Kijk deze video. Die bewijst niets. Zeker niet dat Trump de eigenlijke winnaar is van de verkiezingen. Maar hij toont een setje onomstotelijke feiten. Gewoon een dom fraudegevoelig systeem. Doorgedrukt onder het mom van covid, zoals zo veel maatregelen uit een bepaalde hoek. Nu je de video gekeken hebt aan jou de vraag: wat is belangrijker …  kijken naar die kansjes op 20 en 23 november voor sneeuw in de Alpen, of toch ook eens serieus en vooral onafhankelijk kijken naar wat er aan de hand is in het machtigste land van de wereld?

Heel mooi is wat er nu in de Republikeinse partij aan de hand is: dankzij de grote impuls van Trump die een brug heeft geslagen naar de middenklasse en de arbeiders, en naar de zwarten en hispanics, wil de partij weer terug naar haar zeer fraaie roots. Zegt Kevin McCarthy en Marco Rubio. De partij van Lincoln was tenslotte opgericht om de slavernij af te schaffen, realiseerde het vrouwenkiesrecht en hielp de afschaffing van de racistische Jim Crow wetgeving. Lees zelf wat Rubio nu voorstelt voor de toekomst.

En dan de Democraten. De partij van de slavenhouders in het zuiden. De partij van de Klu Klux Clan. De partij die zoals London B. Johnson zei – “We will make them niggers vote for us for 200 years” – de zwarte kiezer aan zich bond met de “War on Poverty” – met uitkeringen voor alleenstaande moeders, wat en passant leidde tot het kapot maken van de zwarte gezinnen. Natuurlijk een partij die ook best goede dingen heeft gedaan. Maar ook de partij waar de neocons uit voort kwamen die de Republikeinse partij mee trokken in de abjecte oorlogszuchtigheid van de laatste decennia. Een fascistoïde partij die Saul Alinsky volgend geen middelen schuwt om haar corrupte doelen te bereiken. BLM is daar een voorbeeld van. Chaos creëren om Trump in een kwaad daglicht te plaatsen. U vraagt wij draaien. Corona misbruiken om de meest fraudegevoelige vorm van stemmen te promoten? In meerdere staten het tellen plotseling stoppen om de volgende ochtend door te gaan met ineens ….

Biden is nu al bezig een Wall Street gestuurd team op te stellen. Net als die andere schurk Obama. De grote vraag is welke landen Biden zal gaan aanvallen want alleen onder vredesduif Trump zijn geen nieuwe oorlogen begonnen en alle hoogoplopende conflicten gesust. Ja de oorlog in Jemen is doorgegaan. Ik had Trump graag nog vredelievender gezien. Maar alles is OK als de Republikeinen de Senaat houden, het Hooggerechtshof constitutioneel gezind blijft dankzij Trumps benoemingen en Trump voor de partij verder blijft werken aan de relatie met de gewone man. Ergens vind ik het jammer dat Trump niet heeft geprobeerd een brug te slaan met de Gutmenschen in de grote steden, de mensen die echt denken dat de klimaatcrisis het ergste is wat boven ons hoofd hangt en die zielsblij zijn dat Biden Parijs weer wil ondertekenen om braafste jongetje van de klas te spelen. Waarbij zij aangetekend dat juist Amerika zijn CO2 emissies sterk heeft terug gedrongen vanwege de overgang naar gas (door fracking).

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

68 reacties

Gesloten voor reacties.