het niet zou moeten zijn op deze planeet!

  Yvette · 13 november 2020 op 14:13

  En daarvoor waardeer ik Hajo! Alles is met alles verbonden, we leven in een seizoen waarbij we verder mogen kijken dan het weer, een foto van de hond of bordje eten, selfie op de skipiste! Als we alleen maar in hokjes blijven denken worden we opgeslokt door psychopathie. Overigens heb ik zelf niets met deze politiek, als het systeem niet werkt kun je beter met elkaar nadenken over iets nieuws!

  Al Goor · 13 november 2020 op 16:01

  –Eerst zelf de verkiezingen in 2016 winnen op een oneerlijke manier met behulp van Russische trollen–
  U heeft de uitspraak betreft het “Rusland” onderzoek van de rechtbank gemist ?
  Zou ff de moeite nemen om die eerst te lezen alvorens hier zo hoog van de toren te gaan blazen..

Eduard · 13 november 2020 op 12:00

Volgens mij gaat het om de vraag of men verandering wil. 78 miljoen mensen hebben gestemd op Biden. Willen weer terug naar het oude. 73 miljoen mensen hebben op Trump gestemd. Er zijn dus genoeg mensen die verandering willen en het lijkt erop dat na vier jaar dit proces alweer ten einde is.

Ik geloof in democratie met alles erop en eraan. Een democratie heeft voor- en nadelen. Net als ieder systeem voor- en nadelen heeft.

Uiteindelijk moet er iemand zo slim zijn dat we een systeem bedenken waarbij iedereen met elkaar door 1 deur kan en niet steeds in herhaling vallen. Vooruitgang in plaats van stilstand.

Ik denk dat alles met een reden gebeurd. Het is wat het is en het zal zijn wat het moet zijn. Vandaag is het dit en morgen is het dat.

Uiteindelijk zijn wij mensen allemaal gelijk. Het enige verschil is dat we allemaal persoonlijk een verleden hebben die vaak bepalend is voor onze eigen toekomst. Pas als men de pagina durft om te slaan zal er veranderingen kunnen plaatsvinden. Tot die tijd is het pappen en nathouden, stilstand en indoctrinatie vanuit de media. Een media die eigenlijk objectief hoort te zijn maar daar slaagt men zelfs niet in.

Nee, we zijn ver weg van een wereld waarin iedereen zich gehoord voelt.
Geld is nog steeds de belangrijkste drijfveer en dat meer kapot dan ons lief is.

Frank · 13 november 2020 op 12:27

@danisnow, beetje hypocriet of niet, afgeven op de site, wel je ongezouten mening geven en vervolgens zeggen dat je hier nooit meer komt.

Remco · 13 november 2020 op 12:37

Hey Hajo, ik volg je (en de andere weermannen) al vanaf het begin! Heb (nog) niet veel gereageerd of in een discussie gemengd.
Jij kijkt toch met een andere kijk naar de wereld dan de meeste mensen en je laat goed een tegengeluid horen tegen noem het de mainstream media. En dat is nu precies waarom ik je volg, want zoals jij ook vaker zegt in de commentaren je moet het altijd van 2 kanten (of in 3D) bekijken. Enkele voorbeelden zijn natuurlijk de discussie of CO2 het klimaat doet veranderen (lees opwarmen, klimaat veranderd altijd) en hoe je met de Wim Hoff methode je immuunsysteem probeert te beïnvloeden. Super gaaf om te lezen!

Maar nu sla je de plank in mijn ogen wel mis! Blijf naar het groter geheel kijken, sta erboven!

Even een klein Amerikaans geschiedenis lesje:
https://www.meiguo.nl/achtergronden/hoe-de-democraten-republikeins-werden-en-omgekeerd/

Je hebt het over onomstotelijke feiten en toch zijn er hoge republikeinen die hier anders over denken:
– Brad Raffensperger
– Mark Brnovich
– Al Schmidt
– Karl Rove
– Adam Kinzinger
– Larry Hogan
– Marco Rubio; zijn reactie op Trump “Taking days to count legally cast votes is NOT fraud”
– Pat Toomey
– Paul Mitchell

Deze hele poppenkast schaadt de democratie over de gehele wereld, uiteraard heeft Trump het volste recht om naar de rechtelijke macht te stappen. SCOTUS heeft Trump aardig naar zijn hand kunnen zetten dus laten we voordat we gaan moddergooien afwachten wat de uitspraak zal worden.

  Hajo · 14 november 2020 op 09:04

  Beste Remco,
  Niet zo naïef zijn dat ik niet op de hoogte zou zijn van deze ontwikkelingen in Amerika. Alsof ik niet zou weten van de “Southern strategy” van de Republikeinen etc.. Ja dat is het standaard verhaal dat de rollen compleet zijn omgedraaid tussen die twee partijen. Dinesh d’Souza heeft terecht laten zien dat dit een zeer beperkte interpretatie is. Die filmmaker is trouwens door Obama in de bak gezet vanwege een pietluttig dingetje. Tja zo gaat men om met critici in dictaturen. Verder is het erg grappig dat juist jouw aanhalen van een dergelijke switch natuurlijk ook betekent dat ook in de toekomst een dergelijke switch mogelijk zou zijn in welke richting dan ook. Precies daarover gaat dit artikel: dat de Republikeinse partij zich nu dankzij Trump en de stijgende aanhang onder zwarten en hispanics, aan het omvormen is in een multiraciale multi-ethnische partij voor de gewone man. Dus dank voor je reactie en het bewijs dat dergelijke koerswijzigingen mogelijk zijn. Daarmee is voor mij in elk geval nog duidelijker dat ik de Democraten bloedlink vind en de Republikeinen na het vertrek van de familie Bush cum suis…. een verademing.

   Remco · 14 november 2020 op 11:45

   Bedankt voor je reactie!
   Die filmmaker ken ik niet, ik zal hem eens opzoeken.
   Er is altijd een hele groep mensen in het midden geweest die (vaak in hun eigen belang) switchen van democraat naar republikein en andersom.
   Sinds Trump aan de macht is is dit midden bijna compleet weg. Ongeacht of je nu democraat of republikein bent dit moet je niet willen!
   Hier werk je zo wel aan mee.

   Heb ook wat meer vertrouwen in de mensheid, lees eens de boeken als: alle mensen deugen, gratis geld of homo sapiens.

   Jeroen · 16 november 2020 op 14:12

   Die Hajo toch. Wat een geleerde geweldige man is bij toch. Wat mij betreft een complete narcist. Denkt dat hij met praatjes over het weer nu ook even complotdenken op de kaart kan zetten en zichzelf hier even als de alleswetende kan verkondigen, anderen op de vingers tikkende over niet naïef zijn. Ga lekker timmeren en onder jouw parachuutje hangen.

Wim · 13 november 2020 op 13:17

Hajo is, samen met een aantal anderen hier, al behoorlijk diep de fabeltjesfuik in gezwommen… Wat gaan jullie zeggen als de rechtszaken die Trump aanspant de ene na de andere met eens sisser aflopen? Dat de rechters ook allemaal in het complot zitten? Gelukkig is Trump te dom en te incompetent om tot een echte staatsgreep in staat te zijn. Maar intussen heeft hij als een rattenvanger van Hamelen zoveel mensen verleid met zijn liedje van leugens en complotten, dat ik vrees dat het een kwestie van tijd is voor een “bekwame” rattenvanger opstaat die het volk meeleidt naar de afgrond van het fascisme.

  Tije · 14 november 2020 op 09:00

  Tsja, wanneer je denkt dat Trump een fascist is, terwijl Biden de Covid-19 agenda voert (lockdown comming in!) dan heeft serieus discussieren weinig zin. Succes!

   Wim · 14 november 2020 op 13:05

   Wat heeft covid met fascisme te maken… Ofwel accepteer je dat er een probleem is met covid en dan kan je discussiëren over manieren om het aan te pakken. Ofwel accepteer je het niet en moet je dringend eens een ziekenhuis binnen lopen, kan je daar je onzin gaan verkopen en zien hoe lang het duurt eer je buiten gegooid wordt.

Patrick · 13 november 2020 op 13:26

Beste Hajo,
Ik vind het geweldig wat je hierboven geplaatst hebt. Het getuigt van durf, verstand maar ook van bewogenheid voor je medemens. Als het je niets kon schelen zou je mensen er ook niet voor waarschuwen.
En als je mensen kwijt raakt? Jammer voor hun, …
Nee, wij bevinden ons in een krankzinning en chaotisch “klimaat” m.b.t media, wat is nu waar en wat niet? Ik moet zelf denken aan de opmars van WOII waar Hitler als eerste ooit een propaganda minister aanstelde. We weten dat het Goebbels was. Weet je wat hun motto was? “vertel ze een grote angst, dan kun je alles met ze doen.” Dat is dus exact hoe covid in de media nu geëtalleerd wordt. Media wordt gebruikt om te controleren, steeds meer.
En wat de Amerikaanse verkiezingen betreft: je zult zien dat Trump alsnog wint. Biden trapt in de val die hij voor Trump gezet. Dat zal echt aan het licht komen.
Hajo, nogmaals dank en compliment!
Dit soort zaken zijn inderdaad belangrijker dan het weer.

Loos alarm · 13 november 2020 op 16:37

Sorry …ff tussendoor ??
In weerwil van alle valse CO2 / Global Warming propaganda tonen de wetenschappelijke feiten keer op keer aan dat het aangebroken zonne minimum een periode met Global Cooling heeft ingeluid, die minimaal enkele jaren, maar vermoedelijk enkele decennia gaat duren.
Minder bekend is dat er zich rond de Noordpool een tikkende tijdbom bevindt, die letterlijk op ieder moment kan afgaan, en die een zeer abrupte, catastrofale afkoeling van Europa kan veroorzaken. In het slechtste geval breekt er zelfs een nieuwe IJstijd aan.

Deze tikkende tijdbom is de Beaufort Gyre, een enorme, door de wind voortgedreven ronddraaiende stroom in de Noordelijke IJszee, ook wel de Arctische Oceaan genoemd. Deze met de klok meedraaiende circulerende waterstroom vertoonde in de tweede helft van de 20e eeuw een cyclisch patroon, waarin de stroom zich iedere 5 tot 7 jaar omkeerde, en tijdelijk tegen de klok in ging draaien.
Tijdens dit proces werden grote hoeveelheden ijs- en zoetwater in het oostelijke deel van de Noordelijke IJszee en het noorden van de Atlantische Oceaan gepompt.

Strenge winters 20e eeuw en de Great Salinity Anomaly

Gedurende de jaren ’60 en ’70 zorgde dit voor een afkoeling van de bovenste laag (van bijna een kilometer dik) van delen van de noordelijke Atlantische Oceaan. Dit staat bekend als de Great Salinity Anomaly (Grote Zoutgehalte Anomalie), die de voedselketen in dat deel van de Oceaan flink verstoorde. Veel van Europa’s extreem koude winters sinds 1951 vonden plaats tijden deze Great Salinity Anomaly.

Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat niet zozeer vulkanen, maar deze anomalie de belangrijkste trigger is van ijstijden. In de 14e eeuw gebeurde het al eens eerder. Klimaatwetenschappers voorspelden in de jaren ’60 en ’70 – net als het KNMI – niet voor niets een nieuwe IJstijd. Dat werd ook op de Nederlandse scholen onderwezen, al was de temperatuurdaling sinds 1945 daarvoor het belangrijkste argument.

Wat is er nu aan de hand? De Beaufort Gyre draait al meer dan 17 jaar in hoger tempo met de klok mee. Er heeft in die tijd geen tijdelijke omkering plaatsgevonden. Hierdoor werd steeds meer zoet water aangetrokken uit smeltend zee-ijs, rivierwater uit Rusland en Noord Amerika, en het relatief zoete water uit de Beringzee.

‘Tikkende tijdbom’ kan plotsklaps nieuwe IJstijd veroorzaken

Wetenschappers zeggen dat de stroom zich onherroepelijk weer gaat omdraaien, en dat op dat moment een enorme hoeveelheid ijskoud water in de Atlantische Oceaan terecht zal komen.
Pool oceanograaf Andrey Proshutinsky van het Woods Hole Oceanographic Institution noemde dit al in 2014 een ‘tikkende klimaat tijdbom’. Zelfs als maar 5% van die nog altijd toenemende hoeveelheid ijswater vrijkomt, dan kan het klimaat in IJsland en het noorden van Europa al tijdelijk afkoelen.

Komt er meer dan 5% vrij, dan kan de cruciale Golfstroom, de peiler van ons gematigde klimaat, stilvallen. Dat zal catastrofale gevolgen voor Noord en West Europa hebben, en ons abrupt, bijna van de ene op de andere dag, in een nieuwe (Kleine) IJstijd storten. ‘De resultaten wijzen er sterk op dat deze zaken dankzij de interne veranderlijkheid in het klimaatsysteem plotsklaps kunnen gebeuren,’ waarschuwde dr. Martin Miles, researcher aan het Institute of Arctic and Alpine Research van de Universiteit van Colorado.

Afsluiten van ‘fossiel’ zal ongekend drama veroorzaken

Het enige wat de bevolking dan nog warm kan houden zijn gas-, kolen-, olie- en kerncentrales. Die worden echter allemaal gesloten. Windmolens zullen door extreme ijsafzetting kapot gaan of vastvriezen, en/of in een straal van honderden meters of kilometers hun verzamelde ijsafzetting als betonblokken op de omgeving bombarderen; zonnepanelen zullen continu worden bedekt met ijs, sneeuw en/of rijp. Een drama van ongekende omvang, met onnoemelijk veel slachtoffers, lijkt dus in de maak.

Benieuwd wat Hajo hiervan vind ..??

  Aart · 13 november 2020 op 22:58

  Interessant Loos alarm! Er is zelfs een website over: https://www.whoi.edu/website/beaufortgyre/home
  Wat me telkens weer verbaasd: hoe weinig individuele mensen weten maar hoeveel al die individuen bij elkaar wel weten. En hoe lastig het dus is om daar een verband in te zien, laat staan een voorspelling over te doen.
  Dat is 1 van de leuke aspecten van deze site en dit forum; telkens nieuwe informatie(bronnen) en inzichten.

Tjeerd · 13 november 2020 op 19:31

Ongelooflijk Hajo, dat jij als intelligente man, want dat ben je, je in laat met deze nep filmpjes.
Ik heb ze allemaal gezien en heb maar 1 conclusie. Jouw filmpjes zijn bewust uitgekozen en voor mij nep. Neemt niet weg dat ik ook verder na denk over alle ontwikkelingen op dit moment.
En dat is best moeilijk.Wat is waarheid ? Ik ben Christen,dus geloof dat een donkere macht hier ook over heerst.

  Everlast · 14 november 2020 op 09:05

  Kom eens met bewijzen dat die filmpjes nep zijn Tjeerdje.

Gewoon ik · 13 november 2020 op 19:42

De echte en grootste reden van heel het corona gebeuren, behelst niet om Trump, weg te krijgen, maar dat hebben ze al vanaf het begin gegaan, maar dat is de grote snelheid waarmee nog het fysieke geld verdwijnt.

Zelfs in een land Duitsland, het enige land die het liefst mit Bargeld wilt betalen, zelfs onder jongeren, die zijn massaal om. De grootste agenda en dit voeren ze de laatste 15 jaar al enorm uit, is om één systeem op te zetten waardoor iedereen alleen digitaal nog iets mag kopen.

Ik zal jullie dan maar niet vertellen wie er aan de knopen zit als de wereldburger dan niet zo mee wilt werken en waarmee en waaraan ze kunnen draaien.

De kunst van de machthebbers is dat ze nergens duidelijk zwart op wit zetten om contant geld af te schaffen, maar wie die ontwikkelingen gevolgd heeft en ze dus pas dan ook gaan zien als je deze transitie hebt gevolgd, die weet dat met het verdwijnen van het contact geld voor iedereen zal gelden dat je geen individueel zelfbeschikkingsrecht meer zal hebben.

Die oorlog van de banken die al jarenlang plaatsvindt is de oorlog tegen cash geld.
Ik zou wel honderden links kunnen geven van voorbeelden:
https://www.yourcash.com/nl/contant-geld-afschaffen-is-gevaarlijke-onzin/?allow_cookies=yes
https://radar.avrotros.nl/testpanel/uitslagen/item/vrees-voor-blijvend-verdwijnen-contant-geld/
https://bargeldverbot.info/informationen-zur-bargeldabschaffung/ Bekijk de twee filmpjes eens rustig. Het is wel Duits, maar volgens mij wel goed te volgen. Laat deze uitleg eens tot je bezinken.
https://www.geotrendlines.nl/dagen-van-contant-geld-lijken-geteld/
https://www.hoezithetnuecht.nl/boeken/boek-een-wereld-zonder-contant-geld
https://www.fintechmagazine.com/venture-capital/will-we-see-cashless-society-2023

Heel voorzichtig gezegd zouden de jaren 2023-2025 cruciaal kunnen zijn.

Marco van den Hoogen · 13 november 2020 op 19:48

Hajo je hebt helemaal gelijk chapeau dat eindelijk iemand dat linkse gezwets eens weer woord geeft

  Tjeerd · 13 november 2020 op 20:04

  Feiten Marco van den Hoogen?

Flex · 13 november 2020 op 20:05

Donkere macht > geloven (=)nep
Dat is de goede volgorde.

Flex · 13 november 2020 op 20:07

*en een feit.

Robert · 13 november 2020 op 21:18

Lezers kwijt raken werkt juist polariserend. Als er meer nuance is bij hajo kan je ook nog eens iets betekenden voor de wereld ipv mensen hier houden die toch al hetzelfde denken. Gebruik je empathie en houd iedereen er juist bij! Zonder dat je je mening hoeft te veranderen. Helaas is dat een kunst die maar weinigen hebben. Tip voor hajo, probeer die stijl dus meer te ontwikkelen! Anders is over t weer praten dus wel belangrijker.

Joost Amsterdam · 13 november 2020 op 21:28

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1125260958/advocatenkantoor-pennsylvania-trekt-zich-terug-uit-verkiezingsstrijd-trump
Nog een andere vraag:
Zouden de leden van de Ku Klux Klan nog steeds op de Democraten hebben gestemd????

Joost Amsterdam · 13 november 2020 op 23:19

https://nos.nl/l/2356485

  Wim · 14 november 2020 op 10:23

  Trump in de voorbije 24u:
  – mag Georgia definitief vergeten
  – 2 rechtszaken werden verworpen
  – 1 rechtszaak wijselijk zelf ingetrokken
  – Electoral College verloren met 306-232; popular vote staat op een verschil 5.4 miljoen (& counting)
  – blijft het nieuwste verzinsel verspreiden, dat de Dominion software zijn stemmen heeft gestolen. Je kan dus om het even wat uit je duim zuigen en op een forum posten, je vindt tegenwoordig genoeg mensen die om het even wel verhaaltje willen geloven
  – probeert pluimen op zijn eigen hoed te steken ivm het Pfizer vaccin. De regering Trump heeft daar niks mee te maken, behalve een aankoop belofte indien het zou werken. Wat een bullshit dat geen enkele andere regering dit zou kunnen bereikt hebben! Het vaccin werd ontwikkeld door de kinderen van Turkse gastarbeiders in Duitsland, terwijl Trump niet liever doet dan migraten demoniseren… o ironie.

  https://pbs.twimg.com/media/EmumiWoXEAAb-Ca?format=jpg&name=small

Hajo · 14 november 2020 op 08:59

Grappig: de mensen die hier roepen dat de video bovenaan fake news is hebben gelijk gekregen: Youtube heeft de video verwijderd en dus is het fake news.

Al Goor · 14 november 2020 op 10:42

“”Youtube heeft de video verwijderd en dus is het fake news.””

Tuurlijk ,Maurice de Hond zijn docu was ook fake?
3 maanden later werd het advies in die verwijderden docu s nachts stilzwijgend aangepast en toegepast door de RIVM site ..
Censuur of uitsluiten op You Tube heeft niets met fake te maken ,politiek en macht zijn de werkelijke redenen.

Harry · 15 november 2020 op 09:30

Ik haak nu echt af. Hajo… Je bent me te complotdenkerig. Het eindeloos afkraken van het KNMI, te weinig echte weerberichten… Er zijn gelukkig andere sites…

  Ronald · 15 november 2020 op 23:57

  Hajo heeft een podium nodig en kletst dus hier over wijsheden en feiten. Feit is dat geen enkele claim van verkiezingsfraude tot op heden in behandeling is genomen.
  Trump heeft gewoon verloren. Klaar.

BB-King · 15 november 2020 op 16:23

Ga zo door Hajo! Ik blijf alles met veel plezier lezen. Ook de andere kant belichten vind ik erg fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *